Ničitel světů

Ničitel světů https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533374/bmid_nicitel-svetu-65e21276414dc.jpg 5 2 1

Immortal Hulk série

< 5. díl

DĚSIVÁ, KRITIKOU OCEŇOVANÁ SÁGA IMMORTAL HULKA POKRAČUJE! GENERÁL FORTEAN UŽ DLOUHO BEZÚSPĚŠNĚ PRONÁSLEDUJE SVÉHO STÁLE NEUMÍRAJÍCÍHO PROTIVNÍKA. Nyní musí vydat osudový rozkaz. Už žádné polovičaté výsledky. Všechny zbraně jsou povoleny. Tahle válka se dál povede bez pravidel – a základna Shadow generála Forteana v ní musí zvítězit. I kdyby to mělo znamenat, že stvoří nového Abominationa. Ale Immortal Hulk má vlastní plány, a teď už také spojence. Nově vzkříšený Rick Jones si pamatuje všechno – a nepřejte si ho zažít, když se rozzuří. Válka se základnou Shadow se blíží k brutálnímu a krvavému konci. Příští rozhodnutí Bruce Bannera bude mít vliv na celou planetu! A pak, miliardy let v budoucnosti, se Devátý Kosmos skrývá před Ničitelem světů...... celý text

Přidat komentář

hroubek
23.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Scénárista Al Ewing znovu odvedl velmi dobrou práci. Ewing má svůj příběh promyšlený a krásně nám ho dávkuje. Nikam nespěchá a krásně si všechno připravuje, aby to fungovalo a mělo to nějakou emocionální odezvu. Krásně je to vidět na prvním sešitu, kdy Ewing věnuje prostor postavě generála Fortean, abychom ho lépe poznali a pochopili jeho motivace. O to více pak funguje finální konfrontace s Hulkem, která je velmi zajímavě vymyšlená (jsou tu vynikající hororové momenty) a má skvělou pointu.

Ewing hlavní část příběhu uzavře velmi rázně, ale tím se v tomto komiksu nekončí. Poslední sešit s pořadovým číslem 25. si pro nás připraví něco, na co jsem nebyl vůbec připravený. Podíváme se na konec času, kde Ničitel světů zabijí poslední živé hvězdy a organismy ve vesmíru. Ewing zde vypráví filozoficky sci-fi příběh s obrovským přesahem, u kterého si budete jednotlivé texty číst znovu a znovu. A na samotné panely budete koukat desítky minut. Scénárista zde předvede opravdu něco mimořádného a vy pochopíte, že tahle série s Hulkem není jen "hloupá akční mlátička". Tahle série je jiná, je chytřejší a má, co říci.

V tomto díle se o kresbu podělili tři kreslíři. O první sešit se postaral Ryan Bodenheim, který odvedl dobrou práci. Jeho kresba se mi dost líbila a připomněla mi věci, které dělá John Romita Jr.. O zbytek hlavního příběhu se postaral Joe Bennett, který je hlavní kreslíř pro tuhle sérii a opět odvedl velmi dobrou práci. Bennet si výborně vyhrál se souboji a opět do nich přidal nepříjemné momenty. Některé pasáže působí dost nechutně a až hororově - pro mě tolik ne, ale mladší čtenáři by to nemuseli úplně rozdýchat.

Poslední sešit 25. si vzal na starost Germán García a odvedl luxusní práci. Ta kresba je luxusní, a vy budete mít pocit jakoby jste koukali na nějakou space operu alá Interstellar, Sunshine atd. Plus to má výbornou barevnou paletu, která tento sešit posouvá na úplně jinou úroveň. Tento sešit je moc zajímavý a povedený.

Pátý díl komiksové série Immortal Hulk se dost povedl a já si ho užil. Je to velmi dobře napsané a i na kreslené. Děj má spád, akční scény jsou parádní a poslední sešit je něco, co jsem opravdu nečekal. Jediná věc, se kterou mám trochu problém je ta, že mě to celé nechávalo chladným, a necítil jsem tam ty emoce, které jsem chtěl. Ale tohle je jen drobná výtka. Immortal Hulk 5: Ničitel světů je povedený a dobrý komiks.

Autorovy další knížky

Al Ewing
britská, 1977
2022  82%Nebo je obojím?
2022  76%Zelené dveře
2023  63%Hulk v pekle
2023  90%Ohavnost
2024  90%Ničitel světů

Kniha Ničitel světů je v

Přečtených2x
Knihotéce2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x