Putování za zvířaty

Putování za zvířaty https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488249/bmid_putovani-za-zviraty-nRa-488249.jpg 4 19 19

V rukou držíte knížku o Africe nejen jako o světadílu, ale hlavně o genocidě zvířat, která jsou často symbolem tohoto kontinentu. Kontinentu, z nějž vzešel člověk a kde vznikla i nejstarší civilizace v historii planety Země. Autorka této knihy se žene na druhý konec světa s vírou a přesvědčením, že ho změní, a motivuje své čtenáře k tomu, aby přestali danou problematiku přehlížet. Vydejte se na cestu do Afriky, k příběhům, které jsou často smutné, až frustrující, ale vždy neúprosně pravdivé, i k příběhům, které dávají naději na lepší svět, jehož je neuvěřitelné bohatství africké přírody a zvířat fascinující součástí. Autorka si všechny příběhy do jednoho musela prožít od začátku do konce. Tato cesta vás bude bolet a to, co se dočtete, půjde na dřeň vašich pocitů a emocí. Ale ta cesta za to stojí.... celý text

Přidat komentář

Renike
29.04.2024 5 z 5

Paní Kamila je statečná a obdivuhodná žena. Její příběhy a zkušenosti jsou sice hodně smutné ale pravdivé. Kéž by to tak nebylo! Co se odehrává v Africe víme snad všichni, že postupně zničíme svou planetu taky. Co jsme par deseti let zanedbali, zničili a zabíjeli, jen těžko vrátíme zpět. O to víc se musíme snažit a to všichni. Víc takových lidí jak je Kamila! Kniha je krásně napsaná, doporučuji.

Sirina
30.12.2022 1 z 5

Jako brožura do cestovky dobrý.
Tahle kniha není ani cestopis ani cokoliv jiného. Pouze čistá propaganda a sem tam prohozené rádoby životní motto. Nepopírám, že autorka je dobrá byznysmenka, ale rozhodně není zoolog. Divoká zvířata opravdu nezachráníme tím, že si je budeme mazlit. Jsou to totiž stále divoká, i když to autorka vehementně popírá. Ale co chtít od člověka, který si na výlet do Afriky jako nezbytnost bere vlastní fén.


Niky Coffee
01.11.2022 2 z 5

Už se mi nelíbila předmluva od egyptologa Miroslava Bárty, který zmiňuje celosvětově známou primatoložku Dr. Jane Goodall a označí ji jako americkou bioložku, i když je Britka...Docela faux pas na začátek knihy, jak tohle mohlo projít korekturou? Měla jsem od knihy velké očekávání, takže mě o to víc zklamala. Vzdělaná, dobře vydělávajicí Evropanka, která problematice ochrany nerozumí, si vybere citlivé téma pro svůj byznys. Dívali jste se, kolik takový "výlet" stojí? A druhá ještě důležitější otázka: "Našli jste na webu, kolik z dané částky jde na danou stanici?" A to se do ceny nepočítá letenka ani pojištění. Je to jen byznys pro bohaté, znuděné lidi, kteří si chtějí dopřát dobrodrůžo a hlazení zvířat pro následné vytahování. Navíc pro většinu lidí právě z finančních důvodů nedosažitelné, tím pádem postrádající smysl. A i názor na Afriku si dělat podle JARu-jako opravdu? Knížka je jen propagací byznysu schovávající se za "dobrý úmysl". Je tolik organizací, kde neplatíte nic. Neměla bych ani dobrý pocit z nablýskaného resortu, když za jeho branami je slum...

Ronnie68
01.09.2022 4 z 5

Krásná útlá kniha, která má své kouzlo a je pravda, že k takovým knihám, kde jsou autentické příběhy se zvířaty, se moc nedostávám.... No prostě se mi kniha líbila...

Karoll_ina
17.08.2022 5 z 5

Zajímavá kniha o Africe, spoustu užitečného infa a zajímavostí, jak to tam chodí. :)

eva3992
22.05.2022 4 z 5

Putování za zvířaty, Kamila Paličková

V této knize se dostanete do Afriky, kam se Kamila vypravila, aby se na vlastní oči přesvědčila, jak jsou na tom ohrožené živočišné druhy a hlavně, aby alespoň nějakým způsobem mohla pomoci. Rozhodla se, že už nechce zavírat oči před problémem vymírání a chce ukázat i čtenářům, že by se tato problematika neměla přehlížet.

Tuto knížku jsem nikde neviděla, o to víc mě zaujal článek v Magazínu Knihkupec. Po jeho přečtení jsem se rozhodla, že si knihu pořídím. Skutečné příběhy mám moc ráda. Nyní jsem se do knihy pustila s tím, že si přečtu něco lehčího, no, zmýlila jsem se. Kniha se Vás rozhodně dotkne a lehké čtení to určitě není. Bude Vám u čtení smutno a příběh Vás zasáhne.

Autorka nás s sebou vezme do Afriky, kde nejen poznáme různá zvířata, ale i jednotlivé země a život v nich. Dozvěděla jsem se tak spoustu zajímavých a pro mě nových informací. Je to smutné čtení o krutosti, které se někteří lidé mohou dopustit na zvířatech, a to úplně zbytečně.

Autorka založila projekt Redline expedition, který se věnuje právě této problematice. Určitě mrkněte na jeho stránky, abyste se dozvěděli víc.

Je to kniha, která Vás donutí zamyslet se a zjistit si i další informace.

4*/5*

Autorovy knížky

2022  73%Putování za zvířaty