Renike komentáře u knih
Sladká vánoční romanťárna, ale líbila se mi :)
Obálka taky krásná zimní, vánoční.
Krásna kniha zahrnující důležité životné problémy z hlediska Dalajlámy a buddhismu. Doporučuji, jak všechny knihy Dalajlamy.
Ano, typická Julie Caplin. Příběh sladký, trošku zdlouhavý, ale s happy endem na konci. Člověk si přitom vypne, odpočine a zamyslí se.
Kniha o nejvlivnější ženě Argentiny. Vyprávění o vraždě Evity Peron osobním strážcem jménem Ricardo Reyes bylo autentické, napínavé a odvážné. Kniha se mi moc líbila. Film Evita s Madonnou v hlavní roli jsem již před cca 25 lety viděla, možná se podívám znovu.
Moje hodnocení rozhodně nebude objektivní, miluji totiž jak Romy, stejně tak i Alaina. Jejích příběh jsem přečetla za 2 odpoledne. Kniha zahrnuje pouhé 4 roky společného života Romy a Alain, ale o to krásnější se všemi radosti i starosti. Jejich život známe z více knih, filmů i dokumentů, i tak vřele tuhle verzi doporučuji. 3 kapitoly - 3 osobnosti, kteří změnili její život: Alain, Luchino a Coco. 5*
Když jsem si vypůjčila knihu z knihovny, nevěděla jsem, že jsou to povídky, ale nevadilo mi, spíš se mi líbily. Sice si na příběhy dlouho pamatovat nebudu, ale bylo to příjemné čtení.
Hezká, lehká, letní romantika. Až na toho Milana :) .. ten byl katastrofa.
První díl se mi o trošičku líbil víc, ale Paříž je vždy dobrá volba, nemůžu si stěžovat. Znovu jsem se ocitla v Paříži, v Tuilerijských zahradách, u Eiffelové věži, na uličkách Paříže. Hezké to bylo.
Vtipné vyprávění o mořských živočichů pro děti. Až na to, že Botticelliho dílo se nejmenuje Dívka s mušlí, ale Zrození Venuše. Par drobných chyb, ale jinak veselá knížka.
Lucinda nezklame žádnou knihou. I tahle je nádherná. Není co dalšího dodat.
Kniha se mi líbila víc, než film (ale není to tak pokaždé). Napínavá dobrodružná kniha.
Autor knihy není žádný spisovatel, ale obdivuhodný člověk, co vše se svým týmem dokázal. Ti jeho psi jsou úplně neuvěřitelní! Mít takovou výdrž a sílu! Moc se mi kniha líbila.
Nádherná kniha a krásný příběh. Obdivuji autora za to, co pro Juana Salvadora udělal. Kniha se četla rýchle a krásně. Mundo Marino v Argentině existuje i dnes, jako největší mořské akvárium v Jižní Americe a také jako edukační zábavní park plno nádherných mořských zvířat. Knihu doporučuji k přečtení.
Krásný historický román, který zahrnuje pouze rok a půl života Vincenta. Období, kdy potkal Sien a zamiloval se. Knihu jsem četla po 2 jiných knih o Vincentovi, nevadila mi tak pouhy krátký život se Sien. Občas tady narazíte na některé věci, které ovlivnily života malíře, ale autorka nevysvětlí, třeba horníci z Borinage..
Nicméně kniha se mi moc líbila, ke konci i s dojetím. Krásná práce od autorky. Mandlový květ na obálce je vynikající volba, nádhera.
Alain byl, je a bude pro nás nejkrásnějším a talentovaným hercem filmového plátna. Odolat se mu nedalo a ani nebylo proč. Na jeho filmech jsme vyrůstali a provázeli nás celý život. Velká osobnost, měl osobný život jakýkoliv. Odpočívej v pokoji.
Když jsem šla knihu vypůjčit z knihovny, netušila jsem její rozměry ani váhu. Obrovská kniha jen a jen o jedné malbě. Nástěnná malba Poslední večeře od Leonarda Da Vinci se nachází v dominikánském klášteře u kostela Santa Maria delle Grazie v Miláně, v městě, které jsem letos v létě navštívila. Kniha obsahuje historii kolem malby, podrobně popisuj nejen Krista a dvanáct apoštolů, ale také tabuly, tapiserii, lunety a restauraci té úžasné památky z 15. století. Popisy byly neskutečně přesné a člověk úplně pociťuje, kolik práci autor k tomu věnoval. Dílo určitě doporučuji všem těm, kteří se o toho překrásného a neskutečně cenného obrazu zajímá. Vidět malbu na vlastní očí je ještě vetší zážitek.
Hezké shrnutí života Fridy Kahlo. Kniha obsahuje spousta jejích maleb.
Ano, již přes 40 let posloucháme DM, chodíme na koncerty, sledujeme jejich životy, pády i úspěchy. Kniha úžasná, připomíná mi měkkou brožovanou knihu od Jürgena Seibolda, kterou také vlastním. Kniha začíná s novým albem Memento Mori. Jedině jsem postrádala anatomii některých alb, jako třeba Violator, Exciter nebo Spirit. Líbila se mi kapitola syntetizátorů. Poslední strana je věnována 3 pražským koncertům tour Memento Mori. Shrnutí: knížka by neměla chybět u žádných fanoušků.
Život velkého mistra, který je vyprávěn přímo Vincentem. Na začátku knihy jsem se na styl autora musela zvyknout, chtěla jsem knihu odložit, ale byla jsem zvědavá na příběh a dočetla. Malby byly živě a skvěle popsané. Při čtení jsem měla před sebou i knihu s jeho galerii maleb a kreseb. Celá kniha byla rozdělená do 7 kapitol, dle životních etap malíře. Jsem moc ráda, že některé jeho díla jsem i osobně viděla, jak v Paříži, tak i v Nizozemí. Doporučuji.