Adaptace přehled

Adaptace
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270565/bmid_adaptace-thO-270565.jpg 4 124 124

Zoya měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se. Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi. Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí. Když Zoje pomůže neznámý Šimon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoye vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by… Dystopická verze budoucnosti v nejnovějším románu Miroslavy Varáčkové Adaptace má až nebezpečně blízko k realitě, která může zabušit na dveře už zítra.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Adaptace. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

RadimB.
04.03.2024 odpad!

Za mě byla tato kniha bohužel opravdu špatná. Z post-apo žánru, který toho nabízí nezměrně hodně se omezila jen na popisování vztahu mezi hlavní hrdinkou - tulačkou a Simonem. Většinu knihy tvoří její popis co k němu cítí takže spíš než temná post-apo knížka tak teenager kniha o lásce. Do dočtení jsem se musel opravdu nutit :( .

Reader1133
09.03.2023 5 z 5

Kniha se mi velice líbila, je první tohoto žánru, kterou jsem kdy četl. Tuto knihu velmi doporučuji k přečtení.


Beovulfak
26.12.2022 1 z 5

Tohle se mi vážně nelíbilo. Celá knížka šílené depresivní a do toho osud Emily. Proč proboha? Šlo by to ukončit daleko líp....ale když deprese,tak prostě deprese. Ok, já u toho bejt nemusím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Adaptace v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených6x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech9x