Odpusťte mi

Odpusťte mi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385702/mid_odpustte-mi-N02-385702.jpg 4 47 18

Šestnáctiletá Nadine Jessupová má pocit, že je rodičům, kteří se o ni nestarají, na obtíž, a po hádce s matkou uteče z domova. Uprostřed nákupního střediska ji osloví příjemný muž, který jí slibuje kariéru modelky a filmové herečky. Nadine mu uvěří, ale hned svého rozhodnutí lituje, ovšem únik z rychle jedoucího automobilu je nemožný. Po příjezdu do cíle ji únosci zamknou a nadrogují. Nadine dostane jiné jméno a je vystavena ohavnému sexuálnímu zneužívání a brutálnímu fyzickému násilí. Matka ohlásí zmizení dcery, ale pak se obrátí i na Angii DeRoseovou, majitelku soukromé detektivní agentury zaměřující se na vyhledávání dívek, které utekly z domova. Angiina práce stojí v ostrém kontrastu s jejím idylickým dětstvím a poklidným, uspořádaným životem. Ten se však změní, když po smrti své matky najde v podkroví rodičovského domku fotografii malé holčičky, na jejíž rubové straně stojí rukou psaná poznámka Nechť mi Pánbůh odpustí. Angie ani její otec netuší, co věta znamená. Měla Angie kdysi sestru či jinou příbuznou? Federální policista Bryce Taggart, který s její agenturou spolupracuje, souhlasí, že Angii pomůže objasnit osud dívenky z fotografie. Ovšem lži, které v průběhu pátrání oba odhalí, děsivou silou propojí minulost s přítomností.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Forgive Me


více info...

Přidat komentář

kulatina
24.04.2024 2 z 5

Příběh dvou žen, prvni zajímavý, ten skončí uprostřed knihy, a člověk by rád knihu zavřel, a užíval si dobrý konec. Místo toho plyne druhý příběh, ale proč tak obsáhle, tolik jmen, a tak zdlouhavé, plno hluchých míst, 200 stran a žádný posun, pořád jsem sledovala kdy už bude konec, a nechtělo se mi to ani 10 stran před koncem dočíst.

Rou
17.11.2022 4 z 5

V knize se prolínají dva příběhy, líbily se mi oba, knížka tím měla spád a dobře se četla. Knihu řadím na druhé místo za Zoufalce, ale rozhodně před knihu Bezmocný.


petulik330
09.05.2022

Oproti předchozím knihám o hodně slabší. Dva děje.. jeden o útěku mladé dívky a následným obchodem s lidmi.
Druhý příběh nalezení fotografie a následně zjišťování pravdy o životě své rodiny.

čef
04.07.2021 4 z 5

V knize jsou dva hlavní motivy. Ten první jsou naivní a hloupé a proto zneužívané dívky, druhý cosi vypovídá o ochraně svědků. Příběhu by možná slušelo více logiky a méně zbytečných řečí, místy se ztrácel drajv, někdy to nějak do sebe nezapadalo. Ale to všechno může být také způsobeno osobou čtenáře, tedy mojí rozumovou nedostatečností. Přesvědčte se sami, není to zas až tak špatné. Naděje neumírá!

pch1976
04.04.2021 1 z 5

Velmi slabá kniha. Příběh Agáty (větší část knihy) - velká nuda.

Nikousek9
08.11.2020 3 z 5

Moc me nezajimal Angiin pribeh, ten bych klidne vynechala. Pribeh Nadine byl poutavy, zajimavy.

Meluzínka
27.09.2020 3 z 5

Pekny a zaroven smutny pribeh.Trictvrte knihy jsem knihu cetla jednim dechem.Potom se pridavalo cim dal vice lidi a chvilemi kolem zahadne divky z fotky jsem se ztracela v deji.

i.stefany
12.09.2020 3 z 5

Začátek knihy je velmi poutavý, i přesto, že téma je spíše pro silnější povahy. Obchod s bílým masem provozovaný na mladých a naivních dívkách, které utekly z domova je provázený psychickým i fyzickým týráním. Případu zmizelé Nadine se ujímá šéfka detektivní agentury Angie, která ze soukromých důvodů založila agenturu na vyhledávání nezvěstných dívek... Příběhem Nadine se současně prolíná i osobní život vyšetřovatelky, který mě ale tolik nezaujal a dočítala jsem již jen pro formu, abych neodložila nedočtenou knihu.

ennlady
08.08.2020 3 z 5

Tak nevím... tři nebo čtyři? Ale jo, dávám jenom tři, třebaže mám ráda autorův styl a četlo se mi docela pěkně. Jinak mě příběhy obou žen úplně nenadchly. Spíš se mi líbil příběh Nadine, připadal mi věrohodnější a a o to víc alarmující. Jak málo stačí dívkám, které se ocitnou ve svízelné životní situaci - a někdy ani neocitnou, jen je oslní pozlátko slávy a bohatství - a celý jejich dosavadní život se sesype jako domeček z karet. A bohužel si myslím, že spousta z nich si říká: mně se něco takového nemůže stát, nejsem přece blbá.

Damaj
06.07.2020 3 z 5

Tak nevím. Zpočátku jsem se nemohla začíst, příběh Nadine byl zajímavý, ale po jejím nalezení a pátrání po záhádné holčičce z fotografie, mi to přišlo zdlouhavé, moc postav, ve kterých jsem se ztrácela a velmi zamotané. Posledních 20 stran bylo opět zajímavých. K autorovi se asi už nevrátím.

Petty001
24.06.2020 4 z 5

Smutné čtení a ještě smutnější představa, že se tyto příběhy skutečně dějí. Knihu bych zařadila jako povinnou četbu pro náctileté slečny.

putpuda
14.05.2020 5 z 5

Knihy tohoto spisovatele jsem si dosti oblíbila ;)
Nejlepší byl zatím Zoufalec, ale toto bylo taky dobré. Napínavé, čtivé, stále aktuální téma o "obchodování s bílým masem".
Bavily mě obě dějové linky, jak s Nadine, tak s Angie. Konec byl docela akční a ikdyž jsem něco tušila, tak mě stejně překvapil.
Už se těším na další knihu DP ;)

Ráčkajda
11.03.2020 5 z 5

Hrozné vědět, že se takové věci opravdu dějí. Knížka se mi četla krásně, lehce, těšila jsem se na každou další stránku.

Lenoulinka
10.09.2019 3 z 5

Příběh Nadine se dobře četl, ale ten druhý Angii, ten už mě nebavil. Neurazilo, nenadchlo... Průměr.

Janaves
09.05.2019 5 z 5

Skvěle napsané, nedokázala jsem přestat číst.Napínavé do samotného konce.

georginaa
02.03.2019 5 z 5

Já bych nikdy nechtěla, aby tohle prožily mladé holky, které vlastně ani neví co se v životě děje. Je to moc hrozný, když chlapy se chovají jak prasata a nejste pro ně nic, než kus hadru. Kam se poděla náklonnost k druhému člověku. Příběh mě velice zasáhl. Vím že to vždy bylo , je a bude, ale je to opravdu zničující, když se to hlavně týká mladých lidí, kteří přijdou o radosti života, a víc jim nezbude, než trauma.

kenyska
04.02.2019 4 z 5

Napinava knižka, veľmi sa mi páčilo ako autor spracoval príbeh Nadine, bol podaný formou dennika, opisovala, čo cíti, ako to prežíva, opravdu smutné a uveriteľné.
Príbeh Andy bol akoby knižka v knižke, klasický thriller, miestami prehnane

kacka66
04.11.2018 5 z 5

Moc pěkná knížka , přečetla jsem ji jedním dechem ráda si přečtu další knihy ????

Štítky knihy

zneužívání pátrání v minulosti únosy thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Daniel Palmer
americká, 1962
2018  77%Odpusťte mi
2017  83%Zoufalec
2016  76%Bezmocný
2016  72%Blouznivec
2019  73%Trýzeň