Po stopách magie

Po stopách magie
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536569/bmid_po-stopach-magie-661eeb5cf10d8.png 4 22 22

Annabell Goldbergová žije ve světě, kde je běžné ovládat magii. Lidé už si dávno zvykli, že na ulici můžou narazit na obrovského vlka a v baru si dát kouzelný nápoj. Ann je agentkou Útvaru magické činnosti a jejím úkolem je chránit lidi před nebezpečnými magickými potvorami. S tím jí velmi pomáhá její schopnost proměnit se v pumu. Když někdo odmítá spolupracovat, stačí prostě vystrčit drápky. Přestože se snaží vymanit z mocného stínu své rodiny, její otec, který je alfa dlaků Evropy, ji na pokoji jen tak nenechá. Když se ztratí její nejlepší kamarádka, ocitne se Ann ve spirále událostí, kterým možná nebude schopna čelit ani jako dlak.... celý text

Dela90
19.10.2024 5 z 5

Dokonalý promyšlený fantasy svět plný dlaků, magů a jiných bytostí ,který jsem si naprosto zamilovala.

Ann je dlak a taky agentka Útvaru magické činnosti. Když jednou zmizí její nejlepší kamarádka za podivných okolností s vysoce koncentrovanou magií, musí ji vypátrat za každou cenu. Do toho je ve smečce rušno, protože i dlaci se potýkají s problémy, které je nutno vyřešit.

Co se mi na knížce líbilo bylo tom, že má částečně i detektivní prvky, překypuje magií, akcí a nebezpečím, ale najdete tu také romantickou linku. Takže vše co si čtenář může přát.

Její schopnost měnit se v pumu, dokonalost. Ann postupně zjišťuje co nebo kdo Emmu uneslo, vše do sebe začne krásně zapadat, jako kousky skládačky.

Už dávno neplatí, že dobrou fantasy knihu umí napsat jen zahraniční autoři. A to je i případ autorky této knihy, woow. Nadupaný příběh se vším všudy, který Vás nenechá vydechnout. A konec Vás rozcupuje na kousky, nemůžu se dočkat na další díl a Vám ho doporučuju všemi deseti, rozhodně to stojí za to!

nela3812
15.10.2024 3 z 5

Přiznám se, že trvalo, než jsem se začetla a ponořila do příběhu. Autorka nás bez vysvětlení vhodí do jejího světa, a poraďte si sami. Ale i přes tyto těžké začátky jsem se nakonec nechala příběhem získat. Kombinace magie a vyšetřování funguje velmi pěkně.

V čele příběhu stojí sympatická hlavní hrdinka, která po těžké události opět hledá své místo v životě a touží se odpoutat od rodinných pout. Především svého jména a poslání. Vedle ní se objevuje kolem dalších 20 vedlejších postav? Přiznám se, že jsem brzy přestala počítat a začala se ztrácet. Pamatuji si bráchu, rodiče, spolubydlící a možná 2 Alfy? Všichni ostatní naprosto zanikají v ději a často ani nemají nijak zvlášť důležitou úlohu. Jen zbytečně zahlcují čtenáře.

Děj sám o sobě velmi dobře plyne, případy se zamotávají. Rozhodně není nouze o napětí, zvraty či šokující odhalení. Jen se čtenář musí (opět) prokousat lehce chaotickým vyšetřováním, které působí že nikam nevede... Každopádně jsem i tak po dějové stránce velmi spokojená a nemám co vytknout. Autorka si výstavbou obou případů dala záležet, a já si tak užila vymýšlení nejrůznějších teorií, a hledání podezřelých.

Nechybí ani romantická linka, která však vůbec nefunguje. Existuje již nějaké pouto ze vzdálené minulosti, nějaké vzájemné pochybnosti o náklonosti a společné budoucnosti. Náhle se ale vše prolomí a létají jiskry. A dočkáme se také zbytečného dramatu ve stylu "láska a práce nemohou fungovat dohromady". Snad to budete mít jinak, ale já jim ten vztah opravdu nevěřila.

V závěru ještě upozorním na časté opakování spojení jako např. červený jeep, písková puma, písková srst, nechci aby mě definovalo rodné jméno. Během čtení mě právě narážky tohoto typu rušili nejvíce, a opakovaně jsem přemýšlela nad tím, proč jsou tyto detaily tak důležité? Proč to autorka opakovaně vypichuje? Bohužel to stále nevím a soudím tak, že se jedná o chybu či nepozornost..

Příběh má své mouchy, ale nemohu říct, že bych si čtení neužila. Dokázalo mě to vtáhnout, ačkoliv to chvíli trvalo. Věřím, že si své čtenáře a věrné fanoušky hravě najde.

Hodnocení: 3/5

monikasbookclub
07.10.2024 4 z 5

Měla jsem možnost si přečíst tento krásný příběh plný magie a nadpřirozených bytostí od @po.stopach.magie
Musím říct, že mě příběh hodně mile překvapil a nakonec i úplně pohltil. Četl se prakticky sám!
Hlavní hrdinka Annabell byla skvělá! Líbil se mi její humor, oddanost smečce a zapálení do své práce.
Děj byl hned od začátku nabitý akcí, napětím a tajemstvím, což mi vyhovovalo, ale rozhodně by mi nevadilo, kdyby byl u některých částí více rozvedený.
Docela jsem předpokládala, že romantická linka, která se v příběhu vyskytuje bude mít více prostoru. Chemie mezi nimi totiž byla dokonalá a já bych ráda viděla, jak se jejich vztah více rozvíjí.
Celkově nový svět, který nám autorka představila byl perfektní. Spojení magie a nadpřirozených bytostí je prostě ideální čtení teď k podzimu. Určitě doufám, že bude co nevidět pokračování, protože bych moc ráda opět nahlédla do života Annabell.

Theryinka
29.09.2024 5 z 5

Kniha Po stopách magie od Elišky Sladovníkové je fascinující fantasy příběh, který vás vtáhne do světa plného magie a nadpřirozených bytostí. Vyskytují se zde mágové i dlaci a to především vlkodlaci, pumodlaci i liškodlaci.
Hlavní hrdinka Annabell Goldbergová, která je pumodlakem, pracuje jako agentka Útvaru magické činnosti a chrání lidi před nebezpečnými magickými tvory. Protože si o ní všichni myslí, že je jen člověk, má možnost jednat jak s mági, tak i lidmi a magickými tvory zároveň. Stává se tak dvojí tajnou agentkou. Problém však vyvstane, když se tyto dva světy - svět mágů a svět dlaků začnou prolínat a její kamarádka se stane nezvěstnou. Jak to vše dopadne? Bude její kamarádka zachráněna? To vše a ještě více se dočtete v této skvělé knize.
Kniha je plná akce, tajemství a napětí, což mě často nutilo číst dál a dál. Annabell je sympatická postava s cynickým humorem, který dodává příběhu zábavný kontrast. Romantická linka je přítomná, ale není hlavním motivem příběhu, což může být osvěžující pro ty, kteří hledají více akční a dobrodružné čtení.

Osobně jsem ocenila rychlé tempo a neustálé dění, ale občas jsem měla problém s množstvím postav a jejich zapamatováním. Kniha má otevřený konec, což naznačuje možné pokračování, na které se moc těším.

Celkově je kniha Po stopách magie skvělou volbou pro milovníky fantasy, kteří hledají napínavý a dobře napsaný příběh s originálními postavami a světem.

lena.o.knihach
16.09.2024 3 z 5

Autorka nás vůbec nešetřila, rovnou nás hodila do rozjetého vlaku a poraďte si. Tak mi to přišlo, protože jsme se ocitli ve světě plném magie, kde jsou obyčejní lidé už dávno zvyklí na nadpřirozené bytosti.

Kniha nemá ani 300 stran a na nějaké vysvětlování o světě nebo historii magie nebyl prostor. Neustále se v příběhu něco dělo a nutilo mě to číst stále dál. S čím jsem ale měla velký problém, kvůli kterému jsem si tuhle českou fantasy moc neužila, bylo až příliš mnoho postav (a některých dost zbytečných).

Hlavní hrdinka od začátku řeší dva případy a každý z nich s jinou skupinou. Jak je postupně vyšetřuje, potkává další a další postavy a ty se na sebe nabalují. Nakonec jsem se soustředila hlavně na Annabell a tři nebo čtyři charaktery, které se v knize objevovaly nejvíc + samozřejmě Jasmína.

Romantická linka se moc nevyvíjela. Hrdinové za sebou už mají nějakou společnou minulost a já jim tu přitažlivost nevěřila. Ann to navíc hrála na dvě strany a sama nevěděla, co chce.

Nicméně je Po stopách magie velmi čtivá kniha, jejíž závěr mě opravdu příjemně překvapil a nalákání na pokračování se Elišce Sladovníkové moc povedlo.

Děkuji autorce za poskytnutí e-knihy. #spoluprace

Liatha
12.09.2024 3 z 5

Z knihy mám smíšené pocity. Na jednu stranu to bylo napínavé, na druhou stranu to bylo takové neslané, nemastné. Nemohla jsem se do toho vžít. Bylo tam spoustu věcí dohromady - mágové, dlaci, bohové. Ale přijde mi, že tomu chybělo to něco, o co by se to opíralo. Příběh má potenciál, ale chybí tomu "uvedení" do magického světa. Každopádně čtení knihy ubíhalo rychle. Musím vyzdvihnout krásnou obálku, která se moc povedla. Doporučila bych k přečtení těm, kteří hledají nenáročné fantasy, klidně i dětem a jednoduše všem, kteří chtějí podpořit české začínající autory.

Marfulka007
01.09.2024 4 z 5

Tak tohle bylo moc fajn čtení. Zhltla jsem knihu za pár dní, protože se nedalo odtrhnout. Napínavý děj, pořád nějaká akce, krásně to ubíhalo, nebyl čas se nudit. Postavy si získaly mé sympatie, i když mě občas naštvaly... tak to má být. Slzička ukápla. Ale ten konec? Četla bych dál...

mahina6806
28.08.2024 5 z 5

Od knihy jsem moc nic neočekávala a byla jsem velice příjemně překvapena. Přiznávám tedy, že jsem se trochu ztrácela ve jménech, nebylo jich málo a některé postavy se mi docela pletly. Jinak ale knize nemám co vytknout. Ann mi přirostla k srdci, Neala, Huga a Elijaha jsem si zamilovala. S napětím jsem četla dál a dál a více se do příběhu dostávala. Příběh je velice čtivý, napínavý a překvapivý. Doufám, že někdy se dočkáme i pokračování, protože nutně potřebuji vědět, co bude dál!

Orange8knihomol
07.08.2024 5 z 5

Když jsem se pouštěla do čtení, neměla jsem moc velká očekávání, přeci jen se jednalo o knihu, jejíž vydání jsem podpořila v předprodeji a která je autorčinou prvotinou. Zpočátku jsem předpokládala, že bude hlavní postava Ann náctiletá puberťačka a že je kniha určená pro její vrstevníky. Jak ubíhaly stránky, začínalo mi docházet, že Ann, zapletená s více muži, bude o něco starší. Toto mé prvotní zmatení však nic nezměnilo na celkovém dojmu po dočtení: nové, neotřelé pojetí magie, sympatické postavy, skvělé prostředí a dobře promyšlená zápletka. Vzhledem k otevřenějšímu konci, který nabízí možnost pokračování, přemítám, zda nějaké bude. Moc bych ho přivítala! Velké DOPORUČENÍ!

Ív688
31.07.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, v postavách příběhu jsem měla jasno a děj byl dobrodružně napínavý, jsem spokojená a pokud bude nějaké pokračování, určitě si jej ráda přečtu.

Evik161
20.07.2024 5 z 5

Bylo to neskutečně čtivé, napínavé á doufám,že se dočkáme pokračování.
Je to v podobném duchu jako knihy od Patricia Briggs nebo série od Keri Arthur.
Za mě to bylo dobré, co dobré, skvělé to
bylo. Další z českých autorů které si přidám
mezi oblíbené.

DreamerX9
05.07.2024 2 z 5

Dvě hvězdičky dávám za zajímavý nápad a originální magii ale to je za mě vše. Na začátku mě kniha bavila ale poté se mi zdálo že celá pointa a napětí tak nějak usnuli. Ann byla celkem průbojnou postavou ale vedlejší postavy mi nesedly. Myslím, že autorka má potenciál ale za mě spíše takový průměr.

Autorovy knížky

2024  85%Po stopách magie