Wim Hof – Ledový muž

Wim Hof – Ledový muž https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454289/bmid_wim-hof-ledovy-muz-IN1-454289.jpg 4 405 405

Jediná autorizovaná kniha Wima Hofa o převratné metodě, díky které se můžeme naučit využít svůj fyzický i duševní potenciál. „Zastavte se, dýchejte a udělejte z chladu svého přítele a učitele!" Wim Hof Wim Hof, přezdívaný Ledový muž, je známý svými fyzickými kousky, kterými ohromuje celý svět a posouvá hranice vědy. Je schopen strávit téměř dvě hodiny v ledové vodě, běžel naboso maraton napříč pouští bez kapky vody nebo maraton v kraťasech za polárním kruhem, v letním oblečení také vylezl na Mount Everest do výšky 7 000 metrů nad mořem, a to bez kyslíkové bomby, a na jeden nádech uplaval více než 60 metrů pod ledem… To je jen malý výčet jeho rekordů, které jsou pro běžného člověka naprosto nepochopitelné. A co je na tom všem ještě úchvatnější, je fakt, že něčeho takového je schopen každý z nás. Opravdu. Wim na základě vlastních zkušeností vytvořil metodu, která je naprosto přelomová, pokud jde o pohled na lidské možnosti a na náš potenciál. Díky ní můžeme aktivovat schopnosti, které jsou u nás běžně nevyužité, a to bez ohledu na věk a zdravotní stav. O tom se přesvědčily již tisíce lidí po celém světě, kterým Wim Hof změnil život. O Wimu Hofovi toho bylo napsáno hodně. V této knize ale najdete vše vyprávěné samotným Wimem. Nahlédneme jak do jeho soukromého života, tak do zákulisí jeho převratných rekordů. Vysvětlí nám základní principy své metody, bude mluvit o dechu, chladu, nastavení mysli a také o vědě, zdraví, výkonnosti a spirituální cestě. Ukáže nám, že vše je možné. Limitováni jsme jen hloubkou své představivosti a silou svého přesvědčení. Pokud jste připraveni objevovat svůj potenciál a překračovat hranice svých fyzických možností, pak je tato kniha přesně pro vás. „Tato metoda je velmi jednoduchá, přístupná a také podložená vědou. Může ji praktikovat kdokoli, nemá v sobě žádné dogma, jen přijetí. A svobodu.“ Wim Hof... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Wim Hof Method: Activate Your Full Human Potential , 2020


více info...

Přidat komentář

jasminecka
16.05.2024 3 z 5

Metoda mi prijde zajimava a hodna vyzkouseni. Kniha ale spis zklamani. Cekala jsem podstatne vic o otuzovani. Cist o Wimove zivote me teda bavilo, o experiementech, kterych se zucastnil a ke kterym nekoho pripravoval, taky. Zbytek by tam za mne vubec byt nemusel - ten, kdo docetl za pulku, uz podle mne presvedcovat o smysluplnosti metody nepotrebuje. Asi nejvic me iritovalo nekonecne opakovani "my jsme to uz dokazali vedecky".
Docela by mne zajimalo, jestli byl autor zaplaceny podle poctu stran, nebo mu jen bylo blbe napsat: "Tady je 10 metod, ktere pouzivam. Takhle se to dela, v tomhle zazivame hlavni prinos, na techto principech to stoji." Jeste teda ty casto kladene otazky staci precist, ale to je tka vse.
Otuzilcum a pneumonautum zdar!

Porlan
15.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Ahoj, jsem nemrznoucí geroj Hof Wim a tohle je zkrácená verze mého bestselleru. Uhnila vám končetina, doktor vám konstatoval exitus a nebo se třeba bojíte berušek? Bát se již nemusíte! Se vším vám pomůžu! Stačí dejchat, sprchovat se a zase dejchat. A pokud vám nevadí o tomhle číst na dvě stě stránkách, tak si tu mou knížečku kupte. A kupte ji každému koho znáte. A nezapomeňte k tomu přibalit i jeden z mých online kurzů. Nikdy se mi totiž nechtělo pracovat a musím krmit spoustu hladových krků. Dank u wel!


ma_Run_ka
13.02.2024 4 z 5

Knihu jsem četla už podruhé, pro připomenutí některých postupů při otužování, dýchání a myšlení, což jsou tři pilíře jeho metody.
Zkouším a funguje to.....

JiMi017
23.01.2024 4 z 5

,,Tato kniha vám dá sílu!!!"
Takhle jednoduše by jsem ji mohl definovat. Příběh Wim Hofa, jeho život a cesta k chladu, překonávání různých výzev, vědecké výzkumy, dechové cvičení a meditace. Kniha se dá použít i jako učebnice WH metod. Inspirace, která vás posílí a nastaví nový rozměr, který můžete překonat.
Knihu jsem četl delší dobu, po etapách, i když jsou tam zajímavé informace, tak mě nedržela pořád u sebe. Za to dávám jen 4 hvězdy. Doporučuji k přečtení a poznání WH metod.

Řídící Ještěrka
09.10.2023 3 z 5

Kniha je fajn, trochu mne tam rušilo to autorovo samochvástalství, ale jsem určitě ráda, že jsem si knihu přečetla. Zajímavá rozhodně je!

susen9085
06.06.2023 5 z 5

Velice komplexní kniha, která se věnuje nejen metodám dýchání od Wima Hofa, ale také popisuje autorův život od útlého mládí a jeho pohled na svět.
Uznávám, že během čtení tu a tam narazíte na zvláštní slovní spojení a myšlenky, které by nejspíš zkušený spisovatel nepoužil, jak už ale bylo zmiňováno v předešlých komentářích, Wim Hof není spisovatel, ale vůbec to ničemu nevadí.
Celá kniha se nese v duchu: ,, Počkej a já ti ukážu, jak na to." Wim nemá zapotřebí se vychloubat a sám vyvrací fakt, že by byl nějakou anomálií v přírodě, nebo nadčlověkem.
Pokud jste jen trochu ochotni otevřít se novému pohledu na náš svět a na lidi jako takové, knihu určitě doporučuji.

Peťulka3
15.05.2023 3 z 5

Nějak nevím jak to hodnotit. Je to určitě zajímavý a člověk by měl zkusit všechno....ale některý ty věci mi přijdou až moc nereálný.

Lenndy
12.02.2023 4 z 5

Pro někoho kdo nemá zájem o tuto metodu,to nemá cenu číst.Ale to asi nikdo koho to nezajímá číst nebude.
Pro mě osobně byla kniha velkým přínosem.Ukázala mi další cestu v seberozvoji.

DomT
07.02.2023 5 z 5

Luxusní čtení i metody samotné!

dzejkbeltygros
27.01.2023 5 z 5

Když opomenu část, kde bylo tolik lékařských a vědeckých termínů, že jsem se začala ztrácet, tak to byla naprostá bomba! O WHM jsem už několikrát slyšela, viděla jeho kurzy, a po téhle publikaci jsem toužila dlouho. Otužovat se můžeme samozřejmě i bez jeho rad, to víme dávno. Dýchání asi taky není úplná novinka, ale Wim to všechno krásně sepsal, popsal všechny metody, postupy, jak on vnímá svoje tělo, a jak bychom ho mohli vnímat taky. To, jestli budeme, je jen na nás. Já jsem tomu hodně nakloněná. Zpátky k sobě, zpátky k přírodě. Hlavně se nenechat pohltit dnešním světem. Je potřeba si to připomínat, protože se lehko mezi všemi sociálními sítěmi, informacemi, médii atd. dá ztratit.

LuckaDea
19.01.2023 3 z 5

Knížka o životě Ledového muže a jeho metodě včetně několika návodů. Kniha je zajímavá a motivační. Občas mi ale přišlo, že se Wim Hof dost opakuje. Každopádně ale knihu hodnotím kladně a při čtení jsem hned měla chuť vyzkoušet metodu na vlastní kůži.

Lubošovo
07.12.2022 2 z 5

Možná mi něco uniklo, ale mě tahle kniha přišla jako "brožurka" nabádající čtenáře k tomu, aby si koupil autorův výcvik pod vedením někoho z jeho "oddaných". Krom návodu, jak se otužovat, a dechových cvičení jsem v textu našel hlavně spoustu samochvály. Tak nevím, čím si Wim Hof získal tolik příznivců?!

heavy66
03.12.2022 4 z 5

Co jiného můžu dělat v době energetické krize než se otužovat a vypínat topení! Po několika týdnech opatrného tréninku se začínám na ranní ledovou sprchu těšit. Nejhorší bylo pustit vodu na záda, ale už to jde docela dobře. Díky, Wime!

Lucie311
26.11.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Byla jsem i na kurzu této metody a mohu potvrdit, že funguje.

E_Lan
24.11.2022 3 z 5

Je to zajímavé čtení o zajímavé metodě. Kdyby se autor v knize tolik neopakoval, byl bych v hodnocení rozhodně štědřejší, protože moudra je v knize obsaženého dost a dost. A namotivovaný na soustředění se na dech jsem po přečtení knihy také.

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Za formu bych dal asi 4****, ale s tou myšlenkou zatím natolik rezonuju, že knihu doporučuji a dávám plnou palbu.

janka2000
07.11.2022 4 z 5

Super populárně-naučná kniha o biohackingu a Wim Hofovi. Obsahuje mnoho studuí, ale i zajímavé osobní příběhy a poměrně dobře se čte.

Jenny055
01.11.2022 1 z 5

Absolutne sklamanie. To, že otužovanie je správne vec, viem a sama by som sa chcela do toho pustiť. Naivne som si myslela, že v knihe nájdem spôsob, ako začať a nejakú "metódu" ako na to. Ale to, že začať s 30 sekundovou sprchou každý deň a postupne zvyšovať , som si mohla prečítať aj na internete. Myslela som, že v knihe ľadového muža bude toho viac o samotnom otužovaní. Počúvala som audio a dokola sa opakujúce otváranie duše a mysle nechcelo skončiť. Cvičím jógu a tieto veci nepovažujem za úplné nezmysly, ale táto kniha obsahuje strašne veľa balastu. Keby som nepočúvala, určite by som nedočítala do konca.

Holanka
23.10.2022 4 z 5

Pro mě velmi zvláštní kniha se zajímavým tématem. Většinou podobné knihy nečtu, ale v konečném důsledku jsem ráda, že jsem ji dala šanci. Wim Hof je pro mě člověk s neuvěřitelným příběhem, který zaujme, překvapí a potěší. Kniha se mi líbila, rozhodně nepromarněný čas. ;))

Petulka2302
16.10.2022 1 z 5

O Wim Hofově metodě jsem poprvé slyšela v dokumentu o zdravém životním stylu. Byla jsem nadšená, že existuje i kniha a jako správný knihomol si ji ihned koupila. Bohužel, za mě neuvěřitelné zklamání. Jedna myšlenka - otužování - rozepsaná na 200 stran je moc. Wim Hof opakuje neustále dokola to samé, stěžuje si, že nikdo z akademické sféry se nevěnuje jeho výsledkům a přitom může spasit svět. Co s tím mám jako laický čtenář asi tak dělat??? Cca v polovině knihy mě tohle naříkání přestalo bavit a zbytek knihy jsem jen přelétla očima.

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj otužování dýchání

Autorovy další knížky

Wim Hof
nizozemská, 1959
2020  75%Wim Hof – Ledový muž
2021  57%Wim Hof: Cesta Ledového muže