Všude samí lháři

Všude samí lháři
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538153/bmid_vsude-sami-lhari-663d6d69b66e1.jpg 4 175 175

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před jejím zmizením uhodil. A že udržoval tajný poměr se ženou bydlící o několik bloků dál. William se stane podezřelým číslo jedna, ale ne jediným. Někdo Avery viděl nastupovat do auta jednoho mladíka. A své nejlepší kamarádce tvrdila, že má staršího přítele. Najednou tady každý na někoho něco ví. Ale dá se tu vůbec někomu věřit? A připravit se na pravdu o tom, co se stalo s Avery?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Everyone Here Is Lying , 2023


více info...

Přidat komentář

princesse
předevčírem 3 z 5

Většina přečtených knih od autorky mě neohromila natolik, abych z ní byla unešená. Ani tato nebyla výjimkou. Neskutečně nesympatické postavy, tedy většina z nich a nějak se mi zdá, že se děj autorčiných knih opravdu hodně podobá jeden druhému. Stále čekám až budu moci říct, tak tohle byla pecka. Zatím se nic takového nekoná ...

katka134
30.05.2024 audiokniha 4 z 5

Klasická S. Lapena. Napětí oproti Nevítanému hostu bylo ovšem minimální, ale dost jsem se bavila při myšlenkách a pocitech postav.
Takže nelituji a rčení, že lež má
krátké nohy, platí.


markej
30.05.2024 5 z 5

K Shari Lapeně mám trochu specifický vztah: díky ní jsem před lety začala číst daleko víc thrillery (a potažmo i detektivky), které mě předtím moc nebraly... Úplně mě dostal způsob, jakým staví příběh, jak postupně dávkuje jedno překvapení a odhalení za druhým, jak uvěřitelně popisuje vnitřní pnutí postav, jejich cestu od toho, že někomu stoprocentně věří, až po tu chvíli, kdy mu přestanou věřit naprosto ve všem...

Nejinak je tomu v její novince - ztratí se Avery, devítiletá holčička s problémovým chováním, přičemž podezření z jejího únosu, či dokonce možná i vraždy, samozřejmě padá na kdekoho...

Čtení mě ze začátku ohromně bavilo, potom nadšení trochu opadlo, protože mi připadalo, že se vyprávění poněkud zastavilo, točí se v kruhu a nikam se moc neposouvá, pak nastal překvapivý zvrat, takže tempo zas nabralo na rychlosti, úplný závěr mě maličko zklamal, čekala jsem nějakou větší bombu...

Celkově jsem ale hodně spokojená, knížka se podle mě skvěle hodí teď na nějaké dovolenkové čtení, myslím, že by i mohla působit jako prostředek k vytažení ze čtecí krize...

V téhle knížce mě i dost zaujalo téma výchovy, a jak k ní přistupovat, jak je to všechno těžké, když má dítě silnou, nepřizpůsobivou osobnost, do jaké míry se mu má vyhovět a ustoupit a do jaké už ne, aby všichni neměli natrvalo zpackaný život...

Hodnocení: 4,5 * z 5 *

Karin94
28.05.2024 3 z 5

Aj keď som opäť neočakávala nič svetoborné, Lapena je moja obľúbená spisovateľka a vždy sa teším, keď sa dozviem, že jej vychádza nová kniha.

Tu to to samozrejme nebolo inak ako aj v jej ostatnych knihach. Nonstop opakujúci sa dej, kde bolo tri prdele postáv, v ktorých som sa pomaly nevedela vysomáriť.

Stratenie a vyšetrovanie zmiznutia deväťročnej Avery, ktoré nás sprevádza po celú dobu v knihe bolo už aj na mňa moc. Chodenie pomaly od dverí ku dverám a riešiť stále to isté? Ku koncu sa to trochu zvrtlo, a úprimne som očakávala niečo iné, takže týmto smerom ma autorka potešila.
Každopádne som nespadla na zadok a ani žiadna napätá atmosféra neprišla, pri ktorej by sa mi chlpy postavili dupkom.

Vyskúšala som, neľutujem, stále mám autorku v obľube, ale za mňa sa musí snažiť trochu viac.
Tentokrát jej ale dám 3 a pol hviezdičky už len za ten nápad, ktorý do knihy vložila.

Ajina76
28.05.2024 audiokniha 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, protože mám přečteny téměr všechny. Popravdě jsem byla trochu zklamaná, proto i menší počet hvězdiček. Aby bylo 9. leté dítě tak vychytralé, to není možné. Za mě příběh neměl moc šťávu, pokud porovnám s autorčinými jinými knihami. Jako stojí za to si jí přečíst, ale už se k ní nikdy víc nevrátím.

ddkk
28.05.2024 audiokniha 2 z 5

Ze zvědavosti jsem si knížku půjčila, když je kolem ní takový humbuk. A dobře jsem udělala, protože koupě by znamenala jen vyhozené peníze.

Děj se stále točí v kruhu, navíc ani ne moc promyšleně. Ano, všichni lžou, ale pro děj to znamená jen úmornou nudu...Ke konci jsem už přeskakovala celé pasáže, protože bylo zřejmé, že jde jen o další popsané stránky. Snad jen úplný konec poskytl jakousi satisfakci...

Shrnuto - nic moc, opět jedna marketingová bublina.

mirinda973
28.05.2024 audiokniha 2 z 5

Za mě zklamání, pryč je to psaní spisovatelky jejích prvotin.
Chybělo mi napětí, čtivost. Za mě se toto opravdu nepovedlo.

Daenerys
27.05.2024 5 z 5

aneb jak snadno lze někomu podělat život, aniž by věděl, čím si to vysloužil...
Za mě tedy super, chytlo mě to od začátku, četlo se samo, postav tak akorát, zápletka taky fajn, nemám, co bych vytkla. Rozhodně jsem se bavila.

Nuttelka
27.05.2024 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) I já nejsem z této knihy úplně "odvařená", jak se tu již zmiňuje, ohrané téma, dosti předvídatelné a žádné "šokové" zvraty se také nekonají.. Jen díky skvělé dvojici Hruška & Hudečková jsem to doposlechla, i díky tomu dávám 3*.. Na to, že je Avery "jen" 9 let, těžko se mi chce věřit, že by přemýšlela až tak dospěle, že by si to všechno takhle naplánovala, dost přitažené za vlasy.. pro mě je to jen další průměrná kniha.. Shari Shari, mám to s tebou jak na houpačce :-))

Adris
26.05.2024 audiokniha 3 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio. Přiznám se, že mi to trvalo dlouho. Příběh je takový průměrný, úplně mě to nezaujalo. Nicméně vymyšlený důvtipně, pokud má být "tahákem" vyjevovat sousedská tajemství. Taková detektivková telenovela. Na dovču dobré:).

vekkr
23.05.2024 audiokniha 3 z 5

Audiokniha,mám ráda u psychotrilerů ten zvrat.Myslíte si,a vše jinak.Tady nic takového nebylo.Stokrát ohrané,a dost předvídatelné.

veruptackova
23.05.2024 4 z 5

Tohle je opravdu ideální čtení po náročném dni.

- jednoduché věty, které se lehce čtou,
- pohled mnoha postav, díky kterému se vám děj hezky zrekapituluje,
- lži, které příběh hezky zamotají,
.. a ten závěr? Ten se autorce opravdu povedl!

3,5* a můj podrobnější názor na knihu najdete v záložce RECENZE. :-)

Lalina3
22.05.2024 4 z 5

Tak nějak klasika od Lapeny. Čte se to moc pěkně, ale nějaké šoky se nekonají.

jarda007
21.05.2024 audiokniha 4 z 5

Kvalitka jako vždy.

HH77
20.05.2024 audiokniha 5 z 5

Kniha je to velmi ctiva a napínavá. Četla se jedním dechem. I když musím říct, že v mnoha ohledech je dost děsivá až zvracena. Jsem ráda že na rozdíl od hrdinů této knihy žijí v normální rodině a nic zde popsaného jdem nezažila a snad ani zažívat nebudu.

Brambor333
20.05.2024 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) Nejslabší kniha od Shari.
Nejvíc mi vadilo opakování věcí z předchozích knih. Tajné mobily schované v mřížce domu - Manželé odvedle, předstírané týrání - Někdo cizí v domě, Nejasný pád ze schodů - Nevítaný host.
O závěru knihy nemluvě…tohle se opravdu nepovedlo.

romanka26
19.05.2024 audiokniha 5 z 5

Napínavý psychothriller, na které jsem od autorky zvyklá, opět mě nezklamala:)

Peace
19.05.2024 3 z 5

"Člověk si nemusí nutně dávat vždycky pozor na ty, kteří se zdají odlišní - spíš na ty, kteří se tváří normálně a nebudí ani náznak podezření."

Jedna z těch slabších knih od autorky, bohužel. Neurazí, nenadchne..obávám se, že za pár dnů už o příběhu nebudu vědět.

Kája_95
18.05.2024 audiokniha 5 z 5

Opět Shari Lapena v plné parádě! Kniha je opět na téma rodinný psychothriller. Příběh se točí kolem rodiny malé Avery, které je 9 let. Rodiče s ní mají trochu problémy. Jednoho dne ale nedorazí ze školy domů - nebo snad ano? Její otec je uznávaným lékařem, Averyn bratr je schopným studentem a vzorným synem a matka pracuje v kanceláři. Tento příběh se netýká jen této rodiny, ale rovnou celého sousedství. Aby toho nebylo málo, tak má skoro každý člověk nějaké tajemství. Otec zmizelé dívky ji párkrát ve vzteku udeřil a navíc udržuje poměr s jinou ženou. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a četla každičkou volnou chvíli. Rozhodně touto knihou nešlápnete vedle!

MiskaMa
18.05.2024 4 z 5

Knížky od Shari Lapeny mám moc ráda. Na její další novinku jsem se těšila, ale zrovna tenhle příběh byl za mě asi jeden z těch slabších. Jasně, je to klasická Shari Lapena, rodinné a sousedské vztahy, každý má nějaká tajemství, knížka je čtivá, takže jí taky přečtete na jeden, dva zátahy, ale tady mi bohužel něco chybělo.

Pořád u mě vedou knížky Nevítaný host a Jeden z nás, ale i tak se už těším na autorčinu další knížku. 4*