Anna Sacher a její hotel přehled

Anna Sacher a její hotel
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344975/bmid_anna-sacher-a-jeji-hotel-imr-344975.jpg 4 57 57

Příběh o legendární majitelce hotelu Anně Sacherové, v jejímž životě se odráží sláva a pád nejslavnější vídeňské epochy. Jedinou dědičku a legendární šéfovou Hotelu Sacher z doby na přelomu století proslavili jednak její významní hosté a jednak vytříbený smysl pro vídeňský společenský život. Dokázala vytvořit místo, na kterém se odehrávaly pohnuté dějinné události, kde měly věci svůj průsečík: dvůr, šlechta, peníze, průmysl, moc. Setkávali se tu secesní umělci, hudebníci a spisovatelé, nejvyšší světová elita slavné doby. Monika Czernin vypráví příběh jednoho mimořádného života a zároveň barvitě líčí významnou epochu evropských kulturních dějin.... celý text

Literatura světová Historie
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das letzte Fest des alten Europa: Anna Sacher und ihr Hotel , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Sacher a její hotel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

astroweb
24.01.2024 3 z 5

Zajímavá biografie o známém hotelu, známém dortu a životu ve Vídni na přelomu 19. a 20. století.

dagmar7365
14.05.2023 4 z 5

Anna Sacher a její hotel není historický román v pravém slova smyslu. Označila bych ho spíše za dokumentární román, pro množství postav a epizodních událostí je náročnější na pozornost. Ale pokud jste milovníci Vídně, dějin přelomu 19. a 20. století, kdy doba byla turbulentní, pak si ho užijete. Je nabitý informacemi a Anna Sachr je pomyslnou vodící nití celé knihy. Byla to velmi zajímavá a emancipovaná žena.


JeKa
04.09.2022 5 z 5

Kniha Anna Sacher a její hotel by se měla jmenovat spíše Hotel Sacher a jeho Anna. Tak podstatnou roli ve vyprávění hotel jako středobod veškerého vídeňského společenského života hraje. Osudy Anny jsou pak mapovány převážně její rolí v čele tohoto "pupku Vídně". Nejvíc mě asi zaujaly její boje s vídeňským starostou a emancipovanost, s jakou mohla ve své době vystupovat, aniž by takzvaně přišla do řečí. Zábavné historky z hotelového prostředí jako bonus.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna Sacher a její hotel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x