Star Wars Art: Ralph McQuarrie

Star Wars Art: Ralph McQuarrie https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359413/bmid_star-wars-art-ralph-mcquarrie-OII-359413.jpg 5 16 16

Ralph McQuarrie je nejvýznamnějším výtvarníkem v historii Star Wars. Úzce spolupracoval s Georgem Lucasem na vizuální estetice filmové ságy, na jejím nenapodobitelném designu a atmosféře. V této publikaci najdou čtenáři nejúplnější sbírku McQuarrieho děl s tematikou Hvězdných válek, jaká kdy byla shromážděna, včetně stovek dosud nezveřejněných ilustrací, vzácných nepublikovaných rozhovorů a vzpomínek McQuarrieho kolegů a přátel, zasazujících jednotlivá umělecká díla do kontextu.... celý text

Sci-fi Umění Encyklopedie
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars Art: Ralph McQuarrie , 2016


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
13.05.2024 4 z 5

Bez Ralpha McQuarrieho by Star Wars nebyly, čím jsou. A platí to i u nových projektů, jelikož z nevyužitých concept artů Disney neustále vychází. Je super, že knihy neobsahují pouze autorovy nákresy, ale i množství textů, které vám umožní dále nahlédnout do vývoje této úžasné ságy.

denydean
02.08.2020 5 z 5

Nádherně zpracované knihy . Nesmí chybět v žádné knihovně ať už fanouška sci-fi, umění nebo Star Wars. Úžasný sběratelský kousek do Vaší knihovny.


DennisMoore
26.02.2018 5 z 5

Nezměrný talent Ralpha McQuarrieho nelze než obdivovat a tato kniha slouží právě k tomuto účelu. Čtenář bude žasnout, jaké umění se v jeho malbách skrývá, s jakou precizností ke všemu přistupoval a zároveň jak byl skromný a z pohledu obyčejného smrtelníka až zbytečně sebekritický. Kromě jeho maleb, které buď byly inspirací pro Star Wars, nebo naopak zpracovaly nápady jiných výtvarníků, jsou velmi zajímavá i ta kvanta nejrůznějších skic a návrhů planet a bytostí, které sice zůstaly jen na papíře, ale nejsou o nic horší než ty, jež se dostaly do filmů. České vydání nelze než vynášet do nebes, ten kvalitní papír, masivní vazbu a překlad takřka bez chybek, jen lehce zmatený při používání názvu Star Wars / Hvězdné války - objevují se tu střídavě obě varianty a já nepřišel na klíč, podle kterého se tak děje.

Corvus
15.12.2017 5 z 5

Absolutně dokonalá záležitost. Pokud se řadíte mezi početné zástupy fanoušků Hvězdných válek, jednoznačně musíte mít tuto bibli ve své knihovně. Jinak prostě nejste fanoušci. Dokonalá záležitost. Tečka.