Oheň v srdci

Oheň v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479135/mid_ohen-v-srdci-i9x-479135.png 5 42 42

Kate, exotická kráska a úspěšná filmová hvězda, se skrývá před majetnickým manželem a zlomyslnými fámami. Rozhodne se odjet do Austrálie a konečně také něco zjistit o svých rodičích. Otec ji ale nevítá s otevřenou náručí a ona má sto chutí se vrátit. Až náhodné setkání jí dodá odvahu zůstat a bojovat o svou budoucnost.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Love Beneath an Endless Sky , 2020


více info...

Přidat komentář

boeink
04.05.2024 4 z 5

Tato kniha nepatří k žánru, který vyhledávám, ale tentokrát mi tato příjemná oddechovka kápla do noty. Jednoduchý příběh, přitažlivé prostředí australské buše, trochu romantiky a předvídatelný, pohádkový konec..někdy je to potřeba.

Kasty
01.10.2023 5 z 5

Láska, rodina, svoboda. Přesně to vás provádí celým příběhem z australské buše. Jasně, děj i konec je trochu předvídatelný, ale nic to nemění na tom, že samotný příběh je moc hezký.


essene
15.07.2023 4 z 5

Autorka píše pěkně...

zdehan
15.01.2023 5 z 5

příjemná oddechovka

Katerina015
24.05.2022 5 z 5

Autorciny knihy jsou moc fajn, i tento pribeh se mi moc libil. Nenarocne, pohodove cteni

bábuška
05.02.2022 3 z 5

Opět jedna z knih o životě jen pro odolné v australské buši. Tam se ocitne mladá dívka hledající svého otce, kterého neviděla 20 roků. Sžívání s hodně jednoduše žijícími sousedy i původními obyvateli, mezi nimiž nalezne svou vlastní matku. Kniha se hezky četla, pěkně popisované prostředí.

evask
20.01.2022 3 z 5

Půjčila jsem si kvůli Austrálii, že se o ní něco zajímavého dozvím. Měl mě varovat už název. Celé je to takové přitažené za vlasy.
Poznámka k překladateli: z jím hezky česky skloňovaných cizokrajných vlastních jmen mě nejvíc zaujala role pro Ginu Lollobrigidovou. Zmínky o Melbournu a Adelaidu taky.

Alena1957
12.01.2022

Pěkná kniha, ale už jsem od Elizabeth Harant četla hezčí knihy.

putpuda
21.12.2021 5 z 5

Knihy E. Haran mám moc ráda. Strašně ráda čtu o původních obyvatelích, ikdyž to většinou není nijak zábavné čtení, ale je to moc zajímavé. A v knihách autorky ho většinou najdu. Teď mám za sebou řadu krimi a přesně tohle jsem potřebovala. Jak je psáno v předchozím komentáři, také mám z knihy hrozně příjemný pocit a strašně se těším na další knihu. Nemusím moc romantiky a té je tu tak akorát ;)
Elizabeth to prostě umí!

zuzana2599
10.11.2021 5 z 5

Tento román vám jistě zažehne oheň v srdci !! Já jsem po dočtení plná pozitivních dojmů a pocitů, plná spokojenosti a pohody. Elizabeth Haran píše krásné příběhy !! Její knížky jsou doslova nabité dějem a číst je je jako sledovat film. Film, který se odehrává v divoké exotické přírodě, kde nechybí láska, dobrodružství, lidská sounáležitost, přátelství či romantika. Moc ráda se vždy ponořím do příběhů této autorky a zapomenu na svět kolem... Willie, majitel vesnického hotelu, má dcerku Kate s domorodkou. Kate vezme sebou na návštěvu ke své sestře do Anglie, kde dcerka zůstane. Po mnoha letech krásná herečka Kate utíká před manželem do Austrálie, kde nalézá své kořeny, svou rodinu. Velmi pěkný dějový propletenec, tak to umí pouze E. Haran !!

Elapheg
08.11.2021 5 z 5

Na tuhle knihu jsem byl moc zvědavý. Je to výborná kniha a zaslouží si plný počet, ale Zrádné útesy a Pod karmínovým nebem se mi líbily více. V této knize je více od filmu, Australanech, o Austrálcích, původních obyvatelích, z jejichž krve Kate pochází, ale scházelo mi tu více romantiky. Willie McGregor má dceru Kate s Austrálkou Nelie. Kate však ranami osudu vyrůstá v Anglii a do Austrálie se vrací až jako dospělá a vrací se jako herečka. Ze začátku se jí Austrálie jeví jako nemožný kontinent, ale pak poznává svého otce, svou pravou matku a protože je velmi krásná, nalézá zde i spřízněné srdce. Scházelo mi tu více romantiky, ale i dramatičnosti oproti jiným knihám a děj byl trochu předvídatelný. Přes všechny výhrady to na plný počet stačí a byl jsem jednou zase rád v Austrálii a příběh se mi líbil. Elizabeth Haran je moje oblíbená autorka. Knihu mohu vřele doporučit všem romantickým duším. Pokud jste ji ještě nezkusili, nevíte, oč přicházíte. :-)

jeny-v
02.11.2021 5 z 5

Myslím, že je anotace velmi skoupá na to, aby upoutala větší skupinu čtenářek (píši záměrně) a přitom je to tak krásný čtivý román. S ním musím též pochválit překlad i obálku. Děj začíná v roce 1936, kdy dva kamarádi Willie a Harry hledají v Novém Jižním Walesu zlato. Hroudu nachází pouze jeden z nich a k tomu se dozvídá, že čeká s domorodou dívkou Nelli dítě. Předsudky obyvatel osady mu nedovolí se k dítěti hlásit, ale moc rád by dcerku ukázal sestře Madge a švagrovi v Anglii. O jednadvacet let později utíká úspěšná herečka Katy McGregorová z Evropy před svým despotickým manželem Jacquesem Léonem k protinožcům. „Navzdory tomu, že ji Tibooburra připravila nejedno nenadálé překvapení, naučila se mít ráda tamější klid, ačkoli to předtím vylučovala - Kejdy, ty zůstat v zemi Wadigali.“