Skrytý

Skrytý https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511752/bmid_skryty-UkC-511752.jpg 5 40 40

Alex Verus série

< 5. díl

Alex Verus je věštec, který vidí pravděpodobné budoucnosti – tento talent jej i jeho přátele dostal už z mnoha malérů. Co ale udělá, pokud někdo nechce jeho pomoc, i když ji potřebuje? Alexova kamarádka, mág života Anne, se od něj odvrátila poté, co zjistila, že v minulosti býval temným učedníkem. Teď se dostala do potíží, přesto s ním nechce mít nic společného. Alex neví, jestli Anne má skutečně problém s ním – nebo se snaží něco utajit. Navíc se v Londýně začíná šeptat o tom, že se vrátil Alexův bývalý a dlouho nezvěstný mistr. Alex netuší, co má v plánu ani nebo kdo všechno je do jeho machinací zapletený... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Hidden , 2014


více info...

Přidat komentář

Damonka12
01.01.2024 5 z 5

Perfektní série, která je každým dílem lepší a lepší a moc dobře se čte.

psychousek
20.06.2023

Skvělé pokračování Alexových patálií. Na to, že je věštec, se vždy dostane do pěkného průseru, a ani tentokrát tomu není jinak. Kniha se čte lehce a autor nikterak nesnižuje laťku. Přiznám se, že mne tentokrát štval postoj Sondera, ale třeba změní pohled na svět... A Alexova mazlíčka jsem si fakt oblíbila!


Duchoslp
24.05.2023 4 z 5

Tenhle díl byl opravdu super. Měl spád a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Alex a Anne se musí postavit proti svým mistrům a překonat své největší obavy. Moc se těším na další díl

Tuti
10.04.2023 4 z 5

Tak tenhle díl musím pochválit!
Konečně jsme se v ději pohnuli a to teda pořádně.
A ta psychologie u postav...
Musím říct, že se Benedict zlepšuje ;-)

havrmoni
04.04.2023 5 z 5

Další díl za mnou a já už jsem zvědavá na další. Dobře se to čte, postavy nejsou černobílé a pokaždé když se dozvím další kousek z jejich života, přehodnocuji svůj názor na ně. Takže jo, tahle série mě fakt baví.

Lacie
30.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Tenhle svět magie není pro slabochy. Polarita světlí / temní moc nefunguje - světlí jsou buď mocichtiví nemorální pokrytci nebo svatouškovští pokrytečtí naivkové, těžko mezi nimi hledat nějakého sympaťáka. Temní jsou mnohem čitelnější, ne že by nebyli nemorální a brutální a sobečtí a všehoschopní a bezcitní a podobně, ale aspoň se tím netají.
Moje dříve oblíbené osoby Thalisid i Sonder těžce ztrácejí, Anne jakbysmet, naštěstí Alex, Luna i Vari rostou.
Na plese Temných jsem očekávala nějakou srážku s Jagadevem, místo toho jsem dostala vtipnou bitku Onyxe a Avise, to byla perlička. Z Luny už se stává skutečná pomocnice, žádná nespolehlivá přítěž, akce je ale Alexova sólovka. Doufám, že se Anne poučila a už nebude tak otravná, co mě ale potěšilo je další nelidský tvor, tentokrát lišák. Arachné bych domů nechtěla, i když možná že za ty všechny šaty a moudra... ale ne, ne, čím bych jí krmila? Ale mihlišku s radostí, třeba by i něco naučila našeho psa:)

Turante
28.03.2023 5 z 5

Moc se mi líbí, jak se vyvíjí postava Veruse a jeho přátel. Každý díl je lepší a lepší. Rozhodně doporučuji.

SBH
18.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Je pravda, že nemám ráda soudobou módu nekonečných sérií, kdy dostat do ruky samostatnou knihu bez pokračování je prakticky nemožné. Ovšem někdy jsem vděčná za rozsáhlý příběh a další díl nedočkavě vyhlížím, jako například u Alexe Veruse.
Tak trochu jsem se obávala propadu v kvalitě, takže jsem protáčela panenky nad plesem temných mágů, který se odehrával echt zrovna tehdy, kdy to hrdinové potřebovali, jakože ve skutečnosti by k únosu Anne došlo asi týden po této události.
Jenže pak se v Tygrově paláci Alex fikaně vypořádal s Onyxem a já výše uvedenou závadu autorovi odpustila a nadále si vychutnávala obvyklou jízdu. Sympatický mág své přátele nenechá ve štychu ani tehdy, když spolu zrovna nevycházejí. S dvounožci má sice vztahy víceméně napjaté (v tomto díle bych Sondera bacila něčím těžkým po hlavě), zato s magickými tvory je srdečný kámoš (zbožňuju mihlišáka a doufám, že v dalších dílech dostane prostor).
Když už se na scéně objevil Alexův otec, očekávala jsem, že do událostí víc zasáhne. Teď jenom doufám, že si autor připravuje půdu do dalších dílů, jinak mi tato postava nedávala moc smysl.
Ale hlavně se Alex chová a uvažuje racionálně. Jeho názor, že nejdřív odstraní hrozící nebezpečí, i kdyby měl útočníky zabít, a teprve potom bude řešit čistotu své karmy, naprosto uznávám. A totální lahůdkou jsou pro mě nečekané a důvtipné způsoby, jak se dostává z neřešitelných situací (viz Onyx nebo třeba únik ze Sagashova stínového hradu).
Pro mě jednoznačně srdcovka, vřele doporučuji a už teď se těším na pokračování.

kokrokr
03.03.2023 3 z 5

Dobrodružná fantasy, která začne být zajímavá až v poslední třetině knihy. Dávám tři a půl bodu.

Autorovy další knížky

Benedict Jacka
britská, 1980
2020  79%Předurčený
2020  85%Prokletý
2022  87%Vyvolený
2021  89%Zmizelí
2023  92%Skrytý