Lesní klenot

Lesní klenot
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457902/mid_lesni-klenot-BAC-457902.jpg 4 40 40

Flemingovi série

< 2. díl

Rose Fieldingová je mladá dáma ze zchudlé šlechtické rodiny, leč titul otci léky nezaplatí a sňatek za účelem zisku také není v dohledu. Stává se společnicí vzdálené příbuzné, jenže postavení v cizí domácnosti je vratké a ponižující. A tak se jednoho dne ocitá bez peněz, zmoklá, promrzlá a ztracená v lese. Zdánlivě opuštěný dům, na který narazí, vypadá jako bezpečné dočasné útočiště. Tedy alespoň do chvíle, než na místo dorazí jeho majitel Dean Fleming, úspěšný továrník se zálibou v nezávazných vztazích.... celý text

Přidat komentář

Belgarion
12.01.2024 5 z 5

Možná jsem lehce nacionálně zaujatá, ale co už... Je to prostě dobře odvedená práce, červená knihovna, která může hravě konkurovat zahraničním titulům.

proni
05.09.2022 4 z 5

Krásná, čtivá kniha jakoby z jiné doby.. upoutala obálkou.. určitě si přečtu i další knihy této série..


jaja10
15.07.2022 3 z 5

Příjemná oddechovka.

MarieH
09.05.2022 2 z 5

Příjemné překvapení, trochu naivní ale příjemné počtení. Červenou knihovnu jsem nečetla snad 50 let, ale tato knížka se mi líbila a jdu na Lovce věna. Doporučuji ! Omylem jsem dala málo hvězdiček, opravuji na 3 hvězdy !

Iliss
04.05.2022 5 z 5

Dočkáme se Niala? :-D

Iliss
04.05.2022 5 z 5

Na knížku jsem narazila náhodou a oslovil mě obal. Tahle knížka byla skvělá! Moc jsem si čtení užila a rychle knížku zhltla :-) Doporučuji!

icanjan
04.08.2021 5 z 5

Přestože Katherine Luka ještě není v povědomí široké veřejnosti, rozhodně už není začínající spisovatelkou. Dokazuje to i její kniha Lesní klenot.
Už dávno má spisovatelské řemeslo bezvadně zvládnuté a svůj um tak může plně soustředit na příběh a vyprávění.
Styl, kterým píše, mi opravdu sedí. Její slovní hříčky, vyjádření a obraty jsou výborné. Má vynikající cit pro jazyk.
Co se děje samotného týká, nedočkáme se sice pompézní ságy, nečekaných zvratů, šílených odhalení a strhujících obratů, nicméně její dílo je originální právě tou nenásilnou přímočarostí a přitom dostatkem děje, který nenudí a je ho tak akorát. Kdo spisovatelku sleduje déle, dobře ví, že konec bude vždy dobrý. Ale jak to dopadne, jak se hrdinové poperou se všemi nástrahami a nesnázemi, s tím nás bude napínat pěkně až do samotného konce.
Je to odpočinková kniha, mile napsaná, ovšem tak bravurně, že nás nenechá se od čtení odtrhnout.
Už teď se moc těším na povídání o třetím z bratrů. Něco mi napovídá, že příběh to bude opět vyšperkovaný.

LilianaFalcon
18.06.2021 5 z 5

Lovec věna je moje srdeční záležitost, kterou už jen tak něco nepřekoná. Ani Lesní klenot.
Ale příběh Deana a Rose byl taky krásný. Autorka umí napsat sympatické postavy, skvěle popsat prostředí a ještě k tomu vymyslet příběh, který zkrátka baví.
U Lesního klenotu ale musím vyzdvihnout hlavně závěr knihy. V momentě, kdy jsem se bála, že toho drama bude trochu moc, to autorka vyřešila tak elegantně a neotřela, až bych jí nejradši zatleskala.
Zkrátka už teď se nemůžu dočkat vyprávění o třetím z bratrů Flemingových.

Zomy
31.03.2021 5 z 5

Z Lovce věna jsem byla nadšená. A taky příjemně zaskočená, že je česká autorka rovnocennou partnerkou světovým spisovatelkám. Že má Lovec věna pokračovaní, jsem se dozvěděla úplnou náhodou a jsem za to ráda.
Lesní klenot - mimochodem báječný název - je ještě propracovanější a já jsem si ho náležitě užila.
Jen bych si moc přála, aby se tak krásná obálka (a samozřejmě i příběh) dočkala papírové podoby, jak si zaslouží.

Sirael23
12.03.2021 5 z 5

Pro mne je autorka vždy zárukou kvalitního počtení. Nejsem primárně čtenář červené knihovny, ale mám ráda inteligentní příběhy ze staré Anglie. Jak už je zmíněno v dalších komentářích, je styl autorky plně srovnatelný se zahraničními autorkami. Těším se na další příběhy.

KočkomilkaJana
11.03.2021 4 z 5

Hlavními hrdiny romantického příběhu jsou mladá Rose a o maličko straší Dean. Statečně mu sekunduje jeho mladší bráška Nial. Ten nejspíše bude dobývat mé srdce ve třetím díle. Rose představuje exceletně vychovanou a dost prudérní mladou dámu, která se nepřízní osudu dostala do trablů. Z těch jí pomůže sexy mladý podnikatel Dean, který má k prudérnosti daleko. Když se ti dva dostanou k sobě, čteme o dvou rozdílných osobních světech i pohledech na život. Překvapivě Rose není oslnivě krásná a Dean má také pár chybiček. Klišé, ale v podání Luky neskutečně rozkošné. Zápletka vystavěná na skutečnostech a ne náhodě - toho si, přátelé, važte! Obzvláště v moderní romantické literatuře, kde jde především o kvalitní sex. Který mimojiné Luka umí popsat naprosto dokonale skvěle a úžasně. V Lovci věna jsem byla nadšená a u lesního klenotu jsem předla blahem.

SalmaB
06.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že mne Lesní klenot opravdu příjemně překvapil. Přiznám se, že se mi do něj nejdřív vůbec nechtělo, neměla jsem nejmenší chuť číst další klasický příběh o mladé, krásné, dokonalé a vždy velice mravopočestné zásadové naivce, která nakonec ke štěstí a bohatství přijde. Možná, že ze začátku tak mohl Lesní klenot s hlavní hrdinkou Rose působit, ale děj a hlavně bravurní styl autorky si mne velmi rychle získal a zaujal. Rose sice byla tak trochu naivka, ale její chování a myšlení odpovídalo době, v níž se děj odehrával. Byla možná trochu víc sebestředně zahleděná do svých problémů, ale přiznejme si, dámy, takové jsme (občas) skoro všechny. Přesto mi přišla přesvědčivá, byla svá, trochu naivní, trochu majetnická, ale oddaná a smyslná. Rozhodně žádná chudinka, co by jen tiše trpěla v koutě. Její krátká touha po pomstě, kdy se domnívá, že ji manžel podvedl s jinou a ona na oplátku "vyjede" po jeho bratrovi, ji ukazuje v jiném, mnohem lidštějším světle. Je to scéna pro klasickou červenou knihovnu možná trochu netypická, protože od hrdinek podobných příběhů se očekává většinou jiná reakce, ale o to je to zajímavější. Rose jakoby tou krátkou slabostí nebo chcete-li pokleskem, ukáže, že je vášnivá emotivní žena a ne bezúhonná ctnostná dokonalá bytost, jak by mohl někdo od podobného žánru očekávat. Ano, bylo to překvapující, možná až šokující, ale mě osobně se právě tohle malé vybočení ze zaběhlého standardu líbilo. A Rose mi tím připadala mnohem lidštější a živější. Navíc právě tahle situace pomohla Deanovi, aby si uvědomil, že vlastně Rose miluje.
Podle mne Lesní klenot bravurně překonal všechny prvotní nešvary Lovce věna. Jde o velmi čtivý příběh, výborně pojatý, s věrohodnými hlavními hrdiny. Občas sice probleskne náznak nepatrných pochybností a nesrovnalostí, ale to už je celkem zanedbatelné. Děj plyne svižně a ke konci už jsem se musela hodně přemáhat, abych příběh nedočetla na jeden zátah, ale naopak si ho užívala a dávkovala si ho pomalu, aby mi dlouho vydržel. Tak moc se mi ho nechtělo opustit.
Při čtení jsem zároveň nepřestávala obdivovat nesporný talent autorky perfektně vystihnout atmosféru, náladu a pocity. Chvílemi jsem až zapomínala na to, že nečtu příběh od některé světově známé spisovatelky se stotisícovými náklady výtisků. Myslím, že Katherine Luka je všechny hravě strčí do kapsy, protože je s každým dílem stále lepší a lepší a dokáže psát tak, že svými příběhy zaujme všechny romantičky bez ohledu na věk. Děkuji moc a těším se na další příběh nejmladšího bratra.

SBH
05.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Podle mého ještě lepší než Lovec věna. Autorka se může směle postavit po bok překladové literatuře a v mnohém ji předčí.
Příběh mě hned na začátku chytil a obzvlášť úvodní zápletka mi přišla náramně povedená. Ke čtivosti pochopitelně přispěl barvitý styl, zábavné dialogy a skvěle propracované postavy. Šest hvězd bych dala jenom za vtipné scénky a Rosiny poznámky. Líbilo se mi racionální jádro příběhu. Nerdka Mary je báječná a její linka osvěžuje příběh. Drobné historické nepřesnosti jsou roztomilé, například představa viktoriánské školy pro mladé dámy, v níž se vyučuje fyzika.
Ovšem charakter hlavní hrdinky Rose pro mě představoval jednu velkou tragédii. V celé knize bych marně hledala místo, kde Rose myslí na někoho jiného než na sebe. Jednou jedinkrát neuvažuje nad tím, co Dean cítí, jak mu je. Nejprve z něj vymámí slib, který by neměl žádnou váhu, kdyby ten muž nebyl čestný a spolehlivý, pak ale projeví důvěru drbně a vyděračce Patsy, zatímco manželovi nikoli. Hodlá ho krutě ranit za pouhé podezření ze špatnosti. Když jí nakonec dojde, že udělala chybu, nelituje toho, že mohla někomu ublížit, nýbrž toho, jaké špatné světlo to na ni hodilo. A ovšem je natolik krásná, že ji všichni nadále považují za andílka a nad jejími excesy jen pobaveně mávnou rukou.
V tomto názoru budu ojedinělá, takže knihu můžu s klidným svědomím i tak doporučit. Zábavné, čtivé, chytré a neotřelé.

Kešu1981
18.12.2020 4 z 5

Musím říct, že příběh Deana a Rose se mi líbil mnohem víc než Lovec věna. Hodně mile mě překvapil. Velice čtivé, tleskám. A už teď se nemůžu dočkat příběhu Niala.

Ludus75
22.11.2020 4 z 5

Hezký, milý příběh na volný večer. Lehce a uvěřitelně napsaný. Pro autorku mám slabost a nedočkavě vyhlížím všechny její knihy. Lovec věna nebo povídka Vyděrač ale byly podle mě o malilinko lepší.

Těším se na další knihu o posledním z bratrů.

Kukicka
12.11.2020 5 z 5

O kvalitach autorky uz me presvedcila kniha Lovec vena, takze jsem ani chvili nevahala a pustila se do knihy nove a jsem spokojena. Dostala jsem presne, co jsem ocekavala. Krasny, oddechovy, smysluplny, romanticky pribeh zasazeny do krasne doby a krasneho malebneho mista, jakym, dle mych predstav, Lesni klenot je... Dalsim plusem pro me bylo, ze se vlastne jedna o volne pokracovani knihy Lovec vena i kdyz to primo neni uvedeno, jelikoz hlavnim hrdinou je druhy ze tri bratru a doufam, ze nas i brzy ceka pribeh nejmladsiho z nich. Kdo ma rad treba Kleypas, tak si myslim, ze zde nemuze slapnout vedle. Styl je podobny a presto se autorka, v necem co je mi v jejich knihach sympaticke, odlisuje. Navic se mi opet moc libi obalka

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

2017  85%Lovec věna
2016  86%Dračí nevěsta
2022  88%Tajemství černé dámy
2020  89%Lesní klenot
2018  87%Josie a kolt