A Jimmy šel za duhou přehled

A Jimmy šel za duhou
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/1254/bmid_a-jimmy-sel-za-duhou-rzz-1254.jpg 4 214 214

Tématem čtenářsky přitažlivého špionážního románu známého autora je činnost zpravodajských služeb ve Vídni v letech 1968-1969. Příslušníci několika zpravodajských služeb se v této době zabývají sledováním syna zavražděného vynálezce mimořádně účinné biologické zbraně. Rozvědky obou velmocí i dalších významných evropských států mezi sebou zápasí o přístup k tomuto žhavému strategickému materiálu, který vědec předal jak americké, tak i sovětské rozvědce. Příběh se v druhé dějové rovině vrací do minulosti mrtvého vynálezce - do třetí říše, odkud uprchl, protože byl ohrožován rasovými zákony. Román byl inspirován skutečnými událostmi, čas a místo jsou však změněny.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Knižní klub

Und Jimmy ging zum Rebenbogen, 1970

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A Jimmy šel za duhou. Přihlašte se a napište ho.

pedroK
15.09.2024 5 z 5

Dlouhé, ale mně se to líbilo, mám ráda autorův styl vyprávění. Vtáhne do děje, místa i emocí.

Wladimirski
11.09.2023 3 z 5

Pro mne byla kniha určitým zklamáním. Neuvěřitelná přemíra postav bez vztahu k podstatě děje, nové postavy se objevovaly v průběhu celé knihy. Líčení vývoje rozvleklé tak, že se hlavní zápletka ztrácela.

kopeceli
16.04.2023 4 z 5

Ačkoliv má kniha sedm set stran, čte se rychle. Příčinou není jen strhující děj, ale i velké množství balastu, který lze přeskočit. Přesto je zajímavá, poutavá, některé pasáže nadlouho utkví v paměti. Čtení tohoto díla nebyl ztracený čas.

Knižní novinky (18. června - 1. července)

18.06.2018

Kniha A Jimmy šel za duhou v seznamech