Kristulda Kristulda komentáře u knih

Páni času Páni času Eva García Sáenz de Urturi

Krásný závěr,moc se mi to líbilo. Nemám co víc dodat.

20.10.2024 5 z 5

Maxipes Fík doma i na cestách Maxipes Fík doma i na cestách Rudolf Čechura

Kupodivu se nám kniha líbila více než zfilmované pohádky, čtení jsme si užili.

16.10.2024 5 z 5

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Knihu jsem si koupila, kvůli tomu, že v ní je záložka, které sbírám. Měla i krásnou obálku takže jsem si říkala, že si jí přečtu. Byla jsem zklamaná, postavy nesympatické, nemám ráda v knihách takové namyšlené podstavy, komunikace divná. Konec to malinko zachránil, ale nejsem pro tuto knihu ten správný čtenář.

12.10.2024 3 z 5

Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Kniha čtená v rámci čtenářského klubu. Když jsme měli vybrat knihu s duchařským námětem a někdo zmínil Darcy Coates, měla jsem radost, nic jsem od ní nečetla, ale všude jsou reklamy a recenze k jejím knihám, jenže ouha.
Absolutně nejsem cílový čtenář, kniha mě nebavila, některé odstavce jsem přeskakovala, taková slabá kniha, jednoduchá, bez napětí, vlastně bez ničeho.
Za mě už nikdy víckrát, nejsem cílový čtenář, ani postavy mě nebavily, já se neměla čeho chytnout, aby mě to vtáhlo do děje. Nikoho se nechci dotknout, každý čteme co máme rádi a co nám dělá radost, věřím, že oblíbenců čtenářů bude mít hodně, já do nich, ale nepatřím a další knihu od této autorky, jistě čist nebudu.

10.10.2024 3 z 5

Projekt pes (ten můj) Projekt pes (ten můj) Lucie Hlavinková

Knížku jsem četla s 6,5 letou dcerou, mě se knížka líbila, dcera chvílemi nedávala pozor, děj jí někdy nedokázal úplně vtáhnout.
Ale myslím si, že každému dítku se líbí něco jiného, za mě kniha moc hezká.

10.10.2024 4 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Knihy spisovatelky mám ráda,ale najdou se i slabší knihy. Určitě si přečtu druhý díl a uvidím, třeba u Pánského domů se mi první díl nelíbil a ostatní ano.
Toto čtení bylo utahané,místy až nudné, jak už tu někdo psal autorka to umí mnohem lépe.

08.10.2024 3 z 5

MaminkOFF: Malovaly jsme si mateřství MaminkOFF: Malovaly jsme si mateřství Kateřina Chalupníková

Tahle knížka si zaslouží plný počet hvězdiček. Asi bych na ní jen tak nenarazila nebýt kamarádky, která hodila na svůj fb odkaz na její recenzi, která mě opravdu zaujala.
Jedna z nejlepších knih, kterou jsem za delší dobu četla a musím přiznat, že po přečtení mi tekly slzy.
Kniha je skvěle napsaná, bavil mě styl psaní i to jak byla jednotlivá postava popisována od útlého věku po dospělost. Byla tam láska, byl tam smutek i štěstí i závažná témata.
Bylo to čtyřech maminkách a jejich životě. Závěr tomu sedl jak zadek na hrnec slušně řečeno.
Nejčastější aktivitou v životě je hodnotit a kritizovat druhé lidi jejich život, jejich vzhled, jejich chování a v mateřství jsou ženy tento věcem vystaveny dvojnásobně. O tomhle tato kniha je a autorka to dokázala popsat absolutně perfektně. Těším se na další knihy a tahle je u mě na poličce mezi top knihami.

26.09.2024 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Lehce humorné povídání o životě kdesi daleko od civilizace. Měli můj obdiv. Poslouchala jsem to jako audio a pracovala u toho a představovala si jak to ta chudera musela zvládnout. Hlavně vtipné bylo povídání o zavařování.

26.09.2024 4 z 5

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

První kniha od Murakamiho. Bylo zvláštní ji číst, nebudu lhát některé pasáže jsou zdlouhavé, stalo se mi, že jsem i něco přeskočila.
Nevím jak to popsat, ale kniha ve mě něco zanechala a přemýšlím nad tím co přesně.
Některé věci se mi nelíbily, některé měly hlubší smysl, který dodal impuls k zamyšlení. Hlavní postava mi vůbec neprirostla k srdci, celkově ty postavy byly takové zvláštní, možná je to tím, že asijskou literaturu moc nemusím, možná mají lidé v Japonsku takové povahy, charakter, kdo ví.
Jsem ráda, že jsem si to přečetla, nemůžu říct zda si ještě něco od Murakamiho přečtu, ale ta kniha mi svým způsobem něco předala.

22.09.2024 4 z 5

O tučňákovi, kterého zábly nohy O tučňákovi, kterého zábly nohy Christine Beigel

Je to vtipné, je to pro děti, tak proč ne. Dceři se líbila.

22.09.2024 4 z 5

Greenwich Park Greenwich Park Katherine Faulkner

Občas si ráda přečtu nějaký dobrý psychithriler, poslední dobou jsem neměla dobrou ruku. Tato kniha byla u mě v knihovně dlouho, jsem ráda, že jsem po ní sáhla.
Nečekejte žádnou super velkou zápletku, ale dobře se to četlo, bylo to dobře propracované, postavy skvěle popsané.

17.09.2024 4 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Krásná kniha, měla jsem dlouhou dobu čtecí krizi a tato kniha mě z ní vytáhla. Postavy sympatické, příběh se dobře četl.

13.09.2024 5 z 5

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

K přečtení mi ji dala sestra, nevím proč, ale hůř se mi četla.
Dětská kniha o prima prázdninách, kde jsou koně a parta dětí.
Celkově hodnotím jako pěkný příběh.
Bavilo by mě i pokračování.

05.09.2024 4 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Krásná kniha. Jak už tu někdo zmiňoval, někde v podvědomí jsem měla módní salón Podolská, ale vůbec jsem netušila jak v hrozné době žila. Je mi líto paní Podolské, ale snažila se žít jak nejlépe dokázala, hlavně když mohla být v salónu.
Tenká kniha, která vyvolá tolik emocí a vezme vás za srdce.
Toto je druhá kniha autorky a obě jsou skvělé.

30.08.2024 4 z 5

Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Druhá knížka autora, první mě bavila byla o Marku Dvořákovi.
Tato kniha mě moc nebavila, neříkám, že je to špatná kniha či nezajímavý člověk, jen prostě letadla a letectví není pro mě něco co by mě bavilo.
Navíc mi chvilema přišlo, že čtu romantický příběh o kapitánu a A380.
Mě ta kniha nesedla, i přesto jsem ráda, že jsem si ji přečetla a pár zajímavých věcí se dozvěděla. Určitě je to skvělá kniha, ale já nejsem cílový čtenář.

29.08.2024 3 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Měla jsem problém se začíst, ale to díky čtecí krizi a vadilo mi, že si nemůžu vzpomenout co bylo v prvním díle myslím vztahy vyšetřovatelů, vůbec si to nepamatuju.
Celkově to, ale bylo napínavý a dobře promyšlený a napsaný.

24.08.2024 4 z 5

Zátopek Zátopek Jiří W. Procházka

Asi zklamání, těšila jsem se,ale tohle bylo tak ploché a napsané tak zvláštně, že se mi to moc nelíbilo.

16.08.2024 2 z 5

Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Tuhle knihu jsem si přála přečíst.
Byla to zvláštní kniha, na jednu stranu se zdá, že je jednoduchá a nic se tam neděje,ale naopak se tam toho děje hodně. Nějakým svým způsobem mě zasáhla, neumím to vysvětlit.

14.08.2024 4 z 5

Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Na začátku jsem měla problém se začíst, jak se dostala do minulosti už se to četlo dobře. Celkem zajímavá kniha.

11.08.2024 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Skvělá oddychovka, hrdinky takové NeObyčejné ženy, což bylo skvělé. Knihu jsem si užila.

07.08.2024 4 z 5