Sochař smrti
Chris Carter
Robert Hunter série
Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď? Chris Carter, mistr svého oboru, nezklame ani tentokrát: řešení je opět šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2014 , BB artOriginální název:
The Death Sculptor, 2012
Opět mistrovské a zvrácené dílo. Jediné, co bych tomuto dílu v češtině vytkla je trochu nešťastné ztracení v překladu, které je bohužel zavádějící (zejména u druhé vraždy). Zápletka zajímavá a nečekaná, je vidět, že Carter má stále s čím překvapit a jeho fantazii se meze nekladou.
Další díl z pera, pro mě, naprosto fantastického autora detektivek. Tenhle autor se s tím rozhodně nepáře. V každé knize dokáže level hnusu a morbidity posunout o další kousek výš a v každé knize si Robert a Garcia musí lámat hlavu ještě o kousek víc aby svého padoucha dopadli.
Hlavní dějová linka je, jako v každé jeho knize, moc dobrá, ale tentokrát mě zaujalo víc to, co se dělo v pozadí. Už od prvního dílu přeji Robertovi stejný partnerský vztah, jako má jeho parťák a zatím všechny ženy, o které mohl nebo měl mít Robert zájem autor sprovodil ze světa. Tentokrát ne, tentokrát se tahle linka sune velmi pomalu a ona žena na konci knihy zůstala naživu. A já se zatraceně moc těším na další díl už jen kvůli ní. Snad mi ji autor zase nesprovodí ze světa.
Jestli máte rádi detektivky u kterých vám nevadí velmi brutální vraždy a ještě horší popisy místa činů, tak na tuhle sérii určitě mrkněte. Myslím, že by se vám mohla zamlouvat.
No, tak to byl masakr !! Tolik krve a zvrácenosti v jedné knize ... Musím si Cartera dávkovat po troškách a proložit četbu třeba Babičkou od B. Němcové :) ...
Ale vážně, ráda dám 5*, je to přece náš Chris Carter :) ...
právě jsem dočetl. Hunter i Garcia stále lepší. Celou dobu velmi drsný a napínavý děj. Občas hlava fachčila na plné obrátky při čtení popisu stínových obrázků, ale to k tomu patří. Závěr opět bezvadně promyšlený a plný překvapení. Za mě kniha za jedna, tedy za pět, hvězdiček :-) .
(SPOILER) Chris Carter je neuvěřitelně talentovaný spisovatel. Čtvrtý díl detektiva Huntera byl opět výborný, čtivý, drsný a závěr příběhu překvapivě smutný a lidský. Koho by to napadlo, že vrah může získat tolik mých sympatií.
Perfektní, jako všechny předešlé díly. Musím podotknout, že jsem poslouchala jako audiokihu a zpracování Jakuba Saice je masterpiece. Robert Hunter a Carlos Garcia jsou hvězdný tým, jehož dynamika mě opravdu baví. Vraha jsem opravdu nepodezřívala ani zdaleka. Děj, nápad, popis -> vše na jedničku. Teším se na další díl této série.
Výborné, jako všechny předchozí díly v sérii...teď jen něco málo z jiného soudku a pokračuji dále!
Poměrně drastické, ale o to více čtivé. Moje první setkání s tímto spisovatelem a hned taková nálož. Teď si dám na chvíli oddech od krváků a potom se pokusím ještě nějakou knihu tohoto autora sehnat.
Tak tohle bylo hodně drastické. Robert Hunter hledá brutálního sériového vraha, který své oběti mučí, seká a tvoří z části jejich těl jakési skulptury. Napínavé až na půdu jako pokaždé, Carter prostě umí.
Zase jedna genialni šílenost. Precteno rychlosti blesku. Jen je mi lito Roberta a jeho intimniho zivota. Neni prece mozny, aby tak krasnej a chytrej chlap nemel zajem o zeny. Dyt musi mit taky nejake potřeby
(SPOILER)
Kniha která má spád a je čtivá stejně jako všechny předchozí díly ze série. Nápad i zápletka super. Vadila mi jen jedna věc. Zatímco u prvních knih od Cartera jsem se nechala naprosto strhnout dějem a na konci si užila překvapení z rozuzlení, u každé další se snažím víc a víc při čtení přemýšlet a odhalit vraha předem. Nyní jsem už z první třetiny knihy věděla, že sochař je muž. Po dočtení jsem se ke kapitolám z mariny o vraždě na jachtě vrátila, abych se přesvědčila. Myslím, že ani autor, ani já, jsme neudělali chybu. Chyba vznikla nejspíš nešťastným překladem, který v češtině přisuzuje slovu mechanik mužský rod. Tím, že jsem celou dobu očekávala vraha - muže a zaměřila jsem se tedy na pachatele - muže, připravila jsem sama sebe o větší nadšení ze závěru knihy. I tak ale výborná kniha, kterou vřele doporučuji.
"Špatné zprávy cestují rychle a potenciální trháky ještě rychleji."
Celou sérii jsem už jednou přečetla, ale teď si dávám re-reading znovu od začátku.
Tento díl je můj oblíbený, a celá série s Robertem Hunterem je zkrátka skvělá. Skvělá.
Jako dobrý, čte se to skvěle, ale někdy mě ta natvrdlost těch postav fakt rozčiluje, tady hlavně sefka a pan navladni... Jinak to slapalo a konec prekvapil. Jinak precteno jako audiokniha :)
Další kniha mého oblíbence je za mnou a já se budu zřejmě opakovat, ale opět to byla kulervoucí jízda! Jeden drobný detail mi po odhalení vraha sice trochu neštymoval, ale vem to čert, protože jinak nemám co vytknout, zase mě Chris převezl a motiv vražd mě tentokrát svým způsobem dojal k slzám, takže se vlastně ani nedivím těm ohavnostem, kterých se SOCHAŘ SMRTI dopustil. Samozřejmě už teď mě zajímá, o jaké řezničině si přečtu v následujícím příběhu.
detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi Los Angeles
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Čtvrtý díl detektiva Roberta Huntera, opět skvělé, napínavé, nový příběh – místo činu jako umělecké dílo, dávka nechutnosti. Přečteno jedním dechem, knihu nejde odložit.