Anglické listí aneb Coolturní šok přehled

Anglické listí aneb Coolturní šok
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346315/mid_anglicke-listi-aneb-coolturni-sok-aNt-346315.jpg 4 305 305

Hlavní hrdinka odjíždí pracovat jako au pair do Londýna a už tam zůstane. Ve svých fejetonech popisuje svůj každodenní život v cizím prostředí. Mění rodiny, kde hlídá, najde si přítele, vdá se, přichází děti, stěhování. Nakonec se autorka stává učitelkou na plný úvazek… Vše je prošpikováno nesmírně vtipným komentováním britského způsobu života a zvyků od pití čaje po úctu, které se těší bájný tenisový Wimbledon. S úctou i rebelským stěžováním, autorčin styl připomíná Roberta Fulghuma.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anglické listí aneb Coolturní šok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

Aileena
13.08.2023 4 z 5

Docela fajn knížka. Místy zábavné, občas překvapivé (někdy více jindy méně). Každopádně zajímavé čtení. Dá se číst i s přestávkami, když máte zrovna náladu. Na další díl se ráda někdy mrknu.

n.ezn.amy
24.05.2023 4 z 5

Autorka popisuje své začátky v Londýně nejdříve jako aupair a postupně přes svatbu a narození dětí ke kariéře učitelky v mateřské škole. Čtenář se dozví něco ze soukromí anglických rodin, jejich fungování, tradic a také o životě v Londýně z pohledu toho, kdo tam žije. Kniha je napsána opravdu vtipně a její humor mě baví. V některých částech bych autorce oponoval z vlastní zkušenosti a to, že např. děti nepustí do pubu ani na colu. Ale to je jen detail. Anglii mám strašně rád a tuhle knihu jsem si užil.


Tess.96
22.02.2023 2 z 5

Tím, že Británii opravdu zbožňuju (věřím, že v minulém životě jsem tam musela žít), tak o ní mám dost načteno včetně tradic. Tím pádem mě kniha ničím nepřekvapila a upřímně, soukromý život autorky nebyl až tak zajímavý, aby to upoutalo mojí pozornost. Takže jsem se až na prvních pár kapitol převážně nudila. Docela mě to mrzí, protože jsem od knihy měla velká očekávání, ale řekla bych, že kniha je určená hlavně pro ty, co Británii jako takovou neznají. Věřím, že v tom případě je kniha takovým hezkým poznávacím průvodcem tradicemi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. - 23.6.)

12.06.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anglické listí aneb Coolturní šok v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených406x
ve Čtenářské výzvě142x
v Doporučených18x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst178x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x