Amy a Roger: Na cestě přehled

Amy a Roger: Na cestě
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167585/bmid_amy-a-roger-na-ceste-KJT-167585.jpg 4 485 485

Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány? Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo!... celý text

Cestopisy a místopisy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Amy & Roger´s Epic Detour , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amy a Roger: Na cestě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (118)

Sariklen
dnes 4 z 5

Moc hezká knížka. Tak akorát dobrodružství, romantiky i sebepoznání. Jako plus beru doprovodné fotografie a zápisky a především autorčin závěr týkající se road tripu. Nezapomeňte na poslední účtenku! :) S ní je konec hned laskavější.

Any26
11.09.2023 4 z 5

Pro mě knížka lehce nad průměrem. Četla se dobře, děj odsýpal. Je vidět, že autorka si dala nad knihou záležet, což dokazuje množství účtenek, sestavené playlisty, různé fotky a celkově vlastně takový "zápisník cest". Oddechové čtení, možná když bych knížku četla mladší, víc bych si ji užila.


jitka_dankova
03.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Young adult roadtrip s malou špetkou romantiky, pěkné čtení pro dívky, které hledají nějaký ten americký milý románek. Zapůsobilo na mne, že si autorka tu cestu opravdu projela a v knize je spousta účtenek a detailů a precizně připravené playlisty hudby na cestu. Jako cestopis to ale absolutně nevnímám, nebylo tam "nic zajímavého", co se týká míst. Opravdu šlo především o vztah těch dvou a řešení jejich problémů, jak se vyrovnat s minulostí. Příběh byl prokládaný flashbacky z minulosti Amy a popisy toho, co se stalo. Člověk pochopil, co se jí stalo. Nicméně se to celé neslo v takové spíš milé odlehčenější formě, na to, jak složité to Amy vlastně měla.
Konec je takový neuzavřený, nevíte, co s nimi bude dál. Napovídá jen ta poslední účtenka. Raději mám příběhy, kde je čtenáři jasně představeno, co bude s hlavní dvojicí po čase.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. - 31. 8.)

18.08.2013


Citáty z knihy (2)

„Zítra to bude lepší.“ „Ale co když ne?“ zeptala jsem se. „Tak si to zítra řekneš znovu. Protože to už to tak třeba bude. Nikdy nevíš, ne? A jednou zjistíš, že to opravdu lepší je.“


Ty nejlepší objevy se vždycky nachomítly k lidem, který je nehledali.


Kniha Amy a Roger: Na cestě v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených642x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených62x
v Knihotéce252x
v Chystám se číst316x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

cestopisné příběhy pro dívky romantika cesta, roadtrip

Autorovy další knížky

Morgan Matson
americká, 1981
2013  84%Amy a Roger: Na cestě
2014  83%Léto na druhý pokus