Barakuda: Kniha 3 a 4 přehled

Barakuda: Kniha 3 a 4
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501539/bmid_barakuda-kniha-3-a-4-5OX-501539.png 4 22 22

Barakuda série

< 2. díl >

Druhá z trojice alb dobrodružně-pirátské série. Všechny plány obyvatel Puerto Blanco jsou zmařeny. Španělé se vylodili na pobřeží pod vedením kapitána de la Loyi!

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Barracuda Vol. III & IV , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barakuda: Kniha 3 a 4. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Norri
30.05.2023 3 z 5

V druhé knize se komiks moc nezměnil. Nadále je naivní a plný pirátsko-romantických klišé. Přibylo zde žlutých obdélníků, ve kterých je buďto řeč vypravěče, anebo dokončení přímé řeči z předchozího panelu. To je docela nešťastné řešení a na čtenářském zážitků to nepřidá. Některé podivné náhody ve scénáři ani nebudu zmiňovat.

Kresba je stále pěkná, ale nadále podléhá romantickému ději. Jsou to detaily, které mi na ní vadí. Třeba některé pózy a vlající vlasy, které mi občas připadaly jako z mangy. Anebo to, že všechny ženské mají neustále černě podmalované oči a nikdy se jim to nerozmaže. Tentokrát se našlo pár panelů, které mě příjemně překvapily. Jen je těžké poznat, zda to byla invence scénáristy Dufaxe, anebo výtvarníka Jérémyho. U tohoto dílu jsem si uvědomil, odkud Jérémyho kresbu znám, a to díky oboupohlavnímu obličeji jednoho z hlavních hrdinů. Líbila se mi v Jodorowského sérii Rytíři z Heliopole.

fvalek
26.04.2023 4 z 5

Asi jsem tak trošku pozapomněl, o čem byl první díl, ale docela rychle jsem se do děje vrátil. Dějové linky roztříštěné v první knize se konečně zase dávají dohromady, a to nejen přátelstvím (a milenectvím) mezi triem hlavních mladých postav, ale i postupným návratem taťky piráta s diamantem. Těžko říct, jak to vlastně dopadne, protože zrovna ve chvíli, kdy se podle mě zápletka nádherně vyvíjela a gradovala, tak do toho vstoupili Španělé a udělali naprostý bordel. Takže podle mě spíš než postupný vývoj tam je opravdu velký bod změny, ale i tak jsme zvědavý, jak to dopadne v posledním svazku. A myslím, že se asi všichni shodneme, že tu zrzavou prostitutku nenávidíme... :D

Musím pochválit perfektní kresbu, která je v podstatě typická pro tuhle edici knih. Kromě samotného zajímavého motivu pirátů a takového nějakého naturalismu jejich existence se tu objevují i nějaké pokusy o magii a transcendentální rovinu, ale nevím, jestli to úplně zvládli naplnit.


Roseblood
21.02.2023 5 z 5

Pokračování Barakudy je stejně akční a napínavé jako první a druhý díl. Přečetla jsem komiks na jeden zátah a moc se mi líbil. Opět je plný bitek, nenávisti, závisti, zrady a lásky. Mě tohle jednoduše baví. Jak už jsem u první knihy říkala, neznám moc titulů s pirátskou tematikou a jsem ráda, že se tenhle komiks objevil.
Opět sledujeme osudy hlavních hrdinů, měla jsem tedy po pravdě o ně tentokrát docela nervy a u konce jsem taaak potřebovala pokračování, budu si muset počkat na závěrečnou knihu a jsem hodně napnutá jak tohle skončí.
Všem, kdo máte dobrodružné pirátské knížky rádi, dejte si tento komiks, nebudete zklamaní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Barakuda: Kniha 3 a 4 v seznamech

v Přečtených23x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x