Abeceda rostlin

Abeceda rostlin
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524660/bmid_abeceda-rostlin-6531420471f29.jpg 5 6 6

Pokračování veselé veršované abecedy je tady! Tentokrát na tebe čeká více než šedesát básniček o květinách, stromech, keřích a dalších rostlinách. Některé nejspíš dobře znáš z babiččiny zahrádky, o jiných však možná uslyšíš úplně poprvé. A dvě jsou dokonce dočista vymyšlené! Které z rostlin jsou jedlé, a které naopak jedovaté? Jaké mají jejich květy barvy a tvary? Z které si můžeme připravit něco dobrého na zub? Zopakuj si celou abecedu a nauč se poznávat zajímavé rostliny. Své znalosti si ověř na konci knížky v zábavných cvičeních. Tak jako další knížky z edice Dráčkovo první čtení také Abeceda rostlin má tvrdou vazbu, aby zvládla ledacos a mohli si v ní listovat a číst i tví sourozenci nebo kamarádi, až ty budeš mít abecedu v malíčku!... celý text

Přidat komentář

EvikU.
29.05.2024 5 z 5

Abeceda jídla a Abeceda rostlin se k nám domů dostaly v pravý čas. V září jde dcera do školy a o písmenka se začíná poměrně hodně zajímat. Navíc potřebuje vědět, co mamka na těch knihách vidí, že je stále drží v ruce. :)

Abeceda jídla je na každé písmeno daný příklad názvu nějakého jídla. Na některé písmeno třeba dvě možnosti, vedle je obrázek pokrmu a ještě de dozvíme nějakou zajímavost nebo hádanka.

Písmeno je zvýrazněné malé i velké. Jídla jsou vybírány tak, aby je děti poznaly a mohly si písmenka procvičovat i sami. Na konci knihy jsou různé hádanky, doplňovačky, osmisměrky.

Abeceda rostlin je vedená graficky hodně podobně, jeden či dva příklady rostliny na dané písmenko, obrázky, malé a velké písmenko. Tady jsem měla mezery ve vzdělání i já, některé rostlinky jsem neznala. :)

V abecedě rostlin jsou na konci opět křížovky a úkoly a také v ní najdete čtyři krásné záložky do knihy.

Po přečtení se k nim vrací, zkoumá jaké je které písmeno. Vydržela i nich poměrně dlouho a to je to nejlepší hodnocení pro knihy.

ctu_a_pisu
24.05.2024 5 z 5

Kniha obsahuje krátkou milou básničku o kytičkách ke každému písmenku abecedy - a když říkám ke každému, tak myslím opravdu všechny. Jakápak rostlina je asi u písmene Ť anebo Ň?

Mimo říkanek jsou také na každé straně moc hezké ilustrace - barevné i černobílé. Můžete využít i jako omalovánky.

Na konci knihy jsou různá cvičení a doplňovačky.

Jako přidanou hodnotu kniha obsahuje také zajímavosti a otázky s odpověďmi pro ty naše zvídavé drobečky.

Básničky jsou vtipné, výstižné, jednoduché, psané tak, aby je děti pochopily, žádná šílená slova nebo cizí výrazy, hezky se vyslovují.

Písmena jsou krásně velká!

V knize jsem nenašla nic, co by mi vadilo, takže můžu jen doporučit.