Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu!

Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491645/bmid_aquaman-sebevrazedny-oddil-potopte--n00-491645.jpg 4 13 13

Mytické město Atlantida už nepatří mezi pouhé mýty. Harley Quinn, Killer Croc, Deadshot a další z nejdrsnějších ranařů na supertajné akce, členové skupiny nechvalně proslulé v celém vesmíru DC, se teď vydávají na životní misi: proniknout do Atlantidy a znovu potopit město. Jejich velitelka, Amanda Wallerová, má navíc vlastní skryté úmysly. V prastaré tvrzi se totiž ukrývá něco, co chce, a aby to získala, nezastaví před ničím, ani před naprostým zničením Oddílu i města. Dokáží Harleyin tým a Aquamanova říše spojit síly, aby celé to šílenství zastavili, než bude příliš pozdě? Nebo se Korunní princezna kašparů a Král sedmi moří navzájem potopí... a pak utopí? To zjistíte v AQUAMAN/SUICIDE SQUAD: POTOPTE ATLANTIDU od scenáristů Roba Williamse a Dana Abnetta a výtvarníka Josého Luíse, Joe Bennetta a dalších. Jde o crossoverový trhák těch největších superhrdinských ikon, jaký se kdy odehrál na stránkách komiksů nebo na plátně! Obsahuje AQUAMAN #39–40 a SUICIDE SQUAD #45–46. Crossoverová událost je tady!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Aquaman / Suicide Squad: Sink Atlantis , 2018


více info...

Přidat komentář

hroubek
23.01.2024 3 z 5

Tak takhle teda ne. Scénárista Dan Abnett napsal úžasné příběhy s Aquamanem. Dodal mu hloubku, vážnost a udělal z něho ještě zajímavější postavu. Celý jeho run je velmi dobrý a zajímavý. Bohužel to samé nemohu říci o tomto komiksu. Není to vyloženě bída, ale nadšený z toho nejsem. Jsou tu momenty, co jsou fajn, ale po příběhové stránce je to až moc jednoduché, přímočaré a za pár dnů si nevzpomenu, že jsem to četl. Je tu málo Aquamana, kombinace se Sebevražedným oddílem mi nesedla a celé mi to přišlo jako výplň. Škoda.

Ivan Kučera
29.07.2022 3 z 5

„Konečně jsem se přidal ke skupině, kde já jsem ten morální.“ Keď sa na konci Aquamana 6: Smrti krále bájna Atlantída šokujúco vyplavila nad vodnú hladinu, logicky som očakával, že sa následne doplaví bežné pokračovanie. DC ma ale prekvapilo a namiesto klasickej sedmičky prišlo s crossoverom. Na jeho napísanie boli najatí muži majúci s obomi diametrálne odlišnými ságami bohaté, dlhoročné skúsenosti: Dan Abnett a Rob Williams. A je to poznať. Páni majú v postavách a vzťahoch jasno, píšu ľavou zadnou. Samozrejme, asi nemá zmysel čakať šokujúci a revolučný príbeh á la Alan Moore (hoci by sa to dalo, veď sa na scéne zjavil nový svetadiel, nová veľmoc – ako na to zareaguje svet?). Toto je proste taký stopercentný crossoverský mainstream, že dvestopercentnejší azda už byť ani nemohol. Dej svižne a sviežo upaľuje (ehm, pláva) dopredu, strieda lokácie, postavy, dialógy, hlášky, tony akcie. Nie je to nič viac, ale ani nič menej, ako poctivá, dobrá americká komiksová zábava.


Lenka.Vílka
27.05.2022 5 z 5

("Přestaňte se mlátit a řvát! Přitáhnete potíže s velkým...s velkým A. Aquamana.")

Takže o čem je tahle hubená knížečka?

Atlantida vystoupila na povrch a lidi z toho nejsou dost nadšený. Tak Amanda pošle náš oblíbený Sebevražedný oddíl, aby Atlantidu opět potopil. Ale Amandu známe, takže to nebude jenom o potopení. Ale než to oddílu dojde, už je pozdě. Jde si pro mě "Pán antipotíže s velkým...". Ale zase. Co když má Amanda ve svém plánu ještě další podplán? To by přece byla celá ona!

Oddíl se tedy vydává pod hladinu s dvěma novýma členama a začne skutečná zábava. Ano, bavila jsem se. Vítka, že opět všechno stojí na Harley je sice pravda, ale tentokrát se snažila i po jiné stránce, než je hláškování. A Arthur byl skvělej jako vždycky.

No, jsem zvědavá, co bude dál  :) nakoukla jsem, protože jsem tvor zvědavý. A hned mi zlepšilo den, co pro nás série chystá. Ohledně pokračování série samotné, tak té "odbočky" se Snyderem...

Kniha navazuje na Metal, který u nás vyšel...dávno. Ale je fajn, že už je tady správná doba, kdy to konečně nastává. Navazuje i na Aquamana. Bohužel nenavazuje na to, co u nás vyšlo v rámci Sebevražedného oddílu. Což bude ještě chvíli trvat. Tak jsem byla ráda, že události, o kterých nevíme, moc nerozebírali ;)

Kresba byla krásná jak u části Aquamana, tak Sebevražedného oddílu. Tam fakt není co kritizovat :) jako vždycky  ;)

fvalek
21.05.2022 4 z 5

Pěkný a funkční crossover, který navazuje na Metal trilogii (a že po dvou nebo třech letech po vydání Metalu už bylo načase začít nějaké zápletky po něm) a podle mě velmi dobře čerpá jak ze stylu Aquamana, tak Sebevražedného oddílu. Čtyři kapitoly rozdělené na dvě a dvě a promíchané, aby vyprávěly příběh komplexně a koherentně. Velmi viditelné rozdělení na díly psané za Sebevražedný oddíl a za Aquamana - hlavně vypravěčem, ale liší se i styl kresby a celkové ladění a fokalizace postav. Tahle série alespoň v ČR moc crossoverů nemá, když nepočítáme nějaká menší a zbytečnější camea postav v hrdinských sólovkách, takže tohle bylo velmi povedené a hlavně příběh se povedl a byl pro celé universum důležitý.

Samotný příběh přináší lehkou zápletku "potopte Atlantidu", která se příjemně rozvíjí a komplikuje. Objevují se noví členové Oddílu, do toho má Mera korunovaci, takže všechno krásně sedí k předešlým dílům a je radost obě dějové linky samostatných sérií propojovat. Sledovat postavy v cizím prostředí je taky velká radost - Mera s Wallerovou, Operační skupina X v Atlantském podzemí, je to velmi originální a určitě i pobaví. U Sebevražedného oddílu se ale objevuje stálý nešvar, a to upřednostňování Harley na úkor všech ostatních členů týmu, což je klasika. U Aquamana zase nemusí být sympatický velký důraz na Meru na úkor Arthura, ale kdo má Meru rád, tak to naopak ocení, takže to je individuální. Podle mě to všechno funguje a já byl hodně spokojený, dokonce se ukázaly i charaktery postav, sebeobětování a třeba právě i Wallerová, studený čumák, ukázala, že destrukce není jejím potěšením ani cílem. Opravdu obohacující díl série Rebirth.