Aby porod nebolel přehled

Aby porod nebolel https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100080/mid_aby-porod-nebolel-Er0-100080.jpg 4 64 64

Jde především o osobní příběh, na jehož počátku si autorka jako budoucí matka klade otázku: Proč by měl porod bolet? Nevšední otázka, za kterou následuje nevšední příběh ženy, maminky, matky. Publikace upozorňuje například na možnost psychosomatických vlivů při těhotenských, porodních a poporodních potížích či komplikacích, vliv předchozích generací na současné těhotenství, porod, kojení. Zmiňuje téma přirozené antikoncepce a nabízí etymologický výklad. V neposlední řadě připomíná, že těhotenství a porod není nemoc, ale přirozený fyziologický proces. Kniha si neklade za cíl předkládat jakýsi univerzální porodní návod, konkurovat práci a postupům porodníků, porodních asistentek, dul či jiným spřízněným profesím. Nenajdete v ní ani potravinová doporučení , fyzická cvičení…zkrátka to, co si můžete najít v knihách mnohých úžasných autorek a autorů. Jejím smyslem je předat osobní zkušenost. Nabídnout poněkud jiný úhel pohledu. Představit těhotenství a porod jako práci na sobě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aby porod nebolel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Romanka89
19.07.2022 4 z 5

Přirozené porody mě velmi zajímají a tak mi tahle kniha kápla do noty. Možná je to na můj vkus místy moc "ezo", ale to nemění nic na tom, že knihu doporučuji všem ženám, aby se nenechávaly vystrašit řečma příbuzných a kamarádek typu: "porod je prostě porod, to přežiješ, bolí to jako prase, jsou to jatka, atd." :D ale naopak aby důvěřovaly svému tělu a samy sobě, že jejich tělo ví, co má dělat a nepotřebuje k tomu radit jak dýchat, kdy tlačit a co vlastně vůbec dělat, stačí být v dobrém prostředí, mít kolem sebe podporující lidi (nebo třeba nikoho) a prostě se porodnímu procesu poddat. Velmi pozitivní kniha o porodu.

darinakovacova
11.02.2021 4 z 5

Knihu jsem měla přečetla za pár dnů a za pár týdnů mě čeká porod. Je to inspirativní, i když nepatřím mezi budoucí matky, které se rozhodnou rodit o samotě a doma, pomohlo mi to si trošku uvědomit i další aspekty těhotenství, uvolnit přetlak a přestat porod tolik řešit. Uvidím, jaký názor budu mít za 2 měsíce????


Anya636
03.02.2021 3 z 5

Taková pohádka na dobrou noc pro těhotné. Autorka píše o zkušenostech svých i jiných matek a nabádá vás věřit, že takový bezbolestný porod je možný pokud tomu uvěříte a zcela podřídíte své myšlení. Po osobním bádání ve svém okolí jsem ochotna připustit, že skutečně některé z nás mají jiný práh bolesti a proto jejich zážitek z porodu není zejména ona nepředstavitelná bolest.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aby porod nebolel v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x