Francouzský manžel

Francouzský manžel https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459319/bmid_francouzsky-manzel-1BP-459319.jpg 4 67 21

Kamila Oliverová je známá autorka knih o záhadách a krásná žena. Albert Gabriel je synem přísného vojáka, který doma vládne tvrdou rukou. Albert Gabriel tak žije i přes mnohočetná nadání ve strachu a poslušnosti, což zanechá stopu na jeho osobnosti. Jako dospělý muž je bohatý a úspěšný, ale i nestálý; miluje a vzápětí nenávidí, navíc se často uchyluje k agresi. Svým chováním od sebe odežene obě manželky a zůstává sám ve srubu v lesích. Kamila se zrovna dostává z bolestivé ztráty partnera a utápí se v žalu i alkoholu a polyká prášky na uklidnění, když ji osloví mladá Běloruska pátrající po své kamarádce. Kamila, milovnice tajemna, souhlasí s tím, že jí pomůže. Její úkol však nebude lehký; musí se sblížit s podivínským starším Francouzem, získat si ho a zjistit, kam se poděla jeho předchozí žena, po níž jako by se slehla zem. Jenže když šarmantního Alberta Gabriela potká, její plány ztroskotají a ona se bezhlavě zamiluje. Začíná pohádka, která ale dost možná skončí svatbou. Jak jejich vztah postupuje, Albert Gabriel začíná být hrubý a žárlivý, navíc se kolem domu začnou dít podivné věci. Měla Běloruska pravdu? Mohl se Albert Gabriel přece jen své poslední ženy zbavit? Je něco v jejím vztahu skutečně špatně, nebo ji šálí mysl omámená léky? A co by se stalo, kdyby se pokusila od manžela utéct stejně jako jeho předchozí ženy?... celý text

Přidat komentář

IroKlára
27.03.2024 5 z 5

Další česká spisovatelka co mě překvapila. Chvilinku mi trvalo se zorientovat v přeskakování roků, ale pak mi to vůbec nevadilo. ... Proč se ženy vrhají do takových toxických vztahu? Přitom Kamila byla upozorněna jaký Francouz je...

recenzienika657
31.12.2023 4 z 5

#francuzskymanzel @klara_janeck @vydavatelstvo_ikar

Autorka píše romány plné napätia. Je to príbeh, pri ktorom som trištvrte času preplakala a preklínala francúzskeho manžela. Krútila som hlavou ako môže byť život nespravodlivý a čím si bude musieť Kamila ešte prejsť.
Popravde? Usporiadanie samotných kapitol mi nesadol. Ak by sme išli od začiatku, pekne podľa rokov ako idú za sebou a udalostí, malo by to väčšie grády a šmrnc prekvapenia. Takto to nemalo takú výpovednú hodnotu a ani to napätie a prekvapenie už nebolo tým, čo by som očakávala.
Stačilo by to preusporiadať.
Ďakujem @mama_nad_knihou za štafetu a autorke za knihu.



#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram #autorskastafeta


Prateri
05.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Kamila - učitelka, spisovatelka - a jedná jak bez rozumu. Ale zase máme co číst, příběh je napínavý. Byla jsem zvědavá, kdy si Kamilka uvědomí, že je jaksi celou dobu mimo. Ten Francouz mi byl tak protivný a odporný - to na mne vyskakovalo z každé stránky knihy, žádný francouzský šarm nebodoval. Kniha ale zabodovala.

Nymfadora.T.
08.08.2023 4 z 5

I druhá kniha mě utvrdila v tom, že autorku zařadím do čtivých ... Pěkné, občas drsné, občas pro mě nepochopitelné, ale dobrý konec a to je hlavní.

Kniholenka9
10.04.2023 4 z 5

Moje první kniha od autorky. Líbila se mi, hezky se četla. Kniha o mezilidských vztazích a o tom jaký vliv na člověka má výchova a prostředí ve kterém vyrůstá. Asi nikdy nepochopím ženy, co zůstávají s takovými muži, jako byl Albert Gabriel.

knihovniceS
11.03.2023 5 z 5

Francouzský manžel
Uff! To byla síla! Děj je vlastně popsán v anotaci, já dodám: příběh plný emocí, erotiky, nenávisti, násilí, napětí, lásky a zvratů ... Myslela jsem, že knihu odložím, ale musela jsem číst dál a dál... a dávám 5 hvězd.

Petrasuvicka
09.12.2022 5 z 5

Mně se to líbilo. Divím se, že má knížka málo hodnocení a je v modrém. Inu každému sedne něco jiného. Co mi vadilo, tak občasné chování Kamily. Protože pak nebylo divu, že i manžel reagoval tak, jak reagoval. Ale jen v pár místech. Na druhou stranu, takhle to taky dopadá, když da člověk přednost materialismu a nechá se jim zaslepit, nebo neumí žít sám bez chlapa, protože Kamila zkrátka litala od vztahu ke vztahu.
Jako psycho thriller od české autorky se mi ale dílo líbilo. Janečkové dám rozhodně ještě šanci.

Zunka616
09.06.2022

Další knihy autorky byla hezká dobře se četla mám ji moc ráda skvěle píše všechny byli super akorát se mě moc nelíbila unesena jinak pište dál Klárko

Tila
25.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Čte se to dobře, ale mám k tomu vícero výhrad. Mnohé dialogy jsou jako laciná červená knihovna, chyběla mi uvěřitelnost, moc jsem se nesžila s charakterem hlavní hrdinky. Mnohdy jsem se sama sebe ptala, kam dala malou dceru, to nějak nebylo vysvětleno, jindy jsem byla fascinována její podivnou lehkomyslností, která se měla skrýt pod popis “divoká” (to zde bylo zdůrazněno asi dvacetkrát, mám dojem). Celkově mi to přišlo nevyvážené - některé pasáže napsané dobře, jiné kostrbatě. Ale jako odpočinková četba je to v pohodě, i napětí bylo, zvědavost jsem cítila, takže pro jednou proč nakonec ne!

ANDY28
04.02.2022 2 z 5

celkem se mi to líbilo, napětí nechybělo

NymphMaeve
27.01.2022 4 z 5

Knihy Kláry Janečkové jsou velmi odlišné. Některé jsou nudné a nesmyslné, jiné zase poutavé a zajímavé. Tato se určitě řadí do té druhé skupiny. Je od začátku velmi poutavá a čtivá, navíc střídání vyprávění života Alberta Gabriela a jeho otce tomu všemu dodalo na napětí. Téma psychického nátlaku se v knihách neobjevuje tolik jako to fyzické týrání, zničující mi přijdou obě stejně, proto by se na něj nemělo zapomínat. Nechci Alberta Gabriela popisovat jako netvora, i když jím byl, ale jen díky otci. Za rodiče nikdo nemůže, na druhou stranu mi Kamila přišla trochu jako zlatokopka a trochu jako hlupačka. Ale těžko soudit. Každopádně kniha má spád, děj i postavy se vyvíjí a celé vyprávění se mi moc líbilo. Nečekejte nic moc složitého ani psychologického, jen kratší a hezkou knihu.

Heli20
27.10.2021 odpad!

Tak horší slátaninu jsem snad ještě nečetla.

metalan
26.10.2021

Byla to bomba,kniha se četla jedním dechem,napínavá byla od začátku až do konce..
Hlavně,když to bylo podle skutečné událisti..nechápu jak ty ženské,to sním tak dlouho vydržely..já bych vzala nohy na ramena hned..byl to pěkně vyšinutý chlap..tak hlavně že to dobře dopadlo..

Hned si přečtu další knihu od spisovatelky,hrozně mě baví,je to moje druhá kniha,strašně dobře se čte..už se těším na další.

L.Helena
22.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Autorku mám ráda, její knížky se mi vždy dobře čtou, má zajímavé zápletky. Tady mi akorát nesedí ta úplně základní situace + proč se chytrá a vzdělaná žena s životními zkušenostmi vrhá do manželství po tak velmi krátké známosti s mužem, o kterém ví, jak se choval v předchozích vztazích. Tohle jsem prostě nepochopila a spíš, než aby mi Kamily bylo líto, tak jsem na ni byla naštvaná, jaké situaci vystavila nejen sebe, ale hlavně svou dceru. Navíc mi připadá, že v knize zůstala neobjasněná ta záležitost s podivnými zvuky.
Tentokrát tedy dávám jen čtyři hvězdičky, i když jinak jsem si čtení moc užila a knížku jsem přečetla doslova na jeden zátah.

4xbabča
25.07.2021 5 z 5

Příjemné čtení, příběh se opravdu dobře čte díky napětí, které celou knihu provází.

hzd
13.07.2021 5 z 5

Tak tahle knížka mě opravdu hodně bavila. Mám moc ráda knížky této autorky. Ne jinak tomu bylo i u této knížky. Děj je hodně napínavý. Líbil se mi i skok v čase, čímž se chování hlavního hrdiny vysvětlilo. Také se mi libilo, že se děj odehrával na různých místech. Rozhodně doporučuji a jsem ráda, že mám doma ještě dvě předchozí knížky od paní Janečkové, na které jsem zatím neměla čas.

Moniska2410
11.06.2021 5 z 5

Další úžasná knížka od paní Janečkový, přečtená za pět hodin. U ní člověk nesáhne vedle. Pěkný, napínavý, prostě dostala sem vše, na co sem u paní spisovatelky zvyklá. Jen tak dál, mám přečtené všechny knížky a už teď se těším na další. Pište, pište, pište :-)

alexis818
02.06.2021 5 z 5

Knihy paní Janečková mám moc ráda a tato k nim taky patří. Pěkný, napínavý příběh. Pište dal paní spisovatelkou, těším se na další vaše příběhy.

Danago
28.05.2021 5 z 5

Autorka si drží svůj standard. Příběh je poutavý, zajímavý, napínavý . Moc se mi líbil retrospektivní pohled do minulosti Alberta Gabriela a jeho rodiny a jak se jeho dětství podepsalo na jeho povaze. Přesah příběhu až do úplné současnosti dodává příběhu na uvěřitelnosti. Celá knížka je situovaná do mě blízkého kraje .

zuzana2599
22.05.2021 5 z 5

Knihy od Kláry Janečkové čtu moc ráda a tak jsem si nemohla nechat ujít ani její novinku, Francouzského manžela. Za skutečného manžela bych tedy Alberta Gabriela nechtěla, ještě teď mi z něj naskakuje husí kůže... hrůza pomyslet ! Ale jako čtení je to skvělé, dynamické a atraktivní a já si vychutnávala každičkou další kapitolu tohoto příběhu...
Autorka nás zavedla i do Francie šedesátých let, kde prožívá hlavní hrdina své neradostné dětství, ale i do destinací jako je Egypt, ostrov Kos, či Maledivy. Část příběhu se odehrává ve Zlíně, Kroměříži či ve srubu Hostýnských vrchů. Vynikající čtení !
Děkuji paní autorce za krásný čtenářský zážitek !