Atlantída přehled

Atlantída
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536184/bmid_atlantida-6617ca775c94c.jpg 3 88 88

Jack Howard série

1. díl >

Námorný archeológ Jack Howard nemohol uveriť vlastným očiam. Objavenie Tutanchamonovej hrobky alebo múrov Tróje, najväčšie posvätné objavy archeológie, blednú vedľa najväčšieho nálezu všetkých čias. Priamo pred ním sa rozprestiera chýrne mesto - Atlantída... Začalo to však celkom nevinne, objavením lodného vraku. V jeho útrobách sa skrýval čudesný predmet; zlatý disk pokrytý symbolmi a znakmi. Pre ich rozlúštenie sa zišla skupina vedcov, vrátane peknej ruskej odborníčky na staroveké písmo. A napriek tomu, že sa to zdá takmer neuveriteľné, legendy a mýty sa náhle začínajú meniť na skutočnosť. Nastúpi vedecká teória a najmodernejšie počítačové i podmorské vybavenie a prví prieskumníci môžu klesnúť do hlbín, kde na nich tisíc rokov čakala bájna civilizácia. Ako to už ale v rozprávkach býva, cestu do tajuplného mesta stráži a tarasí drak. A aj keď je obrovský, železný a smrteľne nebezpečný, nie je to tak úplne drak. Je to sovietska jadrová ponorka! Na hladine však nie je o nič bezpečnejšie. Do problému sa totiž zamiešala ruská mafia a brutálny zločinec menom Aslan sa rozhodol privlastniť si nielen poklady, ktoré túži objaviť v Atlantíde, ale aj zaujímavý náklad z potopenej ponorky. Sympatickí hrdinovia sa púšťajú do boja o život i o zachovanie najúžasnejšieho nálezu sveta, ktorý radikálne mení názor na známe biblické udalosti. A čitatelia napäto sledujú ich zápas pod morskou hladinou, taja dych pri divokých naháňačkách helikoptér či moderných námorných bitkách a objavujú neuveriteľné tajomstvá stratenej kultúry. Prežije Atlantída pre budúce generácie?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Horory
Vydáno: , Columbus (SK)
Originální název:

Atlantis , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantída. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

PitoR
24.05.2024 4 z 5

Atlantída - kľúč k samotnej civilizácii!
„K väčšine veľkých objavov dochádza náhodou.“

Veľmi pekná obálka - to chcem zdôrazniť - a zaujímavý obsah. Zo začiatku som sa trošku strácal v tom prívale informácií o nálezoch spojených s bájnou Atlantídou, ale v konečnom dôsledku to bolo podarené spestrenie môjho čitateľského života. Užil som si samotný dej a nezaťažoval si hlavu otázkami typu je to vôbec možné?

„Výdobytky vedy a techniky sú ničím v porovnaní s tým, ako sa ľudská dômyselnosť zbytočne vyčerpáva vynachádzaním spôsobov ničenia.“

Jasné, v mnohých prípadoch pritiahnuté za vlasy, ale aj v tom je čaro románov určených pre pobavenie, aj keď v prípade archeológa a podmorského bádateľa Davida Gibbinsa ide o niečo viac. Pri akčnejších častiach som mal pocit, akoby som sledoval niektorý z filmov o Jamesovi Bondovi, bojujúcemu proti zloduchom tohto sveta. A veľmi kvitujem autorove poznámky na konci knihy, kde mnohé dôležité body vysvetľuje a uvádza na pravú mieru.

„Prišli sme nájsť centrum Atlantídy, nie znovu rozpútať studenú vojnu.“

Hall3006
01.01.2024 4 z 5

Po dlouhé době kvalitní román o Atlantidě, respektive o jejím hledání. Moc pěkně zde autor nastínil jednu z možností jak to s Atlantidou bylo na základě střízlivých vodítek držící se vědeckého poznání. K úplné dokonalosti chybělo, resp. přebývalo, mnoho stran zabývající se konflikty mezi mafiány bažící po pokladu a hrdiny, kteří si necenili jeho nominální, ale kulturní hodnoty. Kdyby místo nich byly tyto stránky naplněny popisem, ač spekulativním, života a migrace dávných lidí prchající z Atlantidy, bylo by to asi na plný počet. Knihu jsem měl poměrně dlouho v knihovně pořízenou na nějakém blešáku, ale rád si přečtu i další knihy jenž spojuje hlavní postava Jack Howard. Doporučuji.


jirka9453
26.04.2021 4 z 5

Při sháněná Atlantidy u mě vítězily dva faktory: ten mýtus (tedy kdoví, ale...) mě fascinuje odmmala, a navíc jsem fanoušek páně Browna, na kterého se kniha svými kvalitami odvolává. Výsledek? Dostal jsem celkem zajímavou kinihu a do budoucna si dokoupím všechny ostatní díly, které česky vyšly, číst se dá a má něco do sebe i zajímavé momenty. Ale lmohlo to být lepší. Na druhé straně i horší.

A irituje mě nedopřekládaná série, to je škoda a vůči čtenáři i autorovi určitá malá nepcta. Ale Loomis je na tom stejně.... ach jo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Atlantída v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených138x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x