Žena ve mně

Žena ve mně
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533995/bmid_zena-ve-mne-65ec6131efab4.jpg 4 20 20

Žena ve mně je odvážný a neuvěřitelně dojemný příběh o svobodě, slávě, mateřství, přežití, víře a naději. Celý svět v červnu 2021 sledoval, jak Britney Spears vypovídala u soudu. O dopadu jejích slov – její pravdy – nebylo pochyb. Jiným směrem se totiž nezačal ubírat pouze její život, ale také životy mnoha dalších lidí. V knize Žena ve mně nám jedna z nejvýznamnějších popových zpěvaček v historii poprvé odhaluje svou fascinující životní pouť – a ohromnou vnitřní sílu. Přelomové memoáry Britney Spears nám s pozoruhodnou otevřeností a humorem osvětlují neutuchající moc hudby a lásky a také to, jak je důležité, když žena konečně vypoví svůj příběh – sama a podle svých vlastních pravidel.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

The Woman in Me , 2023


více info...

Přidat komentář

eva3992
předevčírem 3 z 5

Britney se poprvé ve svém životě rozhodla, že vypoví svůj příběh tak, jaký skutečně byl. Příběh o slávě, hudbě, svobodě a mateřství.

Jelikož miluji životopisné knihy, nemohla jsem vynechat ani tuto. Je snad někdo, kdo o Britney Spears nikdy ani neslyšel? Moc takových rozhodně nebude. Ač jsem si to nejdřív ani neuvědomila, je to moje vrstevnice, a i když jsem tíhla k jinému hudebnímu stylu, její písně a sláva mě rozhodně kdysi dostihly a prostě byla, chtě nechtě, součástí mého dospívání.

Hned na začátku musím říct, že mi vadil styl, jakým je kniha napsána. Je to hodně jednoduché a měla jsem celou dobu pocit, jako kdyby knihu psala malá holka. Ale chápu, že Britney není spisovatelka, bylo zajímavé o jejím životě číst a navíc, čím dále jsem v knize byla, tím lépe se mi kniha četla.

Svůj život nám Britney ukáže od malého děvčátka, kdy žít v její rodině nebylo úplně snadné, první tanečky, zpěv, konkurzy až po velké hudební smlouvy. Je zde ukázán život celebrity, jak ta příjemná část, tak i to, jak je jejich život pod jedním velkým drobnohledem. Když se v knize dostanete k jejím prvním písním, rozhodně si pusťte její videoklipy ze začátku kariéry, krásně se vám to vše propojí.

Při čtení jsem si k Britney našla tak nějak cestu, možná mi i začala být sympatická. Rozhodně mě kniha místy i dojala. Po dočtení jsem se však podívala na její Instagram, který v závěru knihy často zmiňuje, a opět jsem začala pochybovat o jejím duševním zdraví

Tato kniha je nutnost pro všechny její fanoušky, ale rozhodně zaujme všechny, kteří rádi čtou životopisy slavných.

3,5*/5*

Ctenar1202
předevčírem 4 z 5

Britney je, alespoň pro mě naivní, hloupá a nechá se lehce zmanipulovat. Věřila své rodině, která ji, hlavně otec, nakonec využil a Britney se ocitla v poručnické péči v době, kdy byla dvojnásobnou matkou, ale psychicky zcela na dně. Byla nemocná... moc nemocná a místo pořádné pomoci se jí dostalo maximálně tak zavření do léčebny. Všichni jí házeli klacky pod nohy. Nesměla nic. Vidět syny, být doma, žít spokojený život. Když na tom byla lépe, mohla si pod neustálým dozorem otce stoupnout na pódium a zpívat. Jet koncertní turné, která Britney už nechtěla a vyčerpávala ji. Být dokonalá zpěvačka, tanečnice a vystupovat naprosto sebevědomě ač uvnitř sebe cítila obrovskou úzkost.

Vše se na ní podepsalo a dnes žije tak, jak žije. Podivná psycho videa na instagramu. Ona je však takto spokojená a je to její projev štěstí, tak jak zmiňuje v knize. Britney je lehce přes 40, ale asi má potřebu ztracené roky jakýmsi způsobem dohnat.

Kniha je psaná velice upřímně a jednoduše. Čte se rychle a vy se těšíte na to, co vše se o Britney dozvíte. Místy budete nevěřícně kroutit hlavou, místy budete dojatí či pohoršení. V části, kdy píše o svých dětech jsem z ní cítila obrovskou sílu a mateřskou lásku.

Po dočtení knihy Žena ve mně mám smíšené pocity. Bylo toho na ní naloženo hodně, musela se vyrovnávat s mnoha problémy a mě z toho všeho mrazí. Při čtení jsem si pouštěla jí zmiňovaná vystoupení či písničky a celý příběh tak dostal ještě větší hloubku. Přesto nevím, co si o tom všem myslet.


Aiden888
27.05.2024 5 z 5

Po literární stránce jsem od knížky neočekávala mnoho, naopak jsem doufala, že to bude prostě jenom obyčejná zpověď jedné zpěvačky. A přesně to jsem dostala. Snadno čtivé, žádné sáhodlouhé pitvání v emocích, jen jeden životní příběh, který je vlastně hrozně smutný. Spoustu věcí jsem o Britney nevěděla. Sice nejsem žádná velká fanynka, ale to vlastně ani být nemusíte, abyste si knihu užili. Ta holka to fakt neměla jednoduchý a já teď na některé její aféry, které si pamatuju moc dobře, koukám úplně jiným pohledem. Citlivé duše, které jenom chtějí dělat to, co je baví, ale dostanou k tomu navíc i temnou stranu slávy, to mají těžké. Je to asi daň za velký světový úspěch. Tohle by si vážně měl přečíst každý, kdo má rád zajímavé autobiografie, plus každý, kdo si někdy řekl, že Britney asi není úplně normální. Je. Jenom jí život slušně naložil.

jiri5810
26.05.2024 5 z 5

O Britney si muzete myslet, co chete, ale tohle je brutalni sonda do americkeho zabavniho prumyslu potazmo soudnictvi. Je neuveritelne, ze tohle se opravdu delo ve 21.stoleti.
Kniha pojednava hlavne o obdobi z opatrovnictvi a co tomu predchazelo. Neskutecne uprimna a sokujici kniha napsana v realistickem az surovem stylu.

capricorn__
26.05.2024 3 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšil, nicméně můj dojem z ní je poněkud vlažný. Nejsem velkým fanouškem Britney Spears, ale její příběh mě zajímal a chtěl jsem se o něm dozvědět víc. To se podařilo - kniha je velmi emotivní a hutná, dost jsem (nepříjemně) žasl nad tím, co je v 21. století možné. Mé hodnocení tedy není založené na jejím příběhu, nýbrž na knize jako takové.

Ihned mě poněkud odradil styl psaní, který je příliš jednoduchý, nezajímavý a já měl spíš pocit, že čtu časopis než knihu. V memoáru jsou používány velmi stručné věty, kapitoly jsou krátké a kniha je díky ním velmi čtivá. Zároveň se ale drží na povrchu, do hloubky příliš nezachází. Trochu mě fascinovalo, že Spears někdy situaci popisovala zrychleně, skoro se uvnitř ní nepozastavila, a pak o stránku později určitou chvíli popisovala do detailů. Někdy se přílišně opakovala a věty zbytečně vyumělkovala.

Závěrem jsem za četbu rád, nicméně jsem od ní očekával víc. Rozhodně jsem četl lepší memoáry.

oleg121
17.04.2024 4 z 5

Dobre napísaný memoár, ale určite to nebolo ľahké čítanie. Nie som nejaký veľký fanúšik Britney, pár jej piesní poznám a páčia sa mi a sem-tam som niečo zachytil ohľadom jej škandálov a zvláštneho správania. Avšak ak je všetko v knihe uvedené pravda, klobúk dole pred Britney za ohromnú silu. Kniha ma zaujala skôr z tej stránky, že mám potrebu o nej a o okolnostiach a ľuďoch v jej živote zistiť viac, čo bol asi aj zámer. Kniha ma bavila.

Štítky knihy

paměti, memoáry zpěvačky zbavení svéprávnosti

Autorovy další knížky

Britney Spears
americká, 1981
2002  72%Život jako dar
2024  80%Žena ve mně