Královna Margot - Rebelka bez předsudků

Královna Margot - Rebelka bez předsudků https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41469/bmid_kralovna-margot-rebelka-bez-predsud-54Y-41469.jpg 4 12 5

V krvavém století náboženských válek je krásná a svobodomyslná Margot obětí politických intrik. Když ji násilím provdají za protestantského šlechtice Jindřicha Navarrského, zahání bolest ze zhrzené lásky nespočetnými mileneckými vztahy, dokud ji Jindřich nevyžene z Paříže. Duchaplná a smyslná Margot svádí příslušníky katolické šlechty a chystá odplatu...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

La Reine Libertine - La Reine Margot , 2009


více info...

Přidat komentář

Paulika419
27.10.2023 4 z 5

Četla jsem jí abych se dověděla něco nového .Románem bych to nenazvala.Šlo o přehled událostí té doby a výčet možných milenců,které Margot v životě provázeli.Myslím že přes své životní peripetie to byla žena s dobrým srdcem a do královské rodiny nezapadla.

Thalin
08.10.2023 3 z 5

Ani mi tu nějak extra nevadila kombinace historických faktů a dialogů, jako z románu, jako spíš ta forma. Místy mi ty dialogy přišly hrozně přitažené za vlasy. Za mě je to takový průměr. Něco jsem se dozvěděla, místy mě to bavilo, ale nad některými odstavci a autorovým stylem jsem vyloženě protáčela oči. Možná by bylo lepší zvolit si jednu formu, jak knihu pojmout, aby to působilo víc uceleně.


tereza94
17.08.2023 3 z 5

Kniha mě bohužel moc nezaujala. Čekala jsem spíše románové vyprávění, bohužel se jedná o vycuc z různých paměti a historických knih.

enyr
09.07.2018 5 z 5

Jelikož jsem před tímto četla knihu Věčný milenec, která vyprávěla o době a životě pohledem jejího muže byla to úžasná dvojitá exkurze do dávných časů.

Sarah01
06.07.2014 4 z 5

Čekala jsem klasický historický román, ale kniha je spíše výcucem z různých pamětí a kronik, tedy nejdříve zklamání, ale nakonec jsem se začetla a musím říct, že jsem nakonec způsobu psaní autora přišla na chuť. Jeho záměr přiblížit čtenáři nezaujatě královnu Margot jako ženu z masa a kostí se všemi ctnostmi i neřestmi se mu myslím povedl.