Bobys Bobys komentáře u knih

☰ menu

Bhútán, má láska Bhútán, má láska Tereza Boučková

Celkový obdiv k autorce knihy i jejich kamarádů, kteří byli schopni fyzicky zvládnout cestování na kolech v tomto vysokohorském prostředí. Kniha zahrnuje nejen zážitky kolem poznávání jiné kultury a prostředí ve které lidé žijí s vysokou hodnotou HDŠ - hrubého domácího štěstí. Nechybí ani vlastní humorné příběhy při cestování, které se střídají i se zamyšlením na jiná témata - manželství, svoboda, spokojenost, rodinné vztahy apod..
Kniha mne opravdu mile překvapila.

17.03.2023 5 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

V knize jsou vylíčeny nejrůznější životní osudy jedné rodiny, které musely v tomto těžkém období prožít. Vše řekne charakteristika té doby v citaci autorky: "Lidé chtěli prostě jen normálně žít - a na místo toho museli prožít všechny ty hrůzy."

Díky za to, že jsem byl ve svém životě od těchto zkušeností ušetřen.

03.09.2021 5 z 5


Rozhovory na hraně zítřka Rozhovory na hraně zítřka Adam Folta

Výběr rozhovorů s mužskými osobnostmi českého života z různých oblastí poznávání zákonitostí světového vývoje. Kniha nutí čtenáře ke srovnávání jejich názorů s vlastními zkušenostmi. Už se těším na oznámený výběr rozhovorů s ženskými osobnostmi, které možná přinesou nové pohledy na svět a jeho zákonitosti.

05.02.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Před rozhodnutím o četbě této knihy jsem uvažoval: přeci knih s obdobnou tématikou je hodně, proč zrovna tato si získává takový věhlas? Ano - je to právem získaný věhlas za toto citlivé zobrazení lidského osudu jedné z mnoha obdobně postižených rodin v době nesmyslných krutostí. Osudy jsou mnohdy plné náhod a rozhodnutí v těchto hrozných dobách mělo i kruté následky. Nezbývá jen poděkovat autorce za tento krásný román, který čtenáře donutí se zamyslet nad tím, co bylo a co bude.

29.03.2018 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Silný zážitek. Tak nějak si představuji výbornou detektivku - plná napětí, řešení otázek i nenadálých zlomů v ději. Až budu někdy hledat knihu z oblasti detektivek, tak určitě sáhnu po knize tohoto autorského páru.

30.05.2017 5 z 5


Děti vyděděnců Děti vyděděnců Praxitelis Makris

Určitě by tato útlá knížka zasluhovala více pozornosti čtenářů, asi chybí její nějaké novější vydání. V příběhu mladých lidí najde čtenář obraz života národnostní menšiny Řeků žijích u nás na severní Moravě. Nejen příběhem, opravdivostí, ale i smyslem pro humor si musí dílko získat čtenáře.

20.03.2016 5 z 5