Imitátor
Daniel Cole
Nový krimiromán od autora úspěšné série Hadrový panák – hrdinové se mění, napětí a akce nepolevují... Píše se rok 1989. Detektivové Chambers a Winter pátrají po sériovém vrahovi se zvrácenou vášní pro nejznámější klasická sochařská díla: těla obětí stylizuje do jejich pozic. Během honičky za podezřelým přijde Chambers málem o život. Případ je odložen, pachatel se odmlčí. Sedm let poté se k vyšetřování vrací detektiv Marshallová, má k tomu totiž osobní důvody. Přemluví Chamberse a Wintera ke spolupráci, brzy však zjistí, že i vrah se chystá svou „sbírku“ zkompletovat. Kdo se stane jeho posledním, mistrovským dílem?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
Mimic, 2021
Sérii Hadrový panák, díky které se autor proslavil v několika desítkách zemí světa jsem četla před lety. Pamatuji si, že se mi všechny tři díly líbily, ale již tenkrát bych vám doporučila mnohem zajímavější detektivní série. Nedávno jsem si na doporučení knihu půjčila v knihovně, a protože jde o můj oblíbený formát knihy (bílé stránky, větší písmo a okraje) hned jsem se do ní pustila.
Od první kapitoly mě příběh zaujal především sarkastickým smyslem pro humor a oba detektivové si mě díky němu ihned získali.
Příběh samotný je zajímavý, a i přesto, že vyústění děje není nijak překvapivé tak jste se k němu díky menšímu počtu stran dostali ani jste nevěděli jak.
Doporučuji.
Instagram: @hanybooks
Kniha byla čtivá, zajímavý námět. I přes daný žánr jsem se občas zasmála. Vracet se k ní ale určitě nebudu. Dojmy jsou lehce rozporuplné..
Dost dobré čtení, hlavní hrdina je sympaťák, děj napínavý, i trocha humoru. Chtěla jsem ubrat hvězdu za supergeniálního padoucha, a toho chameleona teda neberu. Ale dorovnávám do plného počtu za skvělého Jana Vondráčka v audioverzi, jeho drsný a chraplavý Chambers mě moc bavil.
Přečteno, ale podruhé to už nedám. Tento spisovatel nebude můj šálek čaje, ale musím uznat četla jsem i horší.
Sérii Hadrového panáka jsem četla několik let zpátky a byla jsem nadšená. Teď, po několika letech čtení hlavně krimi, jsem se k panu spisovateli vrátila a čekala další kvalitní, napínavý děj, který mě vtáhne a bude bavit do začátku do konce. Bohužel nic takového nenastalo. Kniha mě bavila prvních pár stran, kdy se děj odehrávat v minulosti, pak už jsem četla jen proto, protože nerada odkládám knihy a také proto, protože jsem stále věřila, že kniha nakonec bude dobrá.
I když bych chtěla, tak nemohu dát více než 2 hvězdičky. Za mě to byla hodně slabá detektivka.
Jsem na jednu stranu ráda, že pan spisovatel další knihu nemá, protože bych si ji asi z principu musela přečíst a nejspíš bych s ní ztrácela čas. Už jsem asi detektivkami rozmazlená a potřebuji více, zajímavější postavy, větší zápletku.
Super! Ještě jak se to zakombinovala do uměleckých děl? Děsivý, ale super. Bavila mě kniha a nemohla jsem se odtrhnout.
Zajímavá zápletka,vrah co vraždí podle známých soch.Ma potřebu proměňovat ošklivost v krásu.Dokonalost pro něj znamená víc než něčí život.A všechno obětoval své múze....
Zajímavý námět, všichni skončili nějak poznamenaní. A potom, že naši osobnost utváří to v čem vyrůstáme, jistě, ale geny jsou prostě geny.
Tak ale ten konec? Rychly, zbrkly, nedotazeny :-/
Kniha se cetla dobre. Kratke kapitoly, celkem napinave, takze dej ma spad. Super napad se skicou soch! Pak ale ten konec to je proste kamen urazu.
Knihu jsem poslouchala a bavila mě celou dobu. Je to thriller od začátku do konce se zajímavým nápadem.
Kniha byla čtivá. Baví mě krátké kapitoly a kresby v knize. Nemusela jsem si hledat, jak sochy vypadají. Kniha nezklamala.
Kniha byl v celku zajímavá (vraždy podle soch) ... A četla se vcelku rychle ... Ale připadala mi krapet slabší než Loutkař... Ale to je jen můj názor...
(SPOILER) Z předchozích 3 knih od tohoto autora sem byla unešena a jedním hltem je přečetla, ale to se nedá říct o této knize. Zápletka zajímava, ale co mě teda nebavilo bylo jmena soch a spojitosti mezi sebou, ale to je i tim, že ani na škole mě toto téma nebralo. Bohuzel autor nenavazal na předchozí knihy.
Nejsem moc příznivec thrilleru, ale když vidím knihu od Daniela Cola, nemůžu si pomoct. Jeho knížky mě opravdu baví. Po trilogii Hadrový panák, my přišla do ruky kniha Imitátor a nezklamala. Byla jako předešlé knihy super. Ač bylo od začátku vcelku jasné kdo je vrah, nebo minimálně se to dalo předvídat. Hodně se mě líbilo celkové odhalovaní psychiky a motivace vraha k takovým hrůzným činům. I myšlenka s vrahem chameleonem, mě moc bavila. Za mě mnohem lepší než předešlé knihy, četlo se to líp a děj pěkně plynul a člověka to nutí číst až do rána.
Pro mě docela příjemné překvapení. První část je vysloveně výtečná, kde funguje všechno:chemie mezi vyšetřovateli,černý humor, i drsnější konec.. Druhá je taková klasičtější ve smyslu moderních thrillerů..Nicméně! Ten nápad a hlavně motivace vraha je dost originální. Celé je to nesmírně čtivé se slušným tahem na branku.Já se bavil!
Asi jsem se dostatečně nepoučila ... Hadrový panák mne zklamal, Loutkář byl absurdní až na půdu a v Imitátorovi Cole pokračuje ve stejné koleji. Jedna absurdita střídá druhou, četla jsem spíš s úžasem, co zase vymyslí ... a opět nezklamal.
Témata knih jsou perfektní, ale tím to končí. Mám pocit, že postupně jak Cole píše, tak ho napadne absurdita a plácne ji tam ... a přijde další a další. Ne, fakt s tímhle autorem končím ...
Imitátora jsem četla po Hadrovém panákovi a Loutkáři a to jen kvůli jednomu komentáři zde na Databázi, v němž bylo řečeno, že Imitátor je daleko lepší než původní série... A musím říct, že to je pravda a že rozhodně nelituju, že jsem si tuto knihu přečetla.
Začátek je pain, co si budeme. Moc mě to nebavilo, přestože i tam se našly světlý momenty. Naštěstí se to brzy přehouplo.
Vyšetřovatelé jsou sympatičtí, což je veliké plus. Nejvíc jsem si asi oblíbila Wintera. Není to typický policajt z klišé detektivek, ale vcelku originální postava, což se cení.
Jinak děj ubíhá a to přestože už od půlky se ví, kdo je tedy ten vrah a vyšetřování je zaměřené pouze na jeho dopadení.
Námět s "chameleonem" mi přišel zajímavý a neotřelý. Přečetla jsem už dost detektivek, ale v žádné snad nic takového nebylo.
Knihu hodnotím pozitivně. Líbila se mi a nějakou dobu mi v paměti jistě zůstane. Avšak je tady jedna věc, kterou mě autor naštval. A to popisem závislosti na heroinu. On to popisuje jako něco banálního. Nemůžeš spát, tak si dáš trošku tady toho svinstva a hned je to v cajku. Závislost na tom nevznikne. A když už, tak není vůbec těžký jí odvyknout... Jako cože?! Jak tohle někdo může napsat? Snad si z toho nikdo nevezme příklad a nebude tuhle těžkou drogu zkoušet.
thrillery napětí dobrodružství
2017 | Hadrový panák |
2018 | Loutkář |
2020 | Konec hry |
2021 | Imitátor |
2020 | Hadrový panák 1-3 |
Bála jsem se, jestli to bude stejně dobré jako série Hadrový panák.
Ale bát jsem se nemusela. Děj byl opět čtivý, hned vás vtáhl. Nechyběly i vtipné scény, kterých si cením, ale i ,,nechutné" scénky, které k autorovi prostě patří.
Kniha byla obohacena kresbami a tabulkami z policejní tabule.
A tři hlavní postavy - Chambers, Winter a Jordan jsou super tým :) jsem zvědavá, zda bude i pokračování.