Tajemství vyzvědače A-54

Tajemství vyzvědače A-54 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108410/mid_tajemstvi-vyzvedace-a-54-giz-108410.jpg 4 13 13

Jaké bylo zákulisí evropské špionáže v prvním sledu druhé světové války? Jak se v Británii dozvěděli o datu německé invaze? Kdo zjistil den přepadu Sovětského svazu? O tom a dalších činech A-54 , agenta čs.Tajné služby vypráví tato kniha , plná známých i neznámých faktů.

Přidat komentář

Canniosh
09.11.2021 4 z 5

Namlsaný předchozí "magnetovskou" knihou "Soumrak vlčího doupěte" jsem se dychtivě vrhnul na druhou knihu této edice v pořadí. Z krátkého popisu knihy jsem měl obavu, že půjde o čistokrevné interview s účastníky, svědky či pamětníky daných časů, ale opak byl pravdou. Kniha je psána ve dvou rovinách, a to jak z pohledu "přítomnosti" ve válečném období, tak potom jako vzpomínky pamětníků po několika desetiletích. Tyto dvě časové roviny jsou mistrně provázány, takže čtenář je jednak vtažen do "aktuálního" děje, přičemž následně je díky výpovědím přeživších informován o dalších, tehdy ještě neznámých, skutečnostech, aby jeho obraz byl úplný. Skvěle napsaná kniha, plná neskutečných detailů o tomto agentovi, která mi dlouho unikala, ale naštěstí si mě nakonec našla.

Akula
19.02.2018 4 z 5

Paul Thümmel je v dějinách odboje postavou dosud zahalenou závojem tajemna. Díky této knize tento závoj trochu poodhrnete.


jindulka
01.08.2012

Pavel Thummel byl opravdu PAN agent , co vedlo muže známého jako Agent A-54 k tomu, že sám kontaktoval naší tajnou službu a nabídl spolupráci?Možná ztráta ideologie v nacistické Německo......možná osobní prospěch, kdoví.Nebo že by dvojitý agent?Kniha je velmi pěkně napsaná.