Oko temnoty

Oko temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265189/bmid_oko-temnoty-rhf-265189.jpg 4 69 69

Staří bohové povstávají, satrapie se tříští a Chromerie horečně hledá ztraceného arcimága, jediného muže, který může zabránit katastrofě. Gavin Guile však uvízl jako otrok u vesla na pirátské lodi. A co hůř: Gavin ztratil schopnost zhmotňovat světlo. Kip Guile se bez ochranné ruky svého otce musí sám postavit pánovi stínů. Jeho děd hodlá vybrat nového arcimága a chopit se moci. Kip spolu s Teiou a Karris bude muset využít veškerý důvtip, aby přežili tajnou válku mezi šlechtickými rody, náboženskými frakcemi, rebely a sílícím řádem skrytých úkladných vrahů.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fantom Print

The Broken Eye, 2014

Deia
25.01.2025 4 z 5

Táto časť opäť začína rovno tam, kde predchádzajúca končí. Od čítania druhej časti už nejaký ten čas uplynul, tak som si nepamätala všetko, ale rýchlo sa mi to vybavilo. Aj táto časť sa číta skvelo a napriek tomu, že má skoro 700 strán, tak tie stránky rýchlo ubiehajú. Kip má stále svoj ostrý jazyk, ktorý ho privádza do mnohých rozpačitých situácií, ale vďaka tomu aj vtipných. Ale pri tejto časti mám už trochu viac výhrad - viac krát som sa prichytila pri tom, že sa mi to zdá rozťahané. Hlavne keď Kip alebo Karris príliš rozjímali a niektoré časti ma preto nebavili. Potom tu bolo málo Gavina, chápem prečo, ale celkom mi tam chýbal. Miesto neho máme viac Tei, Kipovej kamarátky, ktorá sa snaží dostať do tajného rádu. Ako je to zaujímavé, ale neviem, ona ma až tak nebaví. No a začalo mi vadiť, ako sú všetci proti všetkým. Tie intrigy sa síce dobre čítajú a vďaka nim je to naozaj napínavé a nepredvídateľné, ale aj trošku otravné, keďže u nikoho nevieme, komu je verný. Koniec dopadol tak, že na ďalšiu časť sa chystám čoskoro.

jockel
24.04.2019 5 z 5

A jo, kniha se dobře čte a má styl.

michal3736
20.04.2019 4 z 5

Kniha plná politických machinací, přesto je vidět, že Kip už není ten malý kluk co byl v prvním díle. No a Gavin/Dazen je za mě nejlepší postava příběhu. Těším se na čtyřku...

Ryorka
30.01.2019 5 z 5

(SPOILER) Úžasné " spy games " , dvorní intriky, sem tam nějaká ta vražda, hledání, naděje, víra i Gavinova beznaděj. Uronila jsem slzu.....já teda z obou očí, Gavin jen z jednoho. Andross? Ten hnusnej starej pavouk. Když už to vypadá, že snad ani není takovej hajzl, tak se předvede v celé kráse. Kip? No nevím, pořád se mi nechce věřit, že by on byl Světlonoš, nějak mi to k němu nesedí. Ale určo bude mocný mág. Karris se jako Bílá asi pořádně zapotí a doufám že Androssovi i zatopí. Uvidíme. Čtvrtej díl koupenej a jdeme na to.

skrob
19.11.2017 4 z 5

Brent Weeks umí psát velmi poutavě, děj obsahuje překvapení a rozhodně není předvídatelně nudný.
Mám jen jeden větší problém - je až příliš zřejmé, že je to prostřední díl delší série (zatím to vypadá, že 3. z 5 :) ).
Což je patrné jednak na tom, že některé významné postavy z předchozích dílů zde jsou jen okrajově nebo vůbec. A hlavně konec je sice napínavý, ale hodně otevřený.

Anio742
16.06.2017 5 z 5

Ja jsem se zamilovala.. a ne jen do knihy, ale i do nekterych postav. A ten konec? Umiram touhou cist dalsi dil. Osudy, zvraty, intriky atd. Opakuje se to v kazdym komentari, ale je to proste pravda

Lusa
24.01.2017 5 z 5

Musím říci, že pro mě zatím nejepší ze série, příběh je přece jenom více napínavější a plný zvratů. Konec opravdu napínavý a zajímavý. Už se těším na další díl.

ladynka
25.11.2016 4 z 5

Pro mě nejlepší díl série tím, jak s postavami autor zatočil. Tady si opravdu hrábly na dno... Boje, intriky, zrady, pletichaření a jen tak mimochodem záchrana světa.

Aaron Lewis
30.08.2016 4 z 5

Absolutně nedostačující. A autor s Gavinem hodně přestřelil...

Knihomlok2015
24.07.2016 5 z 5

Tak jo za začátku to bylo skoro utrpení - Gavin sotva a pár řádcích a pořád se tam vlastně nic pořádného nedělo (kdyby to byla jen trilogie, tak tohle by byl ten nejproklínanější druhý díl - však znáte pověst všech druhých dílů:-), ale pak, Pak, PAk, PÁÁÁÁÁKKK. Pak to prostě byla jedna neuvěřitelně šílená jízda, tak divoká a zároveň krásná, že nebyl čas se ani pořádně nadechnout. (intriky proti inkrikám, spojenci proti spojencům, silní vůči slabým - zatím to vypadá, že až se Barevný princ dostane až na Jaspisy, už nebude ani muset bojovat, protože se Chromerie rozloží mezitím sama - ale kdo by se zajímal o takového bezvýznamného chudáka, jako je Barevný princ?)
A to co se stalo na těch několika posledních stránkách - to hodně, opravdu hodně slušně řečeno bylo k....a to nejděsivější, nejpřekvapivější oznámení, která mě donutilo hodně nahlas začít nevěřícně klít. (to prostě nemůže myslet vážně!!)
Tohle je ten nejlepší (a zároveň) i nejhorší začátek dovolený, jaký jsem zažila na posledních několik let. A Coldplay a jejich Up and Up už taky nikdy nebudou to co by byli bez téhle knihy. (teď už mě trápí jen jedno - teda nejvíc - jak se Kip postaví k tomu, až zjistí pravdu vy-víte-o-kom)

Catherine
10.05.2016 3 z 5

Bylo to dlouhý, a na mě moc zmatený. Konec dobrej ale celkově z toho mam rozporuplné pocity a nevím co si o té knize myslet. Ale nemůžu říct že by byla špatná.

jennefer
07.12.2015 5 z 5

Zamotává se to, ale příběh se pořád řítí z kopce naprosto šíleně, skáče ze zvratu na zvrat a série v ději neustále nabírá sílu a rychlost. Jsem zvědavá jak to celé dopadne, protože tou poslední kapitolou to přeci končit nemůže...?!

Brent Weeks
americká, 1977