Alenka žila byla přehled

Alenka žila byla https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534058/bmid_alenka-na-veky-661a4b424f0a0.jpg 4 3 3

Z Alenky je dospělá žena a říše divů, kterou navštívila ještě jako malá holčička, pro ni představuje jediný únik před neúprosnou realitou jejího života ve viktoriánském Londýně. Ale na takovou cestu si musí dát ždibec něčeho silnějšího než kouzelné houby. Jenže sehnat prostředky k uspokojení rostoucí závislosti je čím dál složitější a Alenčin otec ani sestry její jednání rozhodně neschvalují. V nouzi se rozhodne stát se chovankou sanatoria U Nejsvětějšího srdce, kde, jak doufá, nalezne nový domov a především stálý přísun léků, jež potřebuje k výletům za Šklíbou, Kloboučníkem a ostatními přáteli. Brzy však zjistí, že v sanatoriu na ni nečeká nic dobrého. Jaké hrůzy se skrývají v jeho temných zákoutích? Zůstane Alenka raději v říši divů až do smrti? Anebo najde odvahu čelit démonům skutečného světa?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Alice ever after , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alenka žila byla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Zlord Antiježíš
21.05.2024 5 z 5

Alenka v říši divů...a za zrcadlem - to je kulturní fenomén, který se nemůže zcela vyhýbat nikomu. Já ji ale nečetl, úspěšně se mi vyhýbali i všechny filmové a televizní adaptace a největší zásah jsem dostal od ní dostal díky Stephenu Kingovi (Temná věž a Pohádka...).
Každý tak nějak tušíme o co jde, ale nečekal jsem, že bych si dokázal nějak příliš užít knihu, která na tomto fenoménu vznikla.
Jak zásadně jsem se spletl!
ALENKA ŽILA BYLA je totiž natolik vymazlené dílko, že i takto samo o sobě funguje naprosto geniálně. Od silné zápletky, hlavně ve třetím sešitu, kdy zjišťujeme původ Alenčiny závislosti, přes humor, detail (kočky na okrajích stránek) až po výbornou kresbu mě vše takřka až uchvátilo a dokonce si pohrávám s myšlenkou, že bych pořídil domů nějakou verzi původního příběhu a četl jej dětem na dobrou noc.
Bez nějakého zbytečného otálení, tady mám zcela jasno = plné hodnocení.

assa
19.05.2024 4 z 5

Popravdě jsem se tohoto titulu trochu obával. Říkal jsem si, že to asi nebude úplně můj šálek kávy. Fantaskní svět, mluvící zvířátka, pomatený Kloboučník, mimózní kočka Šklíba a tak dále. Prostě pohádka pro dětičky. Nakonec jsem byl ale příjemně překvapen a vážně se dobře bavil, protože narkomanku Alenku závislou na morfiu jsem vážně nečekal. Té pohádkové říše je tam fakt pomálu a Alenka, z které mimochodem vyrostla pěkná ženská, se tam může dostat pouze za podmínky, že je totálně sjetá. Její dealer je však jedné noci ubodán a ona musí vymyslet plán, jak se ke svým cukrátkům dostat. Na oko se nechá dobrovolně hospitalizovat na léčení v sanatoriu pro duševně choré, kde jsou morfia plné sklady. Netuší však, že na ni čeká intrikářské a zkorumpované vedení, kterému pramálo záleží na duševním stavu pacientů. Alenku čekají krušné chvíle.
Kresba krásná, příběh svižný a i když to dle mého popisu vypadá, že je komiks na hlavu postavená zvrácenost, dílo ctí původní předlohu a dá se říci, že se jedná o důstojné pokračování Carrollova příběhu, kterému se podařilo hezky zachytit ducha dané doby.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alenka žila byla v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit9x

Autorovy knížky

Dan Panosian
americká, 1969
2024  73%Alenka žila byla