Možná teď
Colleen Hoover
Maybe Someday série
< 2. díl
Co je důležitější? Přátelství, věrnost nebo láska? Ridge a Sydney jsou šťastní, že mohou být konečně spolu a necítit při tom vinu. Vztah Warrena a Bridgette je ale stejně bouřlivý jako dřív a Maggie bojuje se svou nemocí. Když Maggie narazí na starý seznam věcí, které by chtěla jednou udělat, rozhodne se žít naplno a začít si své sny plnit... Možná jednou totiž někdy může znamenat právě teď. Doporučený věk 17+... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (ČR)Originální název:
Maybe Someday 2: Maybe Now
Možná jednou a Možná teď jsou moje srdcové záležitosti
Myslím, že tyhle postavy Vám alespoň na chvilku změní pohled na svět, donutí se nad věcmi více a jinak zamyslet a začít trochu jinak uvažovat.
Nádherná kniha, opět s hlubším podtextem, krásně napsaná, čtivá :-) Prostě Colleen :-)
Postavy mi teda na svůj věk přišly dost vyspělé, což se v reálném světě bohužel moc neděje, ale jinak nemám co vytknout :-)
Kdyby mi bylo dvacet let, tak super. Zřejmě jsem na tohle už stará :-D . Tolik přecukrovaní mezi Sydney a Ridgem bylo na mě prostě moc, Bridgett nesympatická postava a Warren ušel. Začátek vypadal dost dobře, těšila jsem se linku Maggie vs. Jake. Jen tam bylo více Sydney s Ridgem. Spisovatelka chtěla spíše víc poukázat na vývoj mezi současným vztahem a starání se o nemocného člověka z bývalého vztahu a jak se s tím vyrovnávají jejich protějšky. I to se v životě stává. Nicméně dávám 4* , kniha se čte svižně.
Z prvniho dílu (Možná jednou), jsem byla dost nadšená. Celkově se mi všechny knihy od autorky líbily, samozřejmě mám své favority, ale asi jsem nikdy z její knihy nebyla vyloženě zklamaná. Možná teď se mi četlo opět dost dobře, je zde hodně chatů, takže příběh utíká o to rychleji. Bohužel to, jak jsem byla začtená do prvního dílu a nemohla ho odložit se tady nekonalo. Možná kdybych je četla hned po sobě, byla bych více v obraze a příběh mě tak zajímal více. Ale i přesto to je velmi dobře napsaná kniha, která určitě (pokud se vám líbil i první díl) stojí za přečtění. 3,5/5
Mé hodnocení je způsobeno z větší míry oblibou paní spisovatelky, ale myslím si, že pokračování knihy se povedlo :))
Chování postav mi na jejich věk přišlo vyzrálé, ale když řešíte zdraví a různé handicapy, musíte dospět velmi rychle
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Člověk někdy musí dát na první místo sám sebe. Když nežijete tím nejlepším způsobem sami pro sebe, pak za sebe nemůžete to nejlepší vydat pro blízké.
Když nenávidíte sami sebe a jste sami, problém spočívá v tom, že nemáte nikoho, kdo by vám připomněl vaše dobré vlastnosti. Potom se nenávidíte víc a víc, až začnete všechno ve svém životě i sobě sabotovat.
Na omluvy by nemělo docházet na základě reakce toho, komu bylo ukřivděno. Ale kvůli křivdě samotné.
Život bychom neměli stavět na tom, jak může skončit. Měli bychom ho stavět na zkušenostech, které ke konci vedou.
Žít v průměrnosti znamená životem plýtvat.
Velmi si líbilo kamarádství a oddanost, kterou mezi sebou měli. Ale některé postavy mi lezly na nervy.