LuxLis LuxLis komentáře u knih

☰ menu

Příspěvek k dějinám radosti Příspěvek k dějinám radosti Radka Denemarková

Krásná kniha, jazyk, jakým je napsaná, mě pohltil. Příběh (tak trochu variace na 1Q84?) v ničem nezaostává za jedinečným autorčiným stylem. Nebude to čtení pro každého, ale kdo se jednou začte, už ji nepustí. Knížku si budu dlouho pamatovat a určitě se k ní ještě vrátím.

07.12.2014 5 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

klučičí kniha :)

13.08.2014 4 z 5


Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka Rudolf Krautschneider

Knížku jsem původně koupila jako dárek taťkovi (moc po ní toužil), ale to pírko z tučňáka na první straně mě zhypnotizovalo a musela jsem se začíst taky. Moc příjemné počtení na horké letní odpoledne, rozhodně doporučuji každému, kdo rád cestuje a objevuje svět.

12.06.2014 4 z 5


Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

Vždy, když otevřu Murakamiho, je to na jeden "zátah". Chuťovka, nemám co vytknout. Slabší hodnocení připisuji tomu, že Sputnik není dobré dílko pro toho, kdo Murakamiho styl nezná. První půlka se totiž tváří jako docela ''obyčejný příběh'' o lesbické lásce začínající umělkyně. Někde na ruském kole Murakami shodí masku a je to čistokrevný on, tak jak ho mám ráda. Otevřený konec je skvělý - nutí přemýšlet. Sputnik a Norské dřevo jsou můj top :)

31.05.2014 5 z 5


Drahý život Drahý život Alice Munro

Sbírka povídek, které se nečtou vyloženě špatně, ale vlastně si z nich pamatuji jenom to, že v Kanadě je asi spousta různých církví a každá postava k některé patří, co autorka ráda a často zdůrazňuje. Líbila se mi povídka Štěrkovna, zbytek tak nějak vyprchal... Knížku jsem dostala jako dárek, k autorce se už asi nebudu vracet. Neurazí, nenadchne.

25.05.2014 2 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Každá knížka od Murakamiho má svoje kouzlo a neobyčejnou atmosféru, ale Norské dřevo je knížka, která je vyloženě ...krásná.... Smutná, to ano, ale určitě ne depresivní. Pro mě velký čtenářský zážitek.

17.02.2014 5 z 5


Strážci občanského dobra Strážci občanského dobra Petra Hůlová

Kniha mě nadchla - podle mého názoru se autorce podařilo trefně a originálně popsat jednu kapitolu českých dějin. (Ne)sympatie k hlavní hrdince zde není rozhodující - ona sama je pouze prvkem, díky kterému jsou ve větším kontrastu věci a jevy pro tuto dobu typické. To, že příběh je málo uvěřitelný mi nevadilo ani trochu, od fikce tohoto typu to ani neočekávám. Byla to první knížka, kterou jsem od autorky četla, a už mám koupenou další :)

07.02.2014 5 z 5