Radek Banga: (Ne)pošli to dál

Radek Banga: (Ne)pošli to dál https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470391/bmid_radek-banga-ne-posli-to-dal-zs0-470391.jpg 4 42 42

Radek Banga alias Gipsy působí na české hudební scéně už od třinácti let. Od té doby vydal mnoho úspěšných nahrávek, získal řadu ocenění a vystupoval po celém světě. Kudy vedla jeho trnitá cesta ze zatuchlého žižkovského bytu až na proslulý festival v Glastonbury? Jaká osobní dramata se odehrávají za zavřenými dveřmi domovů? Radek svým nenapodobitelným stylem bude vyprávět o tom, že mít sen je první krok k tomu, abyste si ho mohli splnit.... celý text

Přidat komentář

petbrab
30.03.2024 4 z 5

Styl psaní dost syrový ale výpovědní hodnota mě příjemně překvapila.

Knizniuchyl
15.08.2022 4 z 5

Opět jsem velmi zklamaná z nakladatelství XYZ. Není to první knížka, kterou jsem odtamtud četla (mají pro mě velmi zajímavé tituly), ale těch chyb... Úplně to degraduje celý dojem z knihy. A kort u takovéhoto příběhu, plného smutku, dojetí a nespravedlnosti, se opravdu nechcete na každé stránce pozastavovat nad lidskou nedbalostí.


GYROTOURBILLON
29.07.2022 5 z 5

Tak jsem dočetl a jsem překvapen. Ano, Radek to měl v dětství opradu excelentní... Ty problémy, které museli sourozenci snášet, ale opravdu nebyli jen u nich. Za zavřenými dveřmi bylo , je a asi i bude mnoho dětí, kteří se v dospělosti nakonec utkají s odezvou na tuto negativně prožitou dobu dětství. Většinou je nakonec třeba vyhledat odbornou pomoc, sami to málokdy dokážeme překonat.
Též vím co to je , když rodiče nežijí pro svoje děti. Naštěstí tu byli prarodiče, kteří mi pomohli získat částečný nadhled. Nyní za to, že mi dali lásku a porozumění plati. Jak píše RB. Návštěva i potom všem, nebývá nic příjemného, obzvlášť , když nejste respektován jako dospělý.
Kniha mi ukázala dft. podobný příběh naši rodiny.
Je třeba o tom mluvit .

AnetaKor
26.06.2022 4 z 5

Kdo zachrání jeden lidský život, zachrání celý svět.

saez
30.05.2022 4 z 5

Je to psané syrově, místy až primitivně, (a korektor by měl vrátit honorář). Ale možná právě tenhle styl má tu správnou vypovídající hodnotu. Radek přesně popsal všechny nešvary romské komunity. Bez příkras, bez omluv. Kéž by se v jeho příkladu shlédla všechna děcka a přestala být rukojmí své rodiny.

betth
02.04.2022 4 z 5

Obsahové velmi zajímavé, čtivé, ovšem stylem psaní mi to úplně nesedělo.
Každopádně doporučuji, message to má dobrou.

Sonča2
11.03.2022 5 z 5

Čtivě napsané, obdivuji autora, že už od malička šel za svým cílem a dokázal se postavit svému osudu. Moc oceňuji, že nemluví o utiskování Romů ze strany bílé většiny, ale poukazuje na problémy na vlastní straně.

24121948
22.01.2022

Knihu by si měl přečíst každý, pokud chce více nahlédnout do celé společnosti, která tvoří Česko a lépe ji chápat. Je napsaná velmi poutavě. Přečetla jsem za tři dny. Pak jsem se vrhla na všechny Radkovy hudební ukázky, které jsou dostupné na Internetu. Držím autorovi knihy palce, aby neztratil sílu jít dál ve své tvorbě, aby vždy nalezl upřímnost a pravdivost, s nimiž bude dále poznávat svět v sobě a kolem sebe.

Karimah
02.09.2021 3 z 5

Velice silný a zajímavý příběh, ale absolutně mi nesedl styl psaní, takový nevybroušený diamant.

AninaK
28.08.2021

Ještě za tepla musím zhodnotit tuto knihu. Četla se krásně. Také nejsem fanynka Bangy, ale určitě jsem jej zaznamenala. Kniha je drsná, je to sondáž do romské rodiny, je napsaná opravdu naturálně. Smekám ten kluk dokázal fakt hodně, ušel kus cesty. A obrovský obdiv a dík mu patří za to, že edukoval další mládež, že se snažil děti motivovat. No a poslední kapitola, tak je nádherná, opravdu tam nezapře to, že je to dobrý člověk se srdíčkem na svém místě. Ctí své rodiče i za to vše, čím si i k vůli ním musel projít. Určitě knihu doporučuji, je skvělá na uvědomění si opravdových životních hodnot. A určitě vzbudila mou zvědavost o osobu Radka jako takového, takže si určitě poslechnu nějakou jeho hudební tvorbu.

Vendyorit
10.08.2021 5 z 5

Bangu neposlouchám, ale samozřejmě o něm vím. Překvapilo mě, jak velice čtivě knihu napsal. Klobouk dolů, z jakých podmínek pochází a kam až to dotáhl. Má můj upřímný obdiv.

veneta
18.07.2021 3 z 5

Radka Bangu ráda poslouchám, ale na styl, kterým je napsána kniha, jsem si musela zvykat. Obsahově to je prostě Radek - o svém životě vypovídá přímo a nebojí se plivnout do žádných řad

Aida32
18.07.2021 5 z 5

Velmi čtivá sonda do života romské rodiny. Přečetla jsem za 1 den. Důkaz toho, jak je důležité potkat ve správnou dobu ty správné lidi. Radek má můj obdiv. Zároveň s knihou jsem si pustila i písně skupiny Gipsy.cz. Doporučuji.

Yalka
31.05.2021 5 z 5

O knížce jsem se dozvěděla z recenze na A2larm.cz (viz záložka Recenze). Přečetla jsem ji za jeden den. Myslela jsem si, že nejdrsnější úryvky už znám z recenze, a že mě nepřekvapí, ale kniha je ještě daleko syrovější.

Moc doporučuju, nechápu, jak takové dětství a dospívání mohl Radek Banga vůbec přežít.

Jsou tam i úsměvné momenty, tak třeba se dozvíte, jak se autor předávkoval Jesenkou a nebo skvostnou historku jak všichni Romové na Žižkově 14 dní poslouchali Orlík (str. 56).

Jajus
21.04.2021 4 z 5

Přečetla jsem knihu během dvou dnů. Radek umí krásně vyprávět. Co jsem ale čekala, je větší náhled do života romů (ale to je asi na jinou knihu). Za mě je to fantastické čtení, protože nikdo vlastně nevíme, co se děje za dveřmi romských rodin.

Štítky knihy

dětství Romové, cikáni domácí násilí hudebníci, muzikanti autobiografie romská literatura

Autorovy knížky

Radek Banga
česká, 1982
2021  74%Radek Banga: (Ne)pošli to dál