Atentáty, které měly změnit svět přehled

Atentáty, které měly změnit svět https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109221/bmid_atentaty-ktere-mely-zmenit-svet-jmT-109221.jpg 4 89 89

Obliba V. P. Borovičky, jednoho z největších a nejčtenějších českých autorů literatury faktu, vychází z jeho schopnosti zkoumat prameny a nacházet v nich podivuhodné, ostatním unikající, skutečnosti. Výběrová reedice jednoho z nejznámějších děl tohoto nepřekonatelného autora literatury faktu obsahuje 10 nejlepších již publikovaných příběhů a dva nové, nalezené v autorově pozůstalosti a redigované autorovým synem. Dvanáct napínavých příběhů popisuje slavné atentáty počínaje Césarovou smrtí, vraždou sv. Václava a konče útokem na říšského protektora v Čechách.... celý text

Literatura faktu Literatura česká Historie
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Atentáty, které měly změnit svět , 1974


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atentáty, které měly změnit svět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Kontryhelka
22.01.2022 5 z 5

Knihy pana Borovičky jsem vždycky ráda četla. Opravdu mi přišly pěkně a věrně napsané, jak vše bylo a nic si nepřikrášluje.

Amneris
18.10.2021 5 z 5

Knihu jsem mnohokrát použila při studiu historie a ráda se k ní vracím. Autor u jednotlivých "obětí" popisuje jejich život a historické souvislosti a co předcházelo jednotlivým útokům. Určitě doporučuji.


RoBertino27
15.03.2021 5 z 5

Mám v knihovně vydání z roku 1980 a mnohokrát jsem k této knize vracel. Otevřeně přiznávám, že jsem téměř polovinu obětí neznal, takže mnohdy mělo čtení i objevitelský charakter. Asi nejoblíbenější pasáží bylo pozadí vraždy J. F. Kennedyho a rovněž Hitlerova Operace Valkýra. Právě tato publikace mi pak otevřela cestu k dalším Borovičkovým dokumentům.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Atentáty, které měly změnit svět v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených11x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x