Člověk mimo zákon

Člověk mimo zákon https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49279/bmid_clovek-mimo-zakon-fQY-49279.jpg 4 6 6

Autor knihy, západoněmecký právník a publicista literatury faktu z oboru kriminalistiky a kriminologie, předkládá vzrušující příklady zločinů od počátků státních útvarů v raném Orientu, v Mezopotámii, Řecku a Římě, ve středověku, ukazuje zločinecký rub křižáckých výprav, pojednává o padělatelích uměleckých děl, o zločinnosti za nacistického režimu i o zločincích dnešní technické civilizace, a ukazuje na nich věcné souvislosti mezi kriminalitou a vyspělostí společnosti. Poutavou a atraktivní knihu doprovázejí unikátní dobové ilustrace a dokumentární fotografie.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Jenseits der Gesetze , 1966


více info...

Přidat komentář

vvikingg
08.03.2024 4 z 5

Na začátku knihy se zabývá autor zločinnosti ve starém Egyptě, v Římě, římský senát přirovnal Arnau k ústředí zločinců, 2000 darebáků, korupce ovládala veškerý život v Římě, obchod, soudnictví, veřejný život ( něco mi to připomíná). Většina knihy se ale zabývá zločinností v německých zemích, staří Germáni trestní právo neznaly a loupež byla povážována za válečnickou činnost, v knize velmi zajímavé věci ze středověku. Církev podle autora rovněž zločinecká organizace, prodávala falešné ostatky svatých jako relikvie. Arnau se s tím nemazlí, potencionální zločinci jsou v církvi, mezi šlechtou, patří mezi ně žebrácí, kejklíři, poutníci, menšiny Cikánů, Židů, a uvádí mnoho příkladů zaznamenaných ve starých knichách dnes by byla kniha považována za politicky nekorektní. Na knize se poznamenal zub času ale není to vůbec špatné čtení.

Pavelpi
02.04.2019 5 z 5

Kniha mě hodně zajímala a tak jsem jí četl již po několikáté.Příběhy z počátků světové kriminalistiky mě baví a tak věřím,že se do ní ještě podívám.Atraktivní jsou i dobové ilustrace i dokumentární fotografie.