hroneczek hroneczek diskuze u autorů

☰ menu

Émile Zola

Shoduji se s názorem dalších čtenářů - Zola je skutečný a nefalšovaný naturalista. Některé pasáže jsou možná až moc naturalistické a přesto, že jsou pravdivé, se o takových věcech/stavech/pochodech nemluví, není to slušné. Ale Zola to umí uchopit a vyjádřit.

05.03.2019


Martina Cole

Její knihy nejsou špatné, ale už jsem jako čtenář asi někde jinde a náročnější. Její počiny tak čtu jako oddechovky, nad kterými není potřeba hloubat, zápletky jsou jednoduché, přímočaré... ale pěkné.

05.03.2019


Anie Songe

Mimořádně nadané a empatické děvče, které dovede vnitřní pochody, chování člověka a nálady krásně pojmenovat, nakreslit, uchopit a pracovat s nimi.
Snad bude vydávat knihy dále.

05.03.2019


Dan Brown

Občas si musím říci: "Je to jen kniha. Tolik štěstí by ve skutečnosti hlavní hrdinové nemohli mít." Ale i tak jsou jeho knihy skvělé, reálně psané, výborně do detailu promyšlené, navíc nesmírně poučné.

05.03.2019


Jo Nesbø

Celá série HH je hodně dobře napsaná a v době prvního vydání byla naprosto originální (taktéž i Syn). Škoda jen, že se v poslední bodě všechny (a nejen severské) detektivky inspirují a tak se hojně vyloupli všemožní detektivové, kteří mají také problémy s alkoholem/hraním/sázením a nevím čím ještě, rodinné spory, neklapající vztahy, ...
Ale Nesbo bude vždy první a ten, díky kterému jsem objevila krásy detektivních příběhů.

05.03.2019


Karel Čapek

O Čapkovi jsem vždy slýchala, že je skvělý, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. Žila jsem v domnění, že povinná literatura prostě musí být nuda.
Když jsem se díky čtenářské výzvě do něj začetla, nestačila jsem se divit. Skvělé nadčasové inteligentní texty, promyšlené postavy. A jak krásně dokáže vystihnout naše čecháčkovské myšlení a chování! Úžasné!
Mám přečtená jen některá jeho díla a rozhodně se chystám na další. Vím, že nebudu litovat.

17.10.2018


Marie Doležalová

Na veřejnosti (v médiích) Marie vystupuje sebevědomě a jistě, jak ryba ve vodě. Ale v její knize (či na jejím blogu) se dozvíte, že i ona je úplně normální člověk.

17.10.2018


Betty Mahmoody

První kniha naprosto skvělá, obdivuji autorčinu statečnost a odhodlání.
Druhá kniha vyprávějící o spoustě dalších obdobných příběhů byla zajímavá, ale na první rozhodně neměla.

12.10.2018


Roman Vaněk

Vaňka milujeme!
Je pravda, že většina receptů je na delší vaření, jedná se o české hutné (kaloričtější) ale za to výborné a poctivé klasiky. Vše chutná jak od maminky :-)

07.08.2018