Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda přehled

Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510173/bmid_audrey-hepburnova-a-jeji-zariva-hve-g1a-510173.png 5 77 77

Holandsko, 1944. Zatímco Evropou otřásá druhé světová válka, mladá Audrey Hepburnová nachází lásku k tanci. Mezi válečnými hrůzami a všudypřítomným hladem sní o tom, že se stane primabalerínou. A třebaže tento sen brzy ztroskotá, nenechá se odradit. Jejím novým cílem jsou americká filmová studia! A mimořádný talent Audrey skutečně Audrey přivede do Hollywoodu. Již brzy hraje po boku filmových velikánů jako Gregory Peck a Humprey Bogart. Zářivá budoucnost jejích snů od ní vyžaduje vše. Může však Audrey zářit jako hvězda na hollywoodské obloze, aniž by přitom ztratila sama sebe?... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Audrey Hepburn und der Glanz der Sterne , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

MilaJ
12.04.2024 4 z 5

Krásná kniha o mimořádné a skvělé ženě!!!

Markett
19.03.2024 5 z 5

Audrey Hepburn mám moc ráda a její filmy jsou naprosto božské, tato herečka je pro mě velikou ikonou a tak trošku vzorem.
Knížka nás provází od Audryina dětství během druhé světové války, přes její dvě manželství a hvězdnou hereckou kariéru, až k její dobročinné práci pro UNICEF, ale tato část je tam už spíše okrajově. Audrey na mě vždy působila jako skromná žena, a v této knížce tomu tak skutečně i bylo. Ačkoliv byla velkou herečkou a módní ikonou, jejím největším přáním bylo stát se matkou, což se nakonec splní, a tomuto tématu se autorka hodně věnuje.
Zároveň se mi tady líbí dějové momenty, kde vystupuje Givenchy, jeho přátelství s Audrey bylo opravdu pevné a jedinečné.
Za mě je tato knížka příjemnou oddechovkou, kde vystupuje má velmi oblíbená herečka. A teď si asi pustím Prázdniny v Římě... :)


LucaM.
03.03.2024 3 z 5

I další kniha z edice Významné ženy mi rozšířila obzory. O Audrey Hepburn jsem toho před přečtením tohoto beletrizovaného životopisu moc nevěděla.
Autorka se nás snaží seznámit s celým jejím životem. Od malé šestileté holčičky vyrůstající v Holandsku, přes dospívající slečnu snící o kariéře primabaleríny až po zářící hvězdu filmového plátna. Popisuje ji jako velice skromnou, milou, místy až nesebevědomou ženy, toužící hlavně po lásce a mateřství.
Příběh je čtivý, vystihuje Audreyiny problémy v manželství, se kterými se potýkame i my všichni, komplikovanější vztah s matkou i mateřskou lásku k vlastním dětem.
Bohužel mi hodně vadil překlad, některá slova jako by vypadla ze středověku a postavy spolu v přímé řeči mluvili jako v 18. století. Škoda.
Ale na Prázdniny v Římě se ráda brzy podívám, právě díky této knížce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)

02.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených10x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst169x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

herečky Audrey Hepburnová, herečka, 1929-1993

Autorovy další knížky

2022  93%Josephine Bakerová: Tanec jejího života
2023  93%Audrey Hepburnová a její zářivá hvězda