Víla Muchomůrka

Víla Muchomůrka https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536157/bmid_vila-muchomurka-6617a1b9aa213.jpg 5 10 10

Věděli jste, že když houba do široka rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a že dohlížejí na to, aby zde bylo všechno v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která - sotva se u své houby kouzlem objeví -, zjistí, že je v lese úplně sama. Jediné, co nachází, jsou rozšlapané nebo nakopnuté houby a hrozný nepořádek. Naštěstí se v lese skrývají odvážní kamarádi, kteří víle Muchomůrce pomohou vypátrat, kdo bere zvířátkům a vílám klidný spánek. Podaří se jim společnými silami vrátit do lesa pořádek? Budou se moci víly, které z lesa ze strachu odešly, vrátit zase zpět domů?... celý text

Přidat komentář

Mojepočteníčko
06.05.2024 4 z 5

Miluju podzim! Takový ten chladný, sluníčkový. A taky les, jeho specifickou houbovou podzimní vůni, holínky, teplý svetr, vestu a dlouhé, tiché procházky :)

Vždycky jsem si taky přála najít houby velké stejně, jako ty, které ve své zahrádce opečovával Krakonoš. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že muchomůrka sice je skutečně krásně pohádkově červená, ale rozhodně ne tak velká.

Vánoční stromečková světýlka v podobě muchomůrek. Milovala jsem je! Vidíte? Tahle knížka mi prostě byla souzená :) A já moc děkuji do Albatrosmedia za její zaslání v rámci spolupráce.

Když vyroste muchomůrka, spolu s ní přijde na svět i maličká víla. Ta naše hledá nejenom přátelství, ale také lotra, který dupe po lese a ošklivě ničí jednu houbu za druhou...

Tak přesně tohle jsem potřebovala!

Hřejivou pohádku o lese, jeho obyvatelích i zákonech, přátelství, chybách a následném ponaučení.
Příběh, který s radostí využiju při práci s dětmi. Třeba zrovna v mém milovaném, českém jazyce :)
Knížku plnou překrásných ilustrací (Na prolistování před spaním pro dospěláka naprosto ideální, jako čtení pro malé skřítky před spaním taktéž).

Bájo to bylo :) Líbilo a doporučuju!

Knižní střípky
29.04.2024 5 z 5

Věřím, že děti budou nadšené. Kromě hezkého příběhu zde naleznou Ivoniny překrásné ilustrace, opravdu nádherný kousek, který patří do každé dětské knihovničky.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků


Štítky knihy

víly, rusalky

Autorovy knížky

2024  94%Víla Muchomůrka