Prokletá krev

Prokletá krev https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398293/bmid_prokleta-krev-MD7-398293.jpeg 3 143 143

Odhalte temná tajemství skrytá v zákoutích Versailles! Představte si svět, ve kterém Velká francouzská revoluce nikdy neproběhla a kde se právě chystá korunovace Ludvíka XXIV. Sedmnáctiletou Angie pronásledují jednoho dne v metru dva ozbrojení muži a pokusí se jí zabít. Unikne jim jen o vlásek. Toho dne večer ji nečekaně navštíví její matka vévodkyně de Noaillesová, kterou již léta neviděla, a pozve ji na ples do Versailles, aby byla náležitě představena u dvora. Angie se tam nechce, ale takový večer by jí mohl pomoci odhalit, kdo jí usiluje o život a proč.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Sang Maudit , 2017


více info...

Přidat komentář

Leena
17.04.2023 3 z 5

Žádné veledílo to tedy nebylo, ale dalo se to.
Krvavých scén tam taky tolik nebylo.
Prostě taková young upířina.

Indilwen
04.04.2023 4 z 5

Překvapuje mě, jak nízké má kniha hodnocení a negativní ohlasy - mně se četla skvěle, byla jsem celou dobu napjatá, jak budou různé situace a příběh pokračovat. Pravda, hlavně ke konci už je to dost velký masakr (sama tenhle přehnaný počet mrtvých v knihách nemám ráda), ale jinak mi to místy připomínalo detektivku/thriller s jemnou apokalyptickou příchutí.. a téma bylo rozhodně po dlouhé době zajímavé. Upíři? Versailles? Šlechta s výhodami ve 21. století? Jak by tohle nemohlo zaujmout? :)

Knihu pravděpodobně znovu číst nebudu, na to v ní nebyla žádná dostatečně romantická linka nebo dechberoucí vývoj vztahu.. ale opravdu se četla jak po másle a skoro bych uvítala i pokračování.


vandalindakova
06.01.2022 3 z 5

Tahle kniha patřila asi mezi mé největší resty v knihovně, a to nejspíš i proto, že jsem četla dost negativních recenzí. Možná proto mě překvapilo, že to nebylo tak hrozný, jak jsem se bála.
První třetina knihy vypadá, jak když sledujeme puberťácký party, sranda, vtípky a všechno, co k tomu patří. To vše zasazeno do prostředí francouzského Versailles.
Potom to začalo být trochu cringe. Občas dost. Poletovaly ruce, nohy, hlavy, krev a podobné části patřící k lidskému tělu.
Dobré bylo porovnání vrstev. Někteří říkali, že by vymazali linku s magií. Pokud bych si já musela vybrat, tak radši vymažu spíš upíry. To mi tam přišlo víc na sílu, než ta další magie.
Bylo to divný, bylo to místy vtipný, a místy nechutně děsivý, ale dobře se to četlo a stránky mizely pod rukama.
Taková parodie na upíry, hadr. Oddechová průměrovka, která nenadchne ani neurazí.

Fortuna7
20.05.2021 3 z 5

Prokletá krev je velký bizár plný cákající krve a motorových pil u kterého už od začátku víte, že vám nic nepředá a je to spíš taková krvavá oddechová hovadina. Takže jsem si nejdřív říkala, co to zase čtu za blbost, ale pak jsem si zvykla, že to opravdu nemůžu brát VŮBEC vážně a docela jsem si to užila.
Konec jsem teda moc nepobrala, ale jinak jsem si monarchistickou Francii 21. století oblíbili a docela mě to i bavilo.
3/5⭐ Neberte to jako knihu, která vám něco předá a spíš se na to koukejte jako krvavou oddechovku plnou dvorských intrik.

SBH
15.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Čtivý bizár plný cákající krve, rozřezaných těl a vyteklých mozků. Kromě toho ještě dvorských intrik a mobilních telefonů, magie či přijímaček na vysokou. Hlavní hrdinové byli vykreslení skvěle, jak nejsem typ na bad boye, tak jsem se zaláskovala do Filipa Orleánského. Ovšem ve vedlejších figurách jsem se beznadějně ztrácela, takoví bratři Delaunayové se mi vyloupli až v samotném závěru.
Děj. Opět – nejsem typ na intriky, konspirace a mocenské machinace. Ovšem v této knize jsem si celý mišmaš prostě užívala. Takové hodně komplikované potvrzení Pratchettovy teorie z Morta, a sice že historie si cestu vždycky najde.
Asi bych měla pochválit překlad, protože mi v textu nic neskřípalo. Chyby člověk zaregistruje, hladký průběh svědčí o profesionalitě a dobře odvedené práci.
Zápory: Příliš mnoho mrtvých, a to se Kristina zjevně snažila. Tento fakt bohužel způsobil, že se čtenář přestal o hrdiny strachovat, protože bylo evidentní, že to s nimi blbě dopadne, a taky že jo. Tudíž celý závěr, byť odpovídal příběhu a charakterům a vůbec všemu, mě otrávil.
Čtení dobrý, ale na první dobrou. Podruhé knihu neotevřu ani pod pohrůžkou upířích tesáků

Luccinda
24.08.2020 4 z 5

Tak jsme se dočkali! Po letech čekání a dlouhé éře víl se upíři konečně vrací do YA. A Prokletá krev se v tomto ohledu vážně povedla! Upíři jsou tu skvěle vymyšlení - mají své slabiny, ale zároveň jsou to skuteční predátoři, před kterými by se člověk měl mít na pozoru. Prokletá krev ale zdaleka nepracuje jen s tematikou upírů, v knížce najdeme například prvky magie, v příběhu se objeví i jeden nebo dva démoni. Když si tohle všechno promítnete do prostředí šlechty a královského dvora, kde lidé běžně nosí džíny a svůj volný čas tráví na sociálních sítích, dostanete skutečně originální fantasy s netradiční, trošku detektivní zápletkou a mega šíleným koncem.

Právě kvůli tomu mi ale knížka hlavně ve své druhé polovině přišla příliš překombinovaná. Kdyby autorka ponechala prostředí paláců a plesů, do toho přidala upíry a všechny moderní vymoženosti a vynechala celou tu věc s magií a "věšteckými" schopnostmi hlavní hrdinky, myslím, že by příběh fungoval mnohem lépe. Jinak jsem ale s Prokletou krví neměla sebemenší problém. Hlavní hrdinka byla fajn, nebyla to žádná ufňukaná holčička, která by jen brečela, jak je k ní život nefér. Velmi mě překvapila smrt některých postav, autorka se navíc nebála do příběhu zakomponovat pár hodně brutálních scén, ze kterých vážně běhá mráz po zádech.

ivedoo
14.07.2020 3 z 5

Slátanina na entou, ale dočetla jsem do konce, prostě jsem musela XD

Karma011
26.11.2019 odpad!

Maximální blbost!

vladka321
01.11.2019 2 z 5

Jak už tady bylo psáno - dobrý námět, ale vše tak nějak nedodělané a příliš dlouhé. Jako by matka vévodkyně de Noalliesová žila cele odloučena od své dcery Angeliky na stranách této knihy a po těch deset let se nic zásadního nedělo. Takže ano, začátek dobrý, konec snad ještě lepší, ale ten balast uprostřed mohl být vynechán.

whiolet
31.10.2019 2 z 5

Tak takovou SLATANINU jsem dlouho nečetla!
Francie ve,které pořád existuje král a šlechta? Upíři,magie a pár intrik měly knihu o zvláštnít, přitom z ni však udělaly trapnou frašku!
Pokud bude další díl,já se mu raději obloukem vyhnu!!

andrejci
30.09.2019 4 z 5

Nápad na přibeh dobrý, ale čekala jsme od toho víc. Pomalejsi rozjezd,prostředí dobrý a konec zase moc uspěchaný. Klidně to mohla být tlustší knížka,ale s jiným koncem. Styl psaní autorky se mi líbil. Svět ve kterém, se vše odehrávalo se mi taky líbil, ale čekala jsme to prostě jiné. Jsme trošku zklamaná.

Blahona
10.08.2019 2 z 5

Skvělý námět knihy bohužel potápí nedomyšlenost a nelogičnost děje a také povrchnost vztahů mezi postavami.

Akléda_
08.07.2019 3 z 5

Prokletá krev je dobrá knížka. Můj problém je, že jsem se nemohla začíst a nedokázala se vžít do děje, takže mi bylo jedno co se děje. Je to plný akce, ale já se fakt nemohla začíst. Posledních sto stran se zdálo že bude super, ale pak se to vzrhlo a posledních padesát stran bylo jedno velký wtf který doteď nechápu. Bohužel, průměr.

kristynkal
02.07.2019 2 z 5

Kniha se mě osobně četla velmi dobře. Děj měl super nápad, ale pro me to proste nebylo domysleny a dopsane do podoby aby to ctenar pochopil... fura veci nevysvetlena... hlavni hrdinka na vse prijde, vse ji projde, vse zvladne a samozrejme neodola sexu s upirem... cekala jsem něco trochu jineho.

Aires
28.05.2019 2 z 5

Upírská selekce? Když před vypukla upírská mánie, měla jsem dojem, že upírů mám na deset let dopředu více než dost. Ale pozlátku krásných šatů, romantiky a kouzlu Versailles se těžko odolává. Odoláte snad dortíku se šlehačkou a třešinkou na vrchu? Já rozhodně ne. Prokletá krev to všechno slibovala, žádné delikátní propojení chutí, nebo nápadů, se však nekonalo...

Představte si svět, kde Velká francouzská revoluce nikdy neproběhla. Francie je královstvím. Po chodbách Versailles běhá zlatá mládež a upíři. Krev, magie, královské intriky. Zní to skvěle, ale působí to jako patchwork deka. A přiznejme si, že i když na oko vypadají možná hezky, slátaniny jsou prostě fakt slátaniny. Tou Prokletá krev skutečně je. Potenciál má, všechno je ale dost neuměle propojené. Nic není vysvětleno. Čtenář, kterého zajímá, jak funguje magie, kolik je třeba upírů a jiné detaily, má prostě smůlu. Láska mezi hlavními hrdiny navíc nesrší žádnými feromony, prostě chyba chemie. Uspěchaný a zmatený konec. Zkrátka, tohle se příliš nepovedlo. Dobrý nápad, šitý horkou jehlou...

TerkaM
28.05.2019 3 z 5

Upřímně řečeno musím uznat, že tahle kniha byla takový průměr. Byla jsem na ni hodně zvědavá a natěšená, protože Francie, upíři, šlechtici... znělo to fakt dobře. Nicméně mě to nebavilo číst tolik, jak jsem doufala a za rok si už prostě nebudu pamatovat, že jsem něco takového vůbec četla.

LilianaFalcon
22.05.2019 2 z 5

Mně by ani nevadilo, jaká je to slátanina. To vůbec. Upíři, magie, královský dvůr a intriky? Proč ne.
Jenže autorky styl byl strašně rozvleklý, skákalo se z jednoho na druhé a někdo jí to zjevně zapomněl seškrtat.

bibi.r
17.05.2019 1 z 5

Nelíbilo se mi. Hlavní hrdinku jsem neměla vůbec ráda a celkově postavy mi přišly odbyté a nedokreslené. Také mi dost vadilo, že svět nebo spíš jeho pravidla nebyla buď zcela domyšlena nebo alespoň vysvětlena. Jaká pravidla má magie? Kolik je tam upírů a jak s nimi souvisí svět náš a kouzla? Jak přesně vlastně funguje to co umí hlavní hrdinka? Hodně děr, která nikdo nezaplnil.
Milostná část? To jako vážně?
A jestli k tomuhle autorka neplánuje dopsat další díl, tak ten konec tam byl zcela zbytečný.

Ivka14
16.05.2019 2 z 5

Začátek začal slibně, ale pak se tam začali míchat upíři a už to bylo na mě moc zmatené a přeplácané. Mohla by to být fajt kniha, kdyby tam nebyli ti upíři.

Princezna22
14.05.2019 1 z 5

Do čtení jsem se vyloženě nutila,pořád jsem dávala šanci ději ze to bude fajn. Ale ono nebylo. Tak šílenou patlaninu a slátanina jsem ještě snad neviděla. Tohle rozhodně nemůžu doporučit.... A ty upíři tam no klepu si na čelo ještě teď ,proč jsem knihu nezavřela dávno...

Štítky knihy

upíři Paříž korunovace Versailles

Autorovy další knížky

Ange
francouzská
2019  62%Prokletá krev
2011  67%Ayesha - Pod Tyrkysovou hvězdou
2011  80%Ayesha - Plamen