Výživná kniha o jídle

Výživná kniha o jídle
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501234/bmid_vyzivna-kniha-o-jidle-x67-501234.jpg 5 53 53

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně.... celý text

Kuchařky
Vydáno: , Esence
více info...

Přidat komentář

Vzpurny_samotar
17.07.2024 3 z 5

Mě hrozně baví ta první část. Přijde mi fakt super vysvětlená, miluju ty přehledný tabulky a obecně mi to přijde hrozně užitečný, ale fakt mě obtěžuje ta část receptů. Když chci recept, mrknu na net, přečtu si jich několik, porovnám je a vyberu si nejlepší. Fakt nepotřebuju na recept na linecký cukroví nebo nějakou pomazánku knížku… Mrzí mě, že kvůli tomu, co mě zajímá, musím koupit i část, co mě nezajímá, která bude navíc ještě ta dražší, kvůli fotkám. Mám z toho pocit děsnýho plýtvání. Kdyby vyšly ty edukační části obou knížek (bez receptů) v jednom svazku, měla bych fakt radost!

zuzi9
19.06.2024 5 z 5

Pokud Vás zaujala první kniha (Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete), tak se Vám bude líbit i další díl.
Je zde detailnější popis a o mnoho více informací. Nechybí zde rady při pečení, informace o spoustě potravin, ovoci, zelenině, trvanlivost potravin, éčka a další. Součástí jsou i recepty.
Já jsem zatím vyzkoušela fazolové brownies a pečená rajčata s balkánským sýrem a chutnalo mi.


nicandra
07.06.2024 5 z 5

Velice zajímavé - kolik předsudků máme, aniž by to odpovídalo nějakým vědeckým výzkumům. Např. o cukru - že hnědý je lepší než bílý a třtinový lepší než řepný, přitom ale je to pořád cukr. Atd. I některé recepty chci vyzkoušet, vypadají lákavě. Vůbec celá kniha je pěkná na pohled.

Meginho
09.12.2023 5 z 5

Krásný a vkusný design, cenné informace a užitečné tipy.
Ty stránky s recepty už mám pěkně zapatlané, protože některé recepty od Káji točím pořád (navíc jsou recepty perfektně a přehledně napsané).
Doporučuju i blog na stránkách autorky, je to radost obsahově i vizuálně :)

Veve131
03.12.2023 5 z 5

Skvělá kniha, vše je srozumitelně vysvětleno. Hodně receptů jsme doma vyzkoušeli a jídlo je vynikající. Všem doporučuji si ji přečíst.

MagdaFish
17.09.2023 5 z 5

Nemohu než souhlasit se superlativy, které tuhle knížku doprovází. Srozumitelně a věcně podané informace, zajímavé recepty, (mám zálusk na skyrové nočky :) ) perfektní styling. Bravo!

Kira283
28.07.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších knih o výživě a jídle. Na Karolínu nedám dopustit. Často se na ni odkazuji (jak s oblibou říkám, dělám teď chytrou :)) a co jsem od autorky upekla/uvařila, byla prostě zatím jedna velká bomba!

_Knihomolka_
12.07.2023 5 z 5

Knihu nelze hodnotit jinak, než plným počtem. Paní Fourová mě toho opět hodně naučila, něco připomněla, přehledně mi také nastínila kulinářskou alchymii a na konec nezapomněla napsat ani pár řádek o tom, okolo čeho se tu vlastně stále točíme - o zdravém přístupu k jídlu. Přesto tím nejcennějším, co mi autorka dala, pro mě zůstávají tři věci - to, že si teď díky ní umím sama zčásti upravit poměry surovin u receptů, vyznat se v pestré paletě potravin a správně číst obaly.

Dsenbi
23.11.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla celkem rychle. Hodně mě zaujaly pasáže o vaření a pečení, které pomáhají vysvětlit, jak tahle alchymie funguje. Recepty jsem zkusila zatím 3 a všechny se povedly na 100%. A už vím po jakém kakau mám v obchodě sáhnout. Díky Karolíno!

pocketka
30.09.2022 4 z 5

Ne tak wow efekt jako kniha první, nicméně pořád velmi čtivé. Pokud vás zajímají potraviny a to, co dáte do pusy, knihu doporučuji.

radekk33
22.09.2022 5 z 5

Kniha je rozšířenou verzí prvního dílu. Je plná zajímavých informací. Autorka popisuje jednotlivé skupiny potravin srozumitelným způsobem a vyvrací zažité mýty. Pro člověka, který již nějaké povědomí o potaravinách má a zajímá se o ně, je to spíše zpestření. Každopádně knihu doporučuji a těším se na další:)

Zuza151
17.09.2022 5 z 5

Skvělá knížka. Spousta užitečných informací pro běžného spotřebitele/člověka, který nerozumí všem těm sprostým slovům ve složení potravin. Vyvrací spoustu nejrozšířenějších mýtů o jídle a potravinách, vysvětluje např. rozdíl mezi jednotlivými druhy sladidel, jak vybrat nejlepší kakao, jak nejlépe skladovat ovoce a zeleninu. Doporučuji.

Ossobuco_TU
17.09.2022 3 z 5

Zbožíznalství v hezčím kabátku, s hezčími obrázky a recepty (které mě nelákají), ale pořád zbožíznalství. Na to mám skripta, takže kdo chce, ať mi napíše, za kód na Zásilkovnu vám tu knihu zdarma pošlu. (Již odeslána.)

Autorovy další knížky

2020  90%Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
2022  95%Výživná kniha o jídle
2020  67%Nejez blbě
Skrýt reklamy