Jak jsem dojel až na Nordkapp

Jak jsem dojel až na Nordkapp
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233495/bmid_jak-jsem-dojel-az-na-nordkapp-233495.jpg 4 11 11

Pěkná kniha popisující výlet jedné české rodiny na kolech, na kterých dojeli až na nejsevernější bod Evropy - Nordkapp.

Přidat komentář

Moudd
02.03.2024 5 z 5

Velmi čtivá a zajímavá kniha,moc mě to bavilo.

amurek
18.04.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, i když cestopisných údajů v ní bylo opravdu pomálu. Líbilo se mi, že některé části deníku byly vtipně napsány rádoby z pohledu malého Míši. Rodina Sztulova má můj obdiv, jak všechno zvládala.
V souvislosti s touto knihou jsem dostala doporučení na podobnou, a to „S dětmi, vozíkem a nočníkem“ – tak snad někdy natrefím i na ni.


haha_ja
21.03.2019 3 z 5

Po knize jsem šáhla díky čtenářské výzvě. Cestopisy normálně nečtu, ale tento mě zaujal tím, že se vydali na putování s malým 2 letým synem. Zajímalo mě, jak řešily každodenní starosti a radosti a hlavně balení. Mají můj obdiv, protože já sama bych měla obavy se někam takhle vydat na kolech, natož s tak malým dítětem. Je to psané spíše formou deníku a vzpomínek co oni sami na cestě zažili. Ano, je to chvílemi vtipně laděné, ale chyběl mi větší popis tamní kultury, reálií apod. Jejich cílem nebylo poznat důkladně danou zemi, ale dostat se do jejich vytouženého cíle, tedy až za polární kruh. V tom mě kniha trochu zklamala, ale na druhou stranu byla čtivá a nenudila jsem se.

MOu598
13.01.2017 3 z 5

Četla jsem v říjnu? 2007. Podle mých poznámek:
Čtivé, vtipně napsané. Ale člověk se toho o severu dozví málo. Jde spíš o popis cesty a příhody s batoletem. Minimálně cestopisných informací - jen o komárech, sobech, tunelech a Nordkapu, a o drahotě.

popeluška
17.09.2016 5 z 5

Kniha je krásně napsaná, originální a člověk se u ní i zasměje :-) bavila mě a strávila jsem s k nihou hezké, pohodové chvíle :-)

LejcaS
19.04.2015 5 z 5

Obdivuhodná, vtipně napsaná výprava na nejsevernější místo Evropy. Jen se třemi jízdními koly, jedním vozíkem a dvouletým prckem v něm. Za nepřízně počasí, za neustálé, všudypřítomné společnosti komárů, řečených bujónů :-) a drobných defektů na kole. Mají můj velký obdiv a chuť taky vyrazit někam ... někam za dobrodružstvím....:-)

Autoři knihy