Babička Is Not Dead přehled

Babička Is Not Dead
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523170/bmid_babicka-is-not-dead-650fe138785a2.jpg 3 18 18

Nová kniha Ireny Obermannové o stárnutí pozpátku, dávných láskách a o tom, že to vše chce „více punku“. Babička Is Not Dead velmi volně navazuje na Ireninu předchozí knihu Babička, příběh vypráví o tom, jak nestárnout ve světě, který se zblázni. Podle Ireniny alter ego Xénie si život na stará kolena žádá více punku, jak vysvítá i z názvu parafrázujícího slogan Punk is not dead. Xénie doporučuje žít v protisměru. Po svém. Protože jindy než teď už to nestihneme.. Xénie se pustila do samovydávání svých knih, a jejich rozesílání čtenářům kloubí s hlídáním vnoučátek tak dlouho, až je na pokraji sil. A tehdy dostává tajemnou prosbu – kdosi si přeje do knihy napsat věnování Tomu, který mě nepřestal milovat. Který z jejích bývalých to mohl být? A tak se Xénie vydává na podivnou pouť za svými dávnými láskami.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babička Is Not Dead. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Ristridin
08.05.2024 3 z 5

Babička mě bavila a hlavní téma vyrovnání se se smrtí matky a babičky bylo citlivě podané. Tady se najelo na takovou “jsem zraněná, někoho chci, ale mám to na párku a sobecky si užívám, takže vlastně nikoho nechci" notu. S některými myšlenkami knihy souzním, občas je to ale zase prostě divný. Držím pěsti, ať se najde někdo, kdo pohne nějak srdcem babičky Obermannové.

Runinka
23.02.2024 5 z 5

Nevím, proč je kniha tak nízko hodnocená, přijde mi, že je v ní hodně moudrých myšlenek. Celý život je taková cesta. Líbilo se mi putování autorky za minulostí a vlastně dospění k názoru, že si vystačí sama.


iceVS
12.12.2023 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem si nebyla jistá, zda to chci, když jsem brala knihu do rukou. Dost často mě sebeprezentace autorky značně odrazuje. A obálka knihy jede přesně na téže vlně.
A samotnou mě zaskočilo, jak moc se mi kniha líbila. Vlastně to bylo něžné, citlivé, lehce sebeironické, lehce bláznivé, ale každopádně příjemné čtení. Místy i důvěrně známé :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Babička Is Not Dead v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Irena Obermannová
česká, 1962
2011  44%Tajná kniha
2004  47%Deník šílené manželky
2021  83%Babička
2004  63%Matky to chtěj taky
2017  56%Dobré duše