Star Wars - Pohyblivý cíl

Star Wars - Pohyblivý cíl https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273454/mid_star-wars-pohyblivy-cil-FIx-273454.jpg 4 63 63

Princezna Leia vyráží vstříc novému dobrodružství. V tomto napínavém příběhu, který se odehrává mezi epizodami Impérium vrací úder a Návrat Jediho, vede odvážná princezna nesourodou skupinu povstalců na nebezpečné misi proti Galaktickému impériu. V příběhu jsou rovněž skryty narážky a odkazy na nejnovější film Star Wars Síla se probouzí!... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars - Moving Target: A Princess Leia Adventure , 2015


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
04.01.2023 2 z 5

Třetí kniha z řady "Cesta k Epizodě VII" nabízí podobně nezajímavý příběh jako první dvě, ale tentokrát jej zasazuje za pátou epizodu a oproti prvním dvěma knihám má padesát stran navíc. Leia se vydává s partou Povstalců na misi a skončí to tím, že získají loď Tydirium použitou v následujícím filmu. Na scéně se opět objevuje nedůležitá filmová postava Ematta a pak také další známí členové Povstání. Dnes jsou některé části knihy trošku v rozporu s novými komiksy, což je škoda, když Lucasfilm sliboval, že tvůrci všeho budou spolupracovat, aby k rozporům jako měly Legends nedošlo.

Janiss_89
17.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Ze začátku měla kniha takový pomalý spád, ale cca od půlky se rozjela. Trochu jsem nemohla překousnout to, že by Leia obětovala tolik lidí. I když pro Alianci cokoliv. Každopádně ze závěru a pomoci ostatních lodí jsem měla až husí kůži.


Zak66
13.05.2022 5 z 5

Musím říct, že to byla opravdu dobrá kniha. Od začátku jsem se začetl a svižně jel dál. Příběh se mi moc líbí, jak pěkně předchází Episodě VI. Leia byla super a nové postavy mi dobře sedly. Hlavní záporák tu sice není tak rozvedený, ale mně to nevadilo.

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrá kniha

daniel6725
19.10.2020 3 z 5

Vlastně mi to vůbec nevadilo. Ke knize jsem po přečtení "Zbraně rytíře Jedi" a "Před probuzením" přistupoval s mírným odstupem, ale díky tomu jsem byl vlastně mile překvapen. S Leiou a její posádkou prozkoumáme několik planet během tajné mise, která předchází bitvě o Endor. Odsýpe to, je tam akce a zároveň se příběh nevyhýbá temným koncům některých postav. Byl bych schopný tomu dát i 4 hvězdy, ale to neudělám kvůli rozsahu, který je opět strašně krátký a knížku kvůli tomu přečtete za pár hodin. Zklamaný nejsem a knížku bych určitě doporučil.

Forest66
04.08.2020 1 z 5

To, že Disney zavrhl původní příběhy SW, přestože jsou daleko lepší než většina z toho, s čím přišel Disney je jedna věc. Tady je ale diskutabilní, jestli tenhle příběh nenabourává i konzistenci původní trilogie.
U příběhu samotného snad autor vůbec nepřemýšlel

SPOILER ALERT!
celý příběh je o odlákání Impéria a přitom vymyslí akci, kdy je pronásleduje 1 lokální destruktor? Maskovat se uniformou kapitána lodi, tedy jediného člověka, kterého musí zaručeně každý na palubě poznat? Vážně?

Thrawn89
15.07.2018 3 z 5

Průměrná kniha ze světa SW, která neurazí, ale ani nenadchne. Příběh je rozhodně nevýrazný a k tomu bez jakýchkoliv zvratů. Co mi také vadí je absence záporné postavy (jako byla Beck v Pašerákově zkoušce). Dozvědět se něco o kapitánce Khione a vidět příběh i jejíma očima by knihu určitě oživilo. Na druhou stranu se to čte svižně a příjemně, což je při absenci silnějšího příběhu či emocí důležité. Navíc, ačkoliv jsou hlavní postavy velmi šablonovité, nakonec jsem se s nimi celkem sžil. No a musím dodat, že i princezna Leia, jinak jedna z mých méně oblíbených postav, zde byla celkem snesitelná :)

Ailee
11.12.2016 4 z 5

Stejně jako ostatní knihy ze série je to pouze malý střípek historie SW vložený do děje mezi zamrazením Hana do karbonitu a záchranou misí za jeho vysvobozením. I když této části Star wars se to vlastně vůbec netýká. Blíže nám kniha přiblíží Leiu a pár postav, které se příběhem jen mihnou, takže si je nejspíš hlouběji nezapmatuje skoro nikdo. Ano, děj není kdovíjaká pecka, ale čte se to příjemně, na přemýšlení to není náročné, jen ti méně zdatní ve znalostech SW se musí prostě smířit s tím, že spoustu názvů zvířat a ras musí jendoduše přeskočit e nevnímat je, pokud si je ovšem nechtějí pokaždé vygooglit.

Palorizek85
21.11.2016 3 z 5

Upřímně, čekal jsem více. Příběh je hodně povrchní a celkem nezajímavý.

Štítky knihy

Star Wars

Autoři knihy

Jason Fry
americká, 1969
Cecil Castellucci
americká, 1969