Alan Rickman: Deníky přehled

Alan Rickman: Deníky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499588/bmid_deniky-alana-rickmana-v80-499588.jpg 3 235 235

Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickmanovy deníky popisují neobyčejně i obyčejné věci, vypráví světsky, vtipně i s lehkou jízlivostí, přičemž zůstávají naprosto upřímné. Autor nás bere do svého domova, na výlety s přáteli po celém světě, k přípravě divadelních her i a na natáčení filmů od Rozumu a citu, k průlomové roli ve Smrtonosné pasti, přes Robina Hooda až po filmy o Harrym Potterovi a Královu zahradnici, kterou režíroval. Deníky začínají v roce 1993 a kočí s hercovou smrtí v roce 2016 a nabízejí příležitost seznámit se s Alanem Rickmanem nejen jako hercem, ale jako přítelem, cestovatelem, fanouškem, režisérem i obyčejným mužem.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Madly, Deeply: The Alan Rickman Diaries , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alan Rickman: Deníky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (79)

Hanys_
13.05.2024 4 z 5

Plno informací s kým byl na večeři, kam kdy letěl, co kdy viděl za film, jak nelibě nese neoceňování kvalitních filmů a herců na oscarech, jeho politické názory...čím byl starší, tak už deníky byly spíše nekrology jeho známých/přátel (a že jich bylo - ten člověk uměl žít)...čím víc se deníky blížily roku jeho smrti, tak na mě padl dost tísnivý pocit, že já vím, že umře a on to neví. Přišlo to rychle. Za mě, kdo chce o Rickmanovi něco zjistit, tohle není špatná volba. Ale ať nečeká nějaké pikantérie z natáčení atd. Toho se tu moc nedostává.

pleybe
03.05.2024 3 z 5

Ze čtení této knížky jsem měla rozporuplné pocity. Čekala jsem deníky, dostala jsem spíše propracovanější diáře. Kniha je plná informací o tom, kde s kým a proč se Rickman stýkal, jaké měl pracovní povinnosti, kdo byli jeho přátelé, ... Jsou to prosté Rickmanovy osobní záznamy, nic literárního. A já při čtení neustále měla pocit, že lezu do soukromí někomu, kdo by o to nestál. Navíc jsem se v tom pěkně ztrácela, protože většinu jmen nebo míst jsem neznala.

Deníky představují asi fajn čtení pro někoho, kdo se o Rickmana podrobně zajímá a je hercovým skalním fanouškem. Pokud byste si knihu chtěli zakoupit jen kvůli tomu, že v něm vidíte svého filmového Snapea, přijde mi to spíš jako zbytečná investice. Leč jsou v Denících jisté pasáže natáčení Harryho Pottera věnovány, pro Rickmana to byla jen jedna z kapitol jeho života a z těch textů je to znát. Pokud jste tedy zvědaví na nějaké zákulisní informace o Harrym Potterovi, sáhněte raději po biografii Toma Feltona, která je po literární stránce mnohem přístupnější a také je záměrně psaná otevřeně a „pro veřejnost“.


Silencia
24.03.2024 2 z 5

Dle recenzí jsem to takhle čekala. A taky mě to nezaujalo. Nechci cist tolik textu abych tam našla zajímavej střípek. Na to jsou zajímavější knížky. 90% lidí, míst, her neznám. A jeho komentáře lidí mi byly až nepříjemné, pochybuji, že chtěl, aby se to dostalo ven.

všechny komentáře

Související novinky (10)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


10 nejprodávanějších knih (25. týden)

29.06.2023


10 nejprodávanějších knih (24. týden)

21.06.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alan Rickman: Deníky v seznamech

v Právě čtených75x
v Přečtených306x
ve Čtenářské výzvě86x
v Doporučených12x
v Knihotéce306x
v Chystám se číst359x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech15x

Štítky knihy

deníky herci

Autorovy knížky

Alan Rickman
britská, 1946 - 2016
2023  67%Alan Rickman: Deníky