Jenom lidé přehled

Jenom lidé
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397887/bmid_jenom-lide-ivp-397887.jpg 4 187 187

Akta Themis série

< 3. díl

Doktorka Rose Franklinová v dětství náhodou objevila v zemi zakopanou obrovskou kovovou ruku. Později jako vědkyně řídila tým, který vypátral další části ohromného těla, které společně tvoří Themis: gigantického robota mimozemského původu. Rose spolu s lingvistou Vincentem, pilotkou Karou a tajemným neznámým, co s nimi vedl rozhovory, zachránili Zemi před geopolitickými konflikty a cizí invazí. Nyní, po téměř deseti letech v jiném světě, na vzdálené planetě, se Rose vrací na Zemi, aby zde našla jen stará zkrachovalá spojenectví a vše naprosto zničené. Musí zburcovat zbytky Obranného sboru Země, když se její přátelé obrátili proti sobě. Závěrečný díl trilogie Akta Themis je kombinací sci-fi, apokalyptického thrilleru a mrazivě varovného příběhu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Themis Files 3: Only Human , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jenom lidé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

OndraMergl
25.10.2022 2 z 5

Takové to když si dovolenkujete na cizí planetě, kde místní neví, co s vámi, ale jejich úřední šiml řehtá násobně pomaleji, no a mezitím jde vaše domovská planeta do kopru, takže pak vlastně ani nemáte radost, že jste se vrátili domů, protože to už s domovem nemá moc společného.

haannyys
22.02.2022 5 z 5

Nebyla jsem si jistá, jak hodnocení knihy pojmout. Jako samostatnou knihu nebo závěr trilogie? Proto prostě napíšu, že se mi líbí. Líbí se mi trochu nový styl (přeskakování z jedné doby jednoho světa do světa druhého v jiné době), protože jsem se trochu bála, že třetí kniha bude jen popis, ale tohle to oživilo. Líbilo se mi rozuzlení, líbí se mi kniha jako taková. Jen teď nevím, co budu číst. Jsem naladěná na Themis. Bude mi chybět.


FireOfFilth
13.11.2021 3 z 5

Pro začátek musím říct, že tato série mě zaujala hned po přečtení anotace k první knize Spící obři. Kniha psaná zajímavým stylem rozhovorů postav mě bavil a četl se velmi dobře. Tajemná postava, která je prováděla byla dobrý tahounem příběhu. Celkově příběh působil zajímavě, až mysteriózně.
Druhý díl v tom tak nějak pokračoval. Bohužel se to nedá říct o této knize, která to celé zničila.
Jak Probuzení bohové skončili skvělým cliffhangerem, který mě opravdu navnadil na poslední svazek, tak jsem z něj totálně zklamán.
Čekal jsem, že na mateřské planetě robotů se dozvíme něco zajímavého a bude to působit stále tajemně a mysteriózně. Bohužel to byla opravdu nuda. Jediná postava, která tuto knihu jakštakš zachránila byl pan Burns.
Takový potenciál to mělo, nevím jestli to byl záměr spisovatele, nebo tak nějak vyplynulo.
Určitě tuto sérii doporučuji, ale poslední kniha asi některé zklame jako mě.
Hodnotím 55%.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jenom lidé v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených234x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených10x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit44x

Autorovy další knížky

Sylvain Neuvel
kanadská, 1973
2017  79%Spící obři
2018  87%Probuzení bohové
2019  79%Jenom lidé