1794: Tři růže přehled

1794: Tři růže https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462620/bmid_1794-tri-ruze-Qkg-462620.jpg 4 122 122

Michael Cardell série

< 2. díl >

Rok 1794, Stockholm. Matka oplakává dceru zavražděnou o svatební noci. Jejím podezřením však nikdo nenaslouchá, a tak poprosí o pomoc jediného, který zbyl: jednorukého drába truchlícího nad smrtí přítele. V nemocnici na periferii zatím mladého aristokrata mučí myšlenky na strašlivý čin, ze kterého je obviněn. V 1794, druhém díle historické noir trilogie Niklase Natt och Daga, se čtenář opět setkává s Mickelem Cardellem, Annou Stinou Knappovou a chaotickým, prohnilým světem konce osmnáctého století. Stockholm čekají jeho nejtemnější dny – pozlátko starých časů se rozpadá a dává průchod temnotě skrývající se v městských zákoutích.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

1794 , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 1794: Tři růže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

moudivlacek
21.04.2024 4 z 5

Zprvu bych chtěla doporučit číst sérii po řadě, abyste pochopili osoby z prvního dílu, o některých je zmínka a někteří tu mají svou roli.
"Hroby pro živé" - určitě si brzy domyslíte, co se tím myslí, ale nic vás nepřipraví na to, co si budete číst. Z počátku jsem se nemohla začíst, bylo to těžké vyprávění, obzvlášť z ostrova Svatého Bartoloměje, ale stále jsem čekala na drába Mikela Cardwella. A když se objevil a záhy poté i Emil bratr zesnulého Cecila, vše nabere pořádné grády a nezastaví se až na konci. Z konce mi pak jen bylo šíleně smutno a nemohla jsem pochopit, že tohle je tedy konec.
Je tu příběh šlechtického syna Erika, který z otcova nařízení odjíždí na ostrov Svatého Bartoloměje. Tam se setká s něčím, o čem dosud neměl ani potuchy a neumí se s tím vyrovnat. Ale dostane se "do spárů" vychytralce Cetona, který později velice důrazně a zásadně mu změní život.
Cardwell je požádán o vysvětlení údajně nešťastné nehody - smrti novomanželky, které její matka nevěří. Cardwell si vezme na pomoc Emila, ten se chová zvláštně, ale nakonec se pustí do vyšetřování. Do života Cardwella rovněž zasáhne i Anna, i té se obrací život vzhůru nohama, a nic nekončí....
Příběh plný intrik, zloby, podlosti, beznaděje, lidského utrpení zaživa, ovládání druhých a hlavně zkaženosti určitých lidí tehdejšího Stockholmu a Švédska vůbec.
Jelikož odmítám přijmout tento konec, vím, že si musím přečíst i další díl, a budu doufat, že alespoň něco "osud" zvrátí a že alespoň něco dopadne tak, jak má......
Kniha rozhodně není pro citlivé povahy či žaludky.

crossandra
06.10.2023 3 z 5

Temnota a zmar, těžko se hledá kladná postava, s níž by se čtenář mohl sžít, naopak je jejich jednání někdy zcela nepochopitelné. Plusové body má autor za atmosféru. Vážně si nachystejte nějakou oddechovku, výběr i blbých vtipů nebo dvojku vína, ať vás má po přečtení co zvednout.


Tamirai
14.04.2023 5 z 5

Pre mňa ešte lepšia ako 1. časť, ale fúúú, všetko čo sa tam deje, akú sú mnohí zlí a zákerní a do toho to prostredie, je to silná káva. Už som zvedavá na pokračovanie.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021


Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020


Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Citáty z knihy (1)

Holt jsem ještě nikdy neslyšel o režimu, co by si přál jiný než tupý a poslušný poddaný.


Kniha 1794: Tři růže v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených160x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených5x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x