Deník idiotky aneb Moje cesta k herectví

Deník idiotky aneb Moje cesta k herectví https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533695/bmid_denik-idiotky-aneb-moje-cesta-k-her-65e841c642590.jpg 5 2 2

Deník mapující šest let jednoho životního příběhu o hledání svého místa ve světě, jenž vám rozumí i nerozumí, chápe vás i nechápe, a především o cestě za svými sny. Bylo jí pětadvacet, když se poprvé v životě rozhodla veřejně mluvit o své citlivosti, snech a přáních. Jedním z jejích snů byla touha po herectví. Co se ale stane, když se naše sny začnou plnit? A jsme na ně vždycky připraveni? Tato kniha je deníkem, který mapuje šest let autorčina života a ukazuje její vývoj a sebereflexi z dnešního pohledu. Skrze svůj deník předává naději, že i když se člověku děje cokoliv, musí jít dál za svými sny a musí věřit, že dokáže cokoliv, co si vysnil.... celý text

Přidat komentář

cornetka
23.05.2024 5 z 5

“A tak když jste jiní, nemusíte být automaticky horší.

“Svět nám opravdu leží u nohou, když chceme, a když máme odvahu změnit svoje životy. Nebojte se vystoupit ze stínu řady.

“Všichni žijeme, jak nejlépe umíme.

“Pokud se nebudeme mít rádi, nebudeme mít rádi lidi kolem sebe a oni nebudou mít rádi nás.

Znáte herečku Denisu Sobolovou? Vidět jste ji mohli třeba v klipu Anička Malinová, nebo v seriálech Sestřičky nebo Modrý kód a v několika studentských filmech.

Její kniha Deník idiotky vychází z blogu Idiotka, na který jsem se hned musela podívat. Kniha je vedena formou deníkových zápisků, každý je na konci doplněn komentářem z aktuální doby. Můžeme tedy porovnat její myšlenky tehdy a teď a také změny názorů. S autorkou sice prožijeme několik let, ale nečekejte zápisky z každého dne života.

Kniha je plná myšlenek o životě a o vztazích. A to se mi líbilo. S mnohými názory jsem souhlasila, protože to mám stejně. Myslím, že mnohé čtenáře navede k zamyšlení nad svým životem a také ji může někdo brát tak trochu jako motivační, ač to tak není myšleno, protože to jsou autorčiny myšlenky a názory. Také ukazuje, že každý si může splnit svůj sen - stačí chtít. A přesně takhle se chce Denisa věnovat herectví a jde si za tím.

Zápisky jsou proloženy hezkými básněmi a ilustracemi, které také stojí za povšimnutí.

Autorovy knížky

Denisa Sobolová
česká, 1991
2024  90%Deník idiotky aneb Moje cesta k herectví