Hu! Povídky Dědka Čucháka přehled
Ondřej Neff
Arkádie (Ondřej Neff) série
FIRMA NEDOMÝ & PRUS: MAGNET NA ZÁHADY. Jedna rána bezzákluzového děla udělala z Kazika Pruse hromádku krvavého šrotu a lékař šarlatán pseudodoktor Kurz z něho udělal kyborga. Tak vznikl Dědek Čuchák, nerozlučný druh Kuby Nedomého, dobrodruha a podvodníka v oboru falešných starožitností. Oba se potloukají pestrým světem habitatů na Měsíci, především v Arkádii, méně už v Alhambře, protože tam je přísná policie. Kuba Nedomý se nechce do ničeho plést, ale zvědavost ho nezřídka vtáhne do nebezpečných detektivních pátrání. Daleko by se v nich nedostal bez pomoci Dědka Čucháka, který toho moc nenamluví (citoslovce Hu! je často maximum, které z něho lze dostat), zato robotická část jeho osobnosti umí leccos na hranici zázraku. A nezřídka i za touto hranicí. Tato kniha obsahuje sedm povídek z různých údobí jejich života v Arkádii, jak je popisován v románech Měsíc mého života, Rock mého života, Hvězda mého života a Ultimus, přičemž mezi nimi najdete příběhy napínavé, záhadné, někdy legrační, ale vždycky zábavné.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hu! Povídky Dědka Čucháka. Přihlašte se a napište ho.
HU! Úžasně načtená audiokniha se Sašou Rašilovem. Kniha lavírující mezi detektivkou, akčním thrillerem, dobrodružstvím novodobého Verna a vtipnou povídkou. Naprostá pohodička pro každého čtenáře či posluchače. Ať už sci-fi rádi máte nebo ne, toto je opravdu lambáda!
Zábavná dvojice, hezká prezentace audioknihy panem Rašilovem, první setkání s autorem určitě nebude poslední. Spokojenost
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
Kniha Hu! Povídky Dědka Čucháka v seznamech
Měsíc mimozemšťané české sci-fi sci-fi povídky artefakty Kuba Nedomý Dědek Čuchák akční sci-fi
Část díla
1998 | Tma |
2007 | Tma |
1989 | 3x Kája Saudek |
1988 | Měsíc mého života |
2007 | Jeruzalémský masakr motorovou pilou |
Chtěla jsem, chtěla strhnout jednu za nedostatek Dědka Čucháka oproti názvu, ale copak to jde, když Neffík používá hlášky jako kyboharaburdí nebo ztratil se z parády? Nejde. Nasmála jsem se notně. I když je ON skoro dvakrát tak starej jako já, mám pocit, jakoby jsme byli rovesníci. Už tradičně nekritických 5 *****!