Jak svět přichází o básníky přehled

Jak svět přichází o básníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244688/bmid_jak-svet-prichazi-o-basniky-NRp-244688.png 4 35 35

Básníci série

< 1. díl >

Literární podoba první části úspěšné české filmové komedie o životě gymnazistů a zapálených divadelních ochotníků na malém českém městě v 70. letech 20. století. Hrdinou je vnímavý a inteligentní student posledního ročníku gymnázia Štěpán Šafránek, zamilovaný do své spolužačky. Píše vtipné básničky na hudbu svého stejně starého kamaráda Kendyho a jejich tvorba se sice líbí dívkám, méně ale už vedení školy. Oba kamarádi i jejich spolužáci se snaží v rámci studentské recese bránit normalizační šedi a podle přání pedagogů se rozhodnou uspořádat ochotnické představení Jiráskovy Lucerny, ovšem v netradičním, experimentálním provedení. Pro Štěpána jsou zkoušky na představení poučným pohledem na charaktery obyvatel rodného maloměsta, ale především příležitostí, jak se konečně přiblížit milované dívce.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak svět přichází o básníky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

hippiesak
17.05.2022 4 z 5

Já znám film nazpaměť :) Takže některé pasáže bych mohl sám "psát" :D Ten film se povedl skoro 1:1 podle knihy s tím, že se tady hraje Jiráskova Lucerna a ve filmu Tylova Lesní panna a některé postavy se trošičku liší, ale jsou to detaily. Ve výsledky je tato útlá knížka pohoda, taková oddechovka. Doporučuji ;)

Venda32
29.07.2021 4 z 5

Na úvod, básníci jsou moje srdcovka. Mám ale rozporuplný pocit. Kniha se čte dobře, o tom žádná. Jak již padlo v komentářích předešlých, děj je poklidný, možná bez potřebného drajvu. Myslím, že film je živější.
Jsem zvědavý na druhý díl.


1.Agness
06.08.2019 4 z 5

Filmy jsem neviděla, a tak jsem se nechala nalákat na knížku, která je volně ke stažení na stránkách pražské městské knihovny. Překvapilo mě, jak je vyprávění čtivé, svižné a zábavné, i když děj je dost poklidný. Oddechovka na jedničku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak svět přichází o básníky v seznamech

v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x